Įkraunama...
Įkraunama...

Sutvirtinimo sakramentas

QUOTE(Avūtė @ 2010 03 05, 13:04)
Kad būtų taip lengva ją perkalbėti. Laikas eiti pas siuvėja, be suknelę sius apie 4mėn doh.gif O ji Kaip raudona taip raudona.. Nori būti pati gražiausia, o kai pašneku su kitomis mamomis tai kraupu pasidaro. Sukneles siuvasi, šukuosenas darysis jau kaip per vestuves kokias unsure.gif

blink.gif oho blink.gif na pas mus buvo labai viskas paprastai, bet kartu iškilmingai.. g.gif na matyt draugėm nenori nusileisti..ir viena už kitą gražesnė būti doh.gif O kokio amžiaus Jūsų dukra?
Atsakyti
Balandžio 21d. bus 16 jau. g.gif Na kaip ir kiekviena panelė nenori nusileisti, o suknių modelių internetuose ieško ir teks siūti suknelę, na nebent ką pati sugalvos ką nors kitą smile.gif O g.gif unsure.gif doh.gif
Atsakyti
labai prasau mamyciu pagalbos, kurios jau turi patirties. ka galima padovanoti mergaitei sutvirtinimo sakramento proga?
Atsakyti
QUOTE(mataloskis @ 2011 05 26, 16:32)
labai prasau mamyciu pagalbos, kurios jau turi patirties. ka galima padovanoti mergaitei sutvirtinimo sakramento proga?

Galima kažką religine tematika: kryželį, rožinį, nors dažniausiai tokius daiktus turi , bet yra sakykim žiedukas su kryželiu. Pati tokį turiu, jaučiuosi kažkaip saugi jį nešiodama. Nusipirkau pati, ilgai dvejojau pirkti nepirkti, nes tas kryžiaus nešiojimas irgi turi turėti savo vietą. Net klausiau kunigo ar nieko tokio, kad žiedas. Tai gavau atsakymą: juk matai, kad jo tau reikia, pirk ir nešiok. Radau tik iš akučių padarytą kryželį, tokį paprastą, bet man mielą. Gal toks variantas tiktų. Galima knygą. Bruno Ferero knygos puikios, jų daug išleista, pasakojimai trumpi, bet griebia už širdies. Vėl. Jaunimas nelabai mėgsta tą religinę temą, todėl galima tiesiog tai apeiti, bet kartu ir nenutolti. Dėl vaizdo, įmetu jo vieną iš pasakojimų. Man jis labai prasmingas, gilus.

Keturios žvakės

Keturios žvakės ramiai degė ir pamažu tirpo.
Buvo taip tylu, kad girdėjosi, kaip jos kalbasi.

Pirmoji sakė: „Aš esu ramybė
Deja, žmonės nemoka manęs išsaugoti.
Manau, man nelieka nieko kita, tik užgesti!“
Ir šios žvakės liepsnelė užgeso.

Antroji sakė: „Aš esu tikėjimas
Deja, esu niekam nereikalinga.
Žmonės nenori nieko apie mane žinoti,
todėl nėra prasmės man toliau degti.”
Vos tai ištarė, padvelkė lengvas vėjelis ir užpūtė žvakę.

Labai nuliūdusi trečioji žvakė kalbėjo:„Aš esu meilė
Nebeturiu jėgų ilgiau degti.
Žmonės manęs nevertina ir nesupranta.
Jie neapkenčia tų, kurie juos myli labiausiai -
savo artimųjų.”
Ilgai nelaukdama ir ši žvakė užgeso.

Staiga … Į kambarį įėjo vaikas ir pamatė tris užgesusias žvakes. Išsigandęs jis sušuko:

„Ką darote! Jūs turite degti -
aš bijau tamsos!”

Tai ištaręs pravirko.
Susijaudinusi ketvirtoji žvakė tarė:

„Nebijok ir neverk!
Kol aš degu, visuomet galime uždegti
ir kitas tris žvakes:

Aš esu „Viltis”
Spindinčiomis ir ašarų pilnomis akimis vaikas paėmė vilties žvakę ir uždegė kitas.

Mūsų širdyse tegul niekada neužgęsta viltis…
…ir kiekvienas mūsų, kaip tas vaikas, tebūna įrankis,
savo Viltimi visada galintis vėl uždegti

Tikėjimą, Ramybę ir Meilę!

Taip, sutinku, kad Krikštas, Pirma Komunija, Sutvirtinimas yra religinės šventės, jos yra svarbios, bet dovana gali būti ir ne visai religinė, arba truputi religinė. Gali būti ne kryželis, bet medalionas, kurį galima išgraviruoti, arba jei atsidarantis galima įdėti kokio šventojo nuotrauką. Statutėlės, angeliukai, paveiksliukai, knygos...
Atsakyti
Sakykit, o tie kursai privalomi? Nes pries komunija tai buvo privalomos paskaiteles. As pamenu pati pas kuniga nuejau (gal 15m) pasakiau varda, sventa varda, jis uzsirase ir viskas. Paskirta sekmadieni vyskupas suteike sutvirtinimo sakramenta. Dabar vyrui reikia, nes noretumem tuoktis baznycioje, tai ka mums dabar daryti? reikia butinai savo parapijoje ar galima ir kitoje baznycioje, kitam mieste? patarkite prasau. As jau pati primirsus kas ir kaip ax.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2012 02 03, 18:13)
Paskirta sekmadieni vyskupas suteike sutvirtinimo sakramenta. Dabar vyrui reikia, nes noretumem tuoktis baznycioje, tai ka mums dabar daryti? reikia butinai savo parapijoje ar galima ir kitoje baznycioje, kitam mieste? patarkite prasau. As jau pati primirsus kas ir kaip  ax.gif

