Įkraunama...
Įkraunama...

Vafliai: traškūs ir skanūs

Aš į tešlą įpilu šaukstelį aliejaus ir tada neprikimba.
O mano vaflių tešla pati paprasčiausia - vanduo, kiaušinis, žiupsnelis druskos, šaukštelis aliejaus ir cukraus pagal norimą saldumą. Ir vafliai gaunasi traškūs, skanūs. Tokie, kaip ledus perkant i tuos vaflius deda 4u.gif
Atsakyti
Jei vaflinė nedengta teflonu, tai būtinai reikia tepti taukais ar šviežiais lašiniais, bet jokiu būdu ne aliejum. Aš turėjau netefloninę, kurios vidus netaip labai lipo- buvo plieninis- tai tepti reikėjo kas kelintas vaflis. O dabar turiu išoriškai atrodytų tokią pačią, bet vidaus medžiaga jau neplienas o gal koks špyžius ar alavas- tai ją turiu ištepti kiekvienam vafliui labai kruopščiai su silikoniniu teptuku ištirpintais kiaulės taukais abi puses. Manau , kad jei tešla perskysta arba ją pili į nepakankamai įkaitintą vaflinę -tai taip pat gali lipti. Ir dar-vaflinės vidus turi būti be jokio degėsėlio, nes pvz. jei prisvilo pirmas vaflis, reiktų išjungti vaflinę, atvėsinti ir su šepetėliu gerai iššveisti. Sėkmės . Turi pavykti biggrin.gif
Atsakyti
mano vafliukai pirma diena buvo traskus,o ant rytojaus jau pradejo minksteti,.kaip cia juos suprasti?
Atsakyti
Išbandžiau kelis variantus ir apsistojau ties bea receptu. Vykusiausi gaunasi. Dar labai skanu į vidų įtepus kremo (ALISA, NUTELLA, RUDUDU).
Atsakyti
Gal galit parašyti,kas bandėt, prie naujų vaflinių esantį kūgį vafliams sukti. Ar juo galima patogiai susukti vaflį?
Kam reikia, dabar užvežė į Maximas plonų vaflių vaflinių (ne čirvinų blynų) Gamma už 34,99 Lt,dengtų teflonu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letunė: 07 spalio 2007 - 21:11
QUOTE(Letunė @ 2007 10 07, 23:09)
Gal galit parašyti,kas bandėt, prie naujų vaflinių esantį kūgį vafliams sukti. Ar juo galima patogiai susukti vaflį?
Kam reikia, dabar užvežė į Maximas plonų vaflių vaflinių (ne čirvinų blynų) Gamma už 34,99 Lt,dengtų teflonu.

Su kūgiais sukti vaflius man patogu, bet tai priklauso nuo kūgio formos.
O tą vaflinę iš maximos ir aš buvau nusipirkus, bet grazinau schmoll.gif
Kepė labai netolygiai, svilo vienas kraštas, vidurys likdavo neiškepęs... blush2.gif Nors gal brokas pasitaikė, bet ko norėti iš pigios prekės verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Letunė @ 2007 10 07, 21:09)

man patogu, vafliai vizualiai vienodesni ir tvarkingesni būna, tik vaflinė mūsų ne iš tų turbūt apie kurias kalbat (mum pernai Kalėdų senis atnešė bigsmile.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo off topic: 16 lapkričio 2007 - 13:24
turi sirdeliu formos vafline bet nezinau recepto jokio ka galmetu kepti be vafliu,gal kas galit padeti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaida1229 @ 2007 11 20, 17:44)
turi sirdeliu formos vafline bet nezinau recepto jokio ka galmetu kepti be vafliu,gal kas galit padeti? 4u.gif

Sveikutė, turiu vieną receptuką, jis man pats skaniausias biggrin.gif .
250g miltų, 2 kiaušiniai, 50 g sviesto, 1 stiklinė pieno, pora šaukštų cukraus, vanilinio cukraus, truputis druskos.
Trumpas aprašymas: kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti išlydytą sviestą ir miltus.
Sėkmės kepant, tikiuosi patiks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RomenaL @ 2007 11 21, 18:45)
Sveikutė, turiu vieną receptuką, jis man pats skaniausias biggrin.gif .
250g miltų, 2 kiaušiniai, 50 g sviesto, 1 stiklinė pieno, pora šaukštų cukraus, vanilinio cukraus, truputis druskos.
Trumpas aprašymas: kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti išlydytą sviestą ir miltus.
Sėkmės kepant, tikiuosi patiks  4u.gif

ot tai aciu ryt isbandysiu lotuliukas.gif duosiu zinia kaip gavosi bigsmile.gif
Atsakyti
as pasiulisiu toki recepta;5kiausiniai
1pok,sviesto[200g]
150g.cukraus
200g.miltu
2saukstai krakmolo.
cukru isplakti su kiausiniai kol istirps ,tada supilti istirpinta ir atvesinta sviesta ir dar paplakti,paskui beriam miltus ir krakmola.vaflai buna traskus ir gardus,pabandykit gal patiks essen.gif gathering.gif
Atsakyti
lauksiu atsiliepimų ax.gif
Atsakyti