Švabra, Jei vaflinė dengta tamsiu teflono sluoksniu, tai ją tepti kiek žinau reikia tik pirmą kartą. Aš turiu netefloninę tai tepu kiaulienos taukais arba šviežiais lašiniais, o aliejaus nerekomenduočiau, nes buvau istepus metalinę rifliuotą kepimo formą juo, tai po kiek laiko ant jos buvo užsidėjusi nenuplaunama plėvelė, ir forma turėjau išmesti. Sėkmės kepime
Švabra,
Jei vaflinė dengta tamsiu teflono sluoksniu, tai ją tepti kiek žinau reikia tik pirmą kartą. Aš turiu netefloninę tai tepu kiaulienos taukais arba šviežiais lašiniais, o aliejaus nerekomenduočiau, nes buvau istepus metalinę rifliuotą kepimo formą juo, tai po kiek laiko ant jos buvo užsidėjusi nenuplaunama plėvelė, ir forma turėjau išmesti. Sėkmės kepime
250 g miltų, 2 kiaušiniai, 50 g sviesto, 1 stiklinė pieno, vanilinio cukraus, truputis druskos.
Sviestas gerai ištrinamas, mušama po trynį, suberiama druska ir sukama. Sukant pamažu supilamas pienas ar grietinėlė, suberiami miltai ir prieskoniai. Prieš kepant sudedami išplakti baltymai ir atsargiai sumaišoma. Įkaitinta vaflinė keptuvėlė patepama riebalais (čia turima omenyje ne elektrinė, o kepama ant dujų), įpilama tešlos, keptuvė uždaroma ir iš abiejų pusių iškepama. Kad vafliai būtų sausi, traškūs, išimtus iš keptuvės reikia sudėti viena eile į skardą ir padžiovinti orkaitėje (aš išdėstau ant stalo). Tiekiant užbarstomi cukrumi arba valgomi su bruknių ar obuolių koše.
Prisikaičiau visų čia surašytų receptų ir kepiau pagal šį:
Trapiai minkšti vafliai
6 kiaušiniai 1,5 stikl. (puodelio) cukraus 250 gr margarino 6 valg.š. grietinės 1 didelis puodelis miltų romo esencijos
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios masės, ištirptinti margariną ir atvėsusį supilti į masę, sudėti grietinę- išmaišyti ir miltus- išmaišyti, keletas lašų romo esencijos it tešla paruošta kepimui. Pirštelius galima apsilaižyti
LABAS,
KIEK ESU ANKSCIAU SKAICIUS TAI DAUGKAS IESKOJO PAPRASTU VIENTISU VAFLINIU PANASIAI KAIP MOCIUTES TUREJO - RADAU KAUNE!!!! SAVANORIUOSE HIPER MAXSIMOJE. FOTO
KAINA IKI 70LT
nu va siandien kepiau vaflius,gerai gavosi,skanus tik vienas minusas minksti.O taip norejau trapiu,nieko,kita karta gal bus geriau.Nes pirma kart kepiau
Nu blyn, prisiskaičiau čia, ir galvoju palepinsiu šeimyną. Išsitraukaiu iš palėpės vaflinę, uošvienės atiduotą, nuvalaiu dulkes kaip reikiant, pasirinkau vieną iš čia siulomų receptų, ir..... nieko nesigavo prilimpa prie vaflinės tas vaflis ir gana. Gabalais nuimu, nu gabaliukų skonis geras, bet Tepiau lašiniais, nežinau, kame problema. Šeip ,kad paviršius būtų suraižytas nesimato.
Nu blyn, prisiskaičiau čia, ir galvoju palepinsiu šeimyną. Išsitraukaiu iš palėpės vaflinę, uošvienės atiduotą, nuvalaiu dulkes kaip reikiant, pasirinkau vieną iš čia siulomų receptų, ir..... nieko nesigavo prilimpa prie vaflinės tas vaflis ir gana. Gabalais nuimu, nu gabaliukų skonis geras, bet Tepiau lašiniais, nežinau, kame problema. Šeip ,kad paviršius būtų suraižytas nesimato.
Gal nepakankamai įkaitinai vaflinę? Kartais kai skubu, man pirmas vaflis irgi prikimba. Arba su tešla kažkas negerai... O vaflinės aš niekada netepu riebalais.