Negaliu skaityti, kaip nepelnytai juodinama mokytoja Aurelija. Tai pati fantastiškiausia mokytoja šioje mokykloje. Savo pirmą sūnų vedžiau pas ją. Jis jau mokosi kitoje mokykloje, nes pakeitėme gyvenamąją vietą, tačiau mokytoją Aureliją prisimena kaip nuostabų žmogų ir mokytoją. Mano kitam sūnui po pusantrų metų bus 6 metai. Vien dėl šios mokytojos leisiu vaiką anksčiau į mokyklą. Eisiu pas direktorių prašyti, jog priimtų, nes gyvename nebe šiame rajone. Pasirįžę vežioti vaiką. Kiek žinau, pas mokytoją Aureliją į klasę reikia užsirašyti labai iš anksto, nes būna labai daug norinčių. Tai be galo šiltas, mielas žmogus. Ji gera, griežta, teisinga.
Skaičiau skaičiau apie mokyklą ir panorau pareikšti savo nuomonę ir faktus, taigi teko prisiregistruoti.
Draugės mergaitė lanko šią mokyklą. Paskutiniu metu ten vyksta nesąmonės - masinis pamišimas vardu Dainų šventės. mokiniai prievarta verčiami šeštadieniais lankyti mokyklą, jeigu kuris neateina - gauna barti. Sakė, kad pasipiktinę tėvai ruošiasi net į Švietimo skyrių skundą rašyti (o gal jau iki šiol ir parašė), nes tiesiai ką sakyti neišeina, bijo dėl vaikų - keršto. O švietimo skyrius, kai ten skambino viena mama, pasakė, kad tikrai taip daryti neturi jokios teisės, yra pažeidžiamos vaiko teisės ir prasilenkiama netgi su etika. Klasėse tikrai yra išskiriami vaikai. Jų klasėje mokytojų dukra mokosi, tai ji neina į nė vieną prievartinę repeticiją, ir kai kiti vaikai barami ir jiems priekaištaujama dėl vieno neatėjimo, jai nė pusė žodelio nesako, vaikai tai girdi, mato ir supranta, tai klasėje pasėja dar didesnį pasipiktinimą ir mažose širdelėse apsigyvena nuoskauda nuo mažų dienų. Jau yra keletas norinčių išeiti iš klasės ir dėl nuoskaudų ir dėl krūvio. O tada yra sakoma, kad vaikai pervargę, pikti, skundikai. Kur jie pervargę nebus, jeigu aria antroje pamainoje, grįžta pavargę ir net savaitgalį negali išsimiegoti.
Taigi, jeigu norite, kad jūsų vaikučiai pavirstų vaikščiojančiais zombiais, kad matematika ir lietuvių būtų antrame plane, o muzika pirmajame - pirmyn į Gerosios Vilties mokyklą.
Gerai, kad turiu draugų, kurie ir čia ir į Basanavičių vaikus veda, tai saviškį nusprendžiau vesti į Basanavičių, su viltimi, kad pagaliau reorganizuos rusų mokyklą ir ten nebus perpildyta vaikų.
Draugės mergaitė lanko šią mokyklą. Paskutiniu metu ten vyksta nesąmonės - masinis pamišimas vardu Dainų šventės. mokiniai prievarta verčiami šeštadieniais lankyti mokyklą, jeigu kuris neateina - gauna barti. Sakė, kad pasipiktinę tėvai ruošiasi net į Švietimo skyrių skundą rašyti (o gal jau iki šiol ir parašė), nes tiesiai ką sakyti neišeina, bijo dėl vaikų - keršto. O švietimo skyrius, kai ten skambino viena mama, pasakė, kad tikrai taip daryti neturi jokios teisės, yra pažeidžiamos vaiko teisės ir prasilenkiama netgi su etika. Klasėse tikrai yra išskiriami vaikai. Jų klasėje mokytojų dukra mokosi, tai ji neina į nė vieną prievartinę repeticiją, ir kai kiti vaikai barami ir jiems priekaištaujama dėl vieno neatėjimo, jai nė pusė žodelio nesako, vaikai tai girdi, mato ir supranta, tai klasėje pasėja dar didesnį pasipiktinimą ir mažose širdelėse apsigyvena nuoskauda nuo mažų dienų. Jau yra keletas norinčių išeiti iš klasės ir dėl nuoskaudų ir dėl krūvio. O tada yra sakoma, kad vaikai pervargę, pikti, skundikai. Kur jie pervargę nebus, jeigu aria antroje pamainoje, grįžta pavargę ir net savaitgalį negali išsimiegoti.
