QUOTE(jola1 @ 2014 08 24, 22:38)
kaip matau temele siek tiek apmirusi

nieks vafliu nebekepa

turiu klausimeli , jei kas netycia uzklystu i sia temelia, cia receptuose miltus visos matuoja stiklinem o kiek tai gramais konkreciai nieks ir neraso

. Juk stiklines skirtingos. Tai kiek cia tu gramu konkreciai
Aš matuoju gramais.
Kaip tik savaitgalį kepiau pagal tokį receptą (nepamenu kur tiksliai jį radau):
5 kiaušiniai (pas mane buvo dideli, kaimiški)
200 g cukraus
2 šaukštai grietines
200 g sviesto
Vanilinio cukraus
250 g miltų
50 g krakmolo
Kiaušinio baltymus atskiriau ir isplakiau iki putų ir palikau dubenyje.
Sviestą istirpinau ir palikau, kad pravestu.
Kitam dubenyje isplakiau kiaušinio trynius, cukrų, vanilini cukrų iki kol cukrus ištirpo. Įdėjau grietinę, ismaisiau. Iberiau miltus ir krakmola, ismaisiau. Sunkiai maisesi i galą, tai pobiski pyliau pravesusi sviestą ir maisiau. Kai išsimaisė iki vienalytes mases pradėjau dėti kiaušinio baltyma dalimis ir atsargiai maišyti, kad tešla nesukristu.
Iškepti gavosi traskus ir skanūs, bet kitą dieną buvo kiek minkstoki.

Ieškosiu kito recepto, kad būtų traskus ir kita diena.