Na, jeigu norite tuoktis bažnyčioje, tai Sutvirtinimo sakramentas nėra būtinas. Jei vyras priėjęs Pirmosios Komunijos, tai tikrai jus sutuoks ir be Sutvirtinimo sakramento. O prieiti Pirmosios komunijos ir priimti Sutvirtinimo sakramentą galima bet kurioje bažnyčioje (ką ir kaip lankyti pasakys bažnyčios klebonas).
Atsakyti
Sakykit, kas nesenai priime Sakramenta- ar duoda kokia pazyma/rasta tai patvirtinanti?
Klausiu, nes pati esu priemus labai senai, pati ne viska prisimenu, o tevai sako, kad tuomet neduodavo jokio rasto.
Tai man iskilo klausimas- norint eiti i kriksto tevus, reikia buti priemus Sutvirtinimo sakramenta- bet kaip ta irodyti, jei neturiu jokios pazymos?
Atsakyti
QUOTE(Elzė @ 2012 06 03, 08:57)
Sakykit, kas nesenai priime Sakramenta- ar duoda kokia pazyma/rasta tai patvirtinanti?
Klausiu, nes pati esu priemus labai senai, pati ne viska prisimenu, o tevai sako, kad tuomet neduodavo jokio rasto.
Tai man iskilo klausimas- norint eiti i kriksto tevus, reikia buti priemus Sutvirtinimo sakramenta- bet kaip ta irodyti, jei neturiu jokios pazymos?

Pažymėjimą tikrai duoda (mano sūnus kątik priėmė Sutvirtinimo Sakramentą), ir visai gražų, ne bet kokią pažymą smile.gif
Kelis kartus ėjau į Krikšto mamas ir nė karto, nė vienoje bažnyčioje iš manęs neprašė jokio pažymėjimo, tiesiog paklausdavo ir tiek.
Atsakyti
Tačiau tuokiantis tikrai paprašo, bent jau mūsų parapijos kunigai biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif man 26 metai, jau greitai bus 4 metai, kaip vedus, taciau, aciu nerupestingiems tevams, Sutvirtinimo sakramento neturiu verysad.gif planuoju ji priimti si rudeni Londono Lietuviu baznycioje. nusprendziau, kad man jo reikia ir taskas (matyt Dievas saukia) smile.gif tai vat dabar nezinau kaip su ta Sutvirtinimo mama, jinai turetu buti vyresne uz mane, ar jokio skirtumo? Kazkaip keista, as pati nebe paaugle smile.gif

QUOTE(Onelė @ 2012 02 11, 14:35)
Na, jeigu norite tuoktis bažnyčioje, tai Sutvirtinimo sakramentas nėra būtinas. Jei vyras priėjęs Pirmosios Komunijos, tai tikrai jus sutuoks ir be Sutvirtinimo sakramento. O prieiti Pirmosios komunijos ir priimti Sutvirtinimo sakramentą galima bet kurioje bažnyčioje (ką ir kaip lankyti pasakys bažnyčios klebonas).

Ar butinas ar ne, nuo kunigo priklauso. As truputi barti gavau, bet kadangi ne savo parapijoj tuokemes, o per pazistamu pazistama kuniga, tai sutuoke, tik patare ta sakramenta priimti vistiek. 4u.gif ir Sutvirtinima gali duoti tik vyskupas, todel i kuria baznycia jis atvaziuoja, toj ir galima priimti smile.gif

QUOTE(Elzė @ 2012 06 03, 06:57)

Vel gi, nuo kunigo priklauso, tuoj krikstysiu 3 vaika, o Sutvirtinimo, kaip rasiau auksciau, neturiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nedaklioska: 11 birželio 2012 - 22:39
QUOTE(Nedaklioska @ 2012 06 11, 23:37)
nezinau kaip su ta Sutvirtinimo mama, jinai turetu buti vyresne uz mane, ar jokio skirtumo?

Čia rašoma taip:
Tam, kad būtų išreikštas glaudesnis Krikšto ir Sutvirtinimo ryšys, pageidaujama Sutvirtinimo tėvu ar mama kviesti vieną iš krikštatėvių. Jeigu pasirenkamas kitas globėjas, tai jis turi būti tinkamas dvasiniu atžvilgiu šioms pareigoms atlikti, būti amžiumi vyresnis už sutvirtinamąjį. Gimdytojai negali būti savo vaiko sutvirtinimo tėvu ar motina.

http://www.klauskkun...tinim...tėčio
Atsakyti
Aciu uz info, Borzika 4u.gif
Atsakyti