Įkraunama...
Įkraunama...

Vafliai: traškūs ir skanūs

Švabra,
Jei vaflinė dengta tamsiu teflono sluoksniu, tai ją tepti kiek žinau reikia tik pirmą kartą. Aš turiu netefloninę tai tepu kiaulienos taukais arba šviežiais lašiniais, o aliejaus nerekomenduočiau, nes buvau istepus metalinę rifliuotą kepimo formą juo, tai po kiek laiko ant jos buvo užsidėjusi nenuplaunama plėvelė, ir forma turėjau išmesti. Sėkmės kepime lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Letunė @ 2007 06 12, 10:40)
Švabra,
Jei vaflinė dengta tamsiu teflono sluoksniu, tai ją tepti kiek žinau reikia tik pirmą kartą. Aš turiu netefloninę tai tepu kiaulienos taukais arba šviežiais lašiniais, o aliejaus nerekomenduočiau, nes buvau istepus metalinę rifliuotą kepimo formą juo, tai po kiek laiko  ant jos buvo užsidėjusi nenuplaunama plėvelė, ir forma turėjau išmesti. Sėkmės kepime lotuliukas.gif

Netefloninė verysad.gif
Eisim per lašinius tongue.gif Dėkui labai aciuks.gif
Atsakyti
kazi jei bandyt kept cirvineja vaflius ar gautus kas nors gero g.gif
Atsakyti
Čirvinių blynų keptuvėje kepiau tokius ir jie gavosi panašūs į vaflius:

[quote=Letunė,2007 05 15, 13:52]Vafliai (čirviniai blynai, širdelės)

250 g miltų, 2 kiaušiniai, 50 g sviesto, 1 stiklinė pieno, vanilinio cukraus, truputis druskos.

Sviestas gerai ištrinamas, mušama po trynį, suberiama druska ir sukama. Sukant pamažu supilamas pienas ar grietinėlė, suberiami miltai ir prieskoniai. Prieš kepant sudedami išplakti baltymai ir atsargiai sumaišoma. Įkaitinta vaflinė keptuvėlė patepama riebalais (čia turima omenyje ne elektrinė, o kepama ant dujų), įpilama tešlos, keptuvė uždaroma ir iš abiejų pusių iškepama. Kad vafliai būtų sausi, traškūs, išimtus iš keptuvės reikia sudėti viena eile į skardą ir padžiovinti orkaitėje (aš išdėstau ant stalo). Tiekiant užbarstomi cukrumi arba valgomi su bruknių ar obuolių koše.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letunė: 12 birželio 2007 - 18:22
juk yra pirkti MALSENOS miltu misinio vafliams smile.gif raso kad reikia pilti vandens bet as pilu piena ir nereikia nieko makaluoti ax.gif vafliai gaunasi thumbup.gif essen.gif
Atsakyti
Pagaliau parsivežėm iš anytos vaflinę kepsim vaflius wub.gif 100 metų jų nevalgiau... biggrin.gif
Atsakyti
Prisikaičiau visų čia surašytų receptų ir kepiau pagal šį:

Trapiai minkšti vafliai

6 kiaušiniai
1,5 stikl. (puodelio) cukraus
250 gr margarino
6 valg.š. grietinės
1 didelis puodelis miltų
romo esencijos

Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios masės, ištirptinti margariną ir atvėsusį supilti į masę, sudėti grietinę- išmaišyti ir miltus- išmaišyti, keletas lašų romo esencijos it tešla paruošta kepimui. Pirštelius galima apsilaižyti wub.gif

Atsakyti
QUOTE(Raflezija @ 2007 06 07, 16:16)
LABAS,
KIEK ESU ANKSCIAU SKAICIUS TAI DAUGKAS IESKOJO PAPRASTU VIENTISU VAFLINIU PANASIAI KAIP MOCIUTES TUREJO - RADAU KAUNE!!!! SAVANORIUOSE HIPER MAXSIMOJE.  FOTO
user posted image
KAINA IKI 70LT

sekmes perkant ir kepan vaflius!  mirksiukas.gif

Vat vat, ir as tokia radau, tik Clatronic bigsmile.gif , Senukuose...
Siandien eisiu jos isbandyti, tik reikia recepta issirinkti rolleyes.gif
Atsakyti
sveikutes,nusipirkau siandien is senuku vafline,ryt bandysiu kepti traskius vaflius
Atsakyti
nu va siandien kepiau vaflius,gerai gavosi,skanus tik vienas minusas minksti.O taip norejau trapiu,nieko,kita karta gal bus geriau.Nes pirma kart kepiau 4u.gif
Atsakyti
Nu blyn, prisiskaičiau čia, ir galvoju palepinsiu šeimyną. Išsitraukaiu iš palėpės vaflinę, uošvienės atiduotą, nuvalaiu dulkes kaip reikiant, pasirinkau vieną iš čia siulomų receptų, ir..... nieko nesigavo doh.gif prilimpa prie vaflinės tas vaflis ir gana. Gabalais nuimu, nu gabaliukų skonis geras, bet lotuliukas.gif Tepiau lašiniais, nežinau, kame problema. Šeip ,kad paviršius būtų suraižytas nesimato.
Atsakyti
QUOTE(urtea @ 2007 09 30, 18:21)
Nu blyn, prisiskaičiau čia, ir galvoju palepinsiu šeimyną. Išsitraukaiu iš palėpės vaflinę, uošvienės atiduotą, nuvalaiu dulkes kaip reikiant, pasirinkau vieną iš čia siulomų receptų, ir..... nieko nesigavo doh.gif prilimpa prie vaflinės tas vaflis ir gana. Gabalais nuimu, nu gabaliukų skonis geras, bet lotuliukas.gif Tepiau lašiniais, nežinau, kame problema. Šeip ,kad paviršius būtų suraižytas nesimato.

Gal nepakankamai įkaitinai vaflinę? Kartais kai skubu, man pirmas vaflis irgi prikimba. Arba su tešla kažkas negerai... O vaflinės aš niekada netepu riebalais.
Atsakyti