Sveikos mielosios darbštuolės!!!
Labai įdomu būtų sužinoti ar yra mokančių taip nerti bei mėgstančių šį meną?
Man tai dar svetima, bet norai didžiuliai: gal išeitų išmokti?
Kiek mačiau, labai gražiai išeina...
Na, man irgi buvo labai įdomu išmokti. Tai, kai knigyne pamačiau visą šio nėrimo raštų knygą ir dar šakutė prie jos buvo pridėta, iš karto nusipirkau. Išbandžiau visus raštus, visai paprasta ir lengva. Ten neriasi tokios juostelės. O jau paskui iš tų juostelių gali daryti ką tik nori. Gal kas žinote kokių www adresų su pavyzdžiais?
Čia koks nors specialus įrankis, ar stalo Jei rimtai, kai parašei apie išnertas virveles, lyg kažką panašaus esu mačiusi Burdoje.
nu vat ir man ta šakutė skamba kaip .. šakutė tai taip įdomu pasidarė, gal ir aš ką nors išmokčiau ? kaip norėčiau.. pasidalinkit žiniomis.
Gal žinote, kur yra pirkti tų šakučių
QUOTE(GRAIKIJA @ 2005 08 25, 12:29)
nu vat ir man ta šakutė skamba kaip .. šakutė tai taip įdomu pasidarė, gal ir aš ką nors išmokčiau ? kaip norėčiau.. pasidalinkit žiniomis.
Įsivaizduok, kad čia toks daiktas kaip stalo šakutė, bet yra tik išoriniai jos dantukai, o virurinių nėra. Ir tie išoriniai dantukai yra ilgi. O šiaip tai tą šakutę laisvai galima pačiam pasidaryti iš kokios tvirtos vielos, kad jinai standi būtų ir sulenkti nebūtų taip lengva.
ragatkė be gumtės? jau įsivaizduoju. bet kaip su tokia ką daryti.. m?
Ne, ne ragatkė! Koto, tokio kaip pas šakutę, iš viso nereikia. Žodžiu, jei paimtum vielos gabalą, ir vieną galą lygiagrečiai sulenktum su kitu galu. Nemoku paaiškint!
aišku.
Žodžiu esmė yra tuose vielos galiukuose, ant jų neri siūlą, vis tą šakutę apsukant į vieną pusę. Viduryje šakutės siūlas susineria į tam tikrą raštą, o ant virbų lieka tokios "orinės" kilpos, kurios paskui ta šakute nuslysta. Ir taip neri juostelę tam tikru raštu.