Taigi, jeigu norite, kad jūsų vaikučiai pavirstų vaikščiojančiais zombiais, kad matematika ir lietuvių būtų antrame plane, o muzika pirmajame - pirmyn į Gerosios Vilties mokyklą.
Gerai, kad turiu draugų, kurie ir čia ir į Basanavičių vaikus veda, tai saviškį nusprendžiau vesti į Basanavičių, su viltimi, kad pagaliau reorganizuos rusų mokyklą ir ten nebus perpildyta vaikų.
Apie kokią čia klasę kalbama?
QUOTE(Ofelija29 @ 2008 12 07, 11:14)
O ar jūsų draugei kas nors liepė dukrą leisti būtent į muzikinę klasę? Tegu pereina į paprastą ir nebus muzika pirmam plane. Va aš šokėjų klasėj mokiausi (nors pati ir nešokau, mat GVM tik nuo 5os kl lankiau ir muzikos mokykloj mokiausi) tai kažkur aštuntoj klasėj nemažai šokėjų pareiškė norą iš kolektyvo išeiti (nes paauglystėj nebelabai tie tautiniai įdomūs, o ir mokymosi krūvis po truputį didėja), tai tiems vargelio buvo ir tėvams per susirinkimus moralus skaitydavo - nes išėjus tam tikram skaičiui mokinių, nebeįmanoma pastatyti šokių - trūksta porų Bet vis tiek per pykčius ir vadovės nepasitenkinimą jie pasiekė savo - išėjo. Ir aš jiems pritariu: kam kankinti save, jei tau ta veikla nepatinka? Taigi pasaulis nesugrius, jei ta mergaitė pereis į paprastą klasę ir visos minėtos problemos išsispręs.
O dėl DŠ tai kalta ne mokykla ir net ne jaunių choro vadovė (tikrai gera ir šauni mokytoja), o organizatoriai, kurie sugalvojo, kad šiemet bus dvi dainų dienos - moksleivių ir bendra, skirta tūkstantmečiui, taigi moksleiviams krūvis yra dvigubas
Kodėl leido į muzikinę? Klausiat lyg atsakymo nežinotumėt - muzikinių klasių mokytojos būna geriausios pedagogės visada paskirtos, sekanti-dailės, o likučiai A ir B Vat ir leido ne muzikos mokintis, o pas gerą mokytoją. Įdomu, kodėl ir mokytojų dukrytė tenai - nes mokytoja tenai geriausia, vienintelė metodininkė iš pradinių klasių. Ir kodėl vieniems vaikams į kitas klases reikia pereiti, kad savaitgalį laisvą turėtų, o vienai panelei to visai nereikia . Ir kuo dėti vaikai, jų laisvalaikis, šeštadieniai ir dainų šventės. Būtinai domėsiuos, vis susirašysim su drauge, vistik jeigu įpiešė tėvai skundą švietimo skyriui - kaip baigsis?
O apie šokių klases nieko girdėti neteko, kaip minėjau turiu būsimą pirmoką, todėl pletkus ir naujienas apie 3 mokyklas šiuo metu rankiojuosi. Tik girdėjau, kad yra M D A ir B klasės, o į šokius mokytoja atsirenka talentingus vaikus iš visų klasių ir ten labai kietas kolektyvas. Klasė, kad su Š pakraipa būtų negirdėjau. Bet aš ne viską žinau ir tikrai nesiginčiju .
