Įkraunama...
Įkraunama...

Sutvirtinimo sakramentas

Kas tas kulonelis? blush2.gif

o dabar klausimas... kunigas sake apeigu metu reik su savimi turet sventa rasta...
tai o dabar klausimas man iskilo... ar tinka tarkim tik naujasis tastamentas ar butinai jau ta stora didele reik turet?
nes naujaji tastamenta tai turim o jau visa sventa rasta tai ne reiktu pirkt, bet pasidomejau tai kad toks sakyciau brangokas - siuo metu ne musu kisenei blush2.gif
juolab, kad po to tik dulkes lentynoj... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo azen: 18 gegužės 2009 - 13:00
Ar gali krikšto mama būti ir sutvirtinimo mama?
Atsakyti
Netgi privalo mirksiukas.gif tiksliau gal ne taip issireiskiau... butu puiku jei galetu ir noretu... g.gif

Citata is stai cia
"Sutvirtinimo globėjas ir vardas

Patariama kiekvienam sutvirtinamajam turėti Sutvirtinimo globėją, kuris, kaip vyresnysis brolis, jį atvestų ir pristatytų vyskupui, o paskui padėtų ištikimai vykdyti Krikšto pažadus ir saugoti Šventosios Dvasios dovaną. Siekiant išreikšti glaudesnį Krikšto ir Sutvirtinimo ryšį, pageidaujama Sutvirtinimo globėju (globėja) kviesti vieną iš krikštatėvių. Jei globėju pasirinkti norima kitą asmenį, tai tas asmuo turi būti dvasiniu atžvilgiu tinkamas šioms pareigoms atlikti ir tenkinti šiuos kanonų teisės reikalavimus:"
Atsakyti
QUOTE(liumcikas @ 2009 04 29, 12:25)
o man kilo toks kausimas pagal prietarus, ar gali nescia buti dirmavones mama?nes krisktyt sako negerai?

As tai tik tiek galiu pasakyti, kad priemiau si sakramenta su nemazu pilvuku, tai manau ir dirmavones mama gali buti su pilvuku... ax.gif
Atsakyti
Siaip tai tikintis zmogus turetu is vis jokiais prietarais netiketi g.gif
Atsakyti
QUOTE(neriuxxx @ 2009 04 25, 21:05)
o kurioj dabar cia klaseje priima sutvirtinimo sakramenta ? kokioj 8-9? g.gif as pamenu priemiau 11m., o dabar dukra praeitais metais (10m.), prieme pirmaja komunija, tai kaip suprantu birmavone bus negreit blush2.gif o as galvojau, kad po metu , nu ir atsilikus pasirodo blush2.gif  lotuliukas.gif

8-oje.. siaubas, ir bent mano sesei tai reikejo daugiau nei metus lankyt, kad dbr prieitu, kosmaras kazkoks.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(superreda @ 2009 09 30, 17:19)
8-oje.. siaubas, ir bent mano sesei tai reikejo daugiau nei metus lankyt, kad dbr prieitu, kosmaras kazkoks.. doh.gif

Sutvirtinimo sakramentą galima priimti tik nuo 14metų ir neanksčiau, ir tik po pirmosios komunijos (ją turint). Vienu žodžiu- vienus metus lankomos vienos pamokeles, kitus metus lankomos kitos pamokeles. Nera taip paprasta kaip atrodo mastau.gif Sunus pirmą komuniją jau priėmė, tad beliko dabar tik sutvirtinimo sakramentas, dar vieneri meteliai taip sakant (paaukoti penktadieniai ir sekmadieniai), bet ką darysi, mūsų tėvų pareiga tokia...
Papildyta:
QUOTE(azen @ 2009 05 28, 16:41)
Netgi privalo  mirksiukas.gif tiksliau gal ne taip issireiskiau... butu puiku jei galetu ir noretu...  g.gif

Citata is stai cia
"Sutvirtinimo globėjas ir vardas

Patariama kiekvienam sutvirtinamajam turėti Sutvirtinimo globėją, kuris, kaip vyresnysis brolis, jį atvestų ir pristatytų vyskupui, o paskui padėtų ištikimai vykdyti Krikšto pažadus ir saugoti Šventosios Dvasios dovaną. Siekiant išreikšti glaudesnį Krikšto ir Sutvirtinimo ryšį, pageidaujama Sutvirtinimo globėju (globėja) kviesti vieną iš krikštatėvių. Jei globėju pasirinkti norima kitą asmenį, tai tas asmuo turi būti dvasiniu atžvilgiu tinkamas šioms pareigoms atlikti ir tenkinti šiuos kanonų teisės reikalavimus:"

Ačiū už nuorodą aciuks.gif
Atsakyti
kiek visko suzinai, ko nezinojus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(PoMoRa @ 2009 05 28, 15:06)
Ar gali krikšto mama būti ir sutvirtinimo mama?

taip 4u.gif pas mane taip ir yra mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės, mano dukra liepos mėnesį priims sutvirtinimo sakramentą. Tad panelė sugalvojo apsivilkti ryškiai raudoną suknelę. Nežinau nei kas ir be pasako dukrai... unsure.gif Ką galėtumėte patarti dėl aprangos? smile.gif
Labai didelis ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Avūtė @ 2010 03 02, 21:18)
Sveikos mamytės, mano dukra liepos mėnesį priims sutvirtinimo sakramentą. Tad panelė sugalvojo apsivilkti ryškiai raudoną suknelę. Nežinau nei  kas ir be pasako dukrai... unsure.gif  Ką galėtumėte patarti dėl aprangos? smile.gif
Labai didelis ačiū.

Sveiki,

aš ėjau apsivilkusi pastelinių spalvų drabužiais (tai buvo sijonas ir bliuskutė), tai buvo maždaug prieš penkis metus.. Raudona raudonai nelygu.. ir dar žiūrint koks suknelės modelis g.gif bet nemanau kad labai blogai tokia spalva.. Juk tai šventė 4u.gif ... Bet aš vis tiek labiau būčiau už ramių spalvų drabužius mirksiukas.gif Dar daug laiko iki liepos mėnesio..gal dar dukra pakeis nuomonę, ne vieną kartą mirksiukas.gif
Atsakyti
Kad būtų taip lengva ją perkalbėti. Laikas eiti pas siuvėja, be suknelę sius apie 4mėn doh.gif O ji Kaip raudona taip raudona.. Nori būti pati gražiausia, o kai pašneku su kitomis mamomis tai kraupu pasidaro. Sukneles siuvasi, šukuosenas darysis jau kaip per vestuves kokias unsure.gif
Atsakyti