Ir kalba ne tik apie mano draugės dukrą eina, kaip minėjau, ten dauguma tėvų pasipiktinę ir už mokyklos ribų garsiai savo nuomonę reiškia, o mokykloje tyli, žodžiu, tyliai duobę kasa. Negi dabar pusei ir daugiau klasės išeiti iš mokyklos dėl mokytojos perdėto atsidavimo muzikai? Juk iš tos muzikinės klasės kažin ar nors vienas duonelę iš dainų valgys Sakykit ką norit, bet mokslas yra svarbiau už dainas ir pailsėjęs vaikas yra geresnis mokinys už pervargusį
Ir kalba ne tik apie mano draugės dukrą eina, kaip minėjau, ten dauguma tėvų pasipiktinę ir už mokyklos ribų garsiai savo nuomonę reiškia, o mokykloje tyli, žodžiu, tyliai duobę kasa. Negi dabar pusei ir daugiau klasės išeiti iš mokyklos dėl mokytojos perdėto atsidavimo muzikai? Juk iš tos muzikinės klasės kažin ar nors vienas duonelę iš dainų valgys Sakykit ką norit, bet mokslas yra svarbiau už dainas ir pailsėjęs vaikas yra geresnis mokinys už pervargusį
Na Š klasės ir nėra, mūsų buvo paprasta "A", tik nuo pirmos klasės didesnioji dalis klasės lankė tautinius, bet vėliau ta jų mokytoja išėjo ir kaip yra dabar aš nežinau
Nesiginčiju, gal "M" klasėms ir geresni pedagogai tenka, bet mes kažkaip ir iš paprastų klasių mokyklą gerai baigėm ir į universitetus įstojom
Na jeigu visa klasė šitaip kankinasi, tai gal tikrai tylėti nereikėtų O čia apie pradinukus kalba eina? Aš pamaniau, kad apie vyresnius. Kaip pradinukams, tai ir krūvis gal ir didokas... Negi jie negali tų repeticijų paprastom dienom padaryt? Nieko nebesuprantu
Nesiginčiju, gal "M" klasėms ir geresni pedagogai tenka, bet mes kažkaip ir iš paprastų klasių mokyklą gerai baigėm ir į universitetus įstojom
Na jeigu visa klasė šitaip kankinasi, tai gal tikrai tylėti nereikėtų O čia apie pradinukus kalba eina? Aš pamaniau, kad apie vyresnius. Kaip pradinukams, tai ir krūvis gal ir didokas... Negi jie negali tų repeticijų paprastom dienom padaryt? Nieko nebesuprantu
QUOTE(davusi viltį @ 2008 12 07, 21:01)
Taip, apie pradinukus Nesuprantu aš ką jei daro, tik žinau, kad jeigu mano vaikas toje situacijoje būtų, tai tikrai tiesiu taikymu pas direktorių eičiau, aš ne iš tų, kur tyli, o tada gal ir kiti tėvai prisidėtų.
QUOTE(Ofelija29 @ 2008 12 07, 17:16)
Klausiat lyg atsakymo nežinotumėt - muzikinių klasių mokytojos būna geriausios pedagogės visada paskirtos, sekanti-dailės, o likučiai A ir B Vat ir leido ne muzikos mokintis, o pas gerą mokytoją.
su šiuo teiginiu sutinku 100 procentų.
Ir man teko girdėti apie tėvų nepasitenkinimą, kad vaikai šoka+dainuoja+tikybą ir bažnyčią lanko laisvalaikiu (ir taip išsivaizduoju-savo noru )
Tikybos ir bažnyčios maniškiai nelanko nei savo noru,nei kitaip,nėra ten tokių nesąmonių.
QUOTE(Dileta @ 2008 12 09, 12:22)
Tikybos ir bažnyčios maniškiai nelanko nei savo noru,nei kitaip,nėra ten tokių nesąmonių.
yra tikyba, kaip gi nėra? Kai kuriose klasėse net etikos grupės nesusidarė. O ir Pirmąją Komunija šiemet ruošiasi daug vaikučių priimti, gal net trimis pamainomis jie mokomi (čia lyg kad trimis girdėjau, o gal ir daugiau jų yra). Tik daugelis matyt tėvelių pageidavimu, o ne savo noru ir valia.