QUOTE(davija @ 2010 09 15, 08:55)
Mes jau lankom šį darželį nemažai laiko. Pasakysiu tiek, kad koks vadovas toks ir daržas
Keista ten direktorė be galo. Bet nebijokit, kad dėl darbo klausinėja, gal tik iš smalsumo. Ten jokių rinkliavų niekam neprašo. Ten net nevyksta visuotiniai susirinkimai, nei ataskaitų nebūna kaip daželis laikos, nei tėvų komitetų (tik pavardes įrašo
, jokio bendruomenės gyvenimo).(Dičkė lankė du skirtingus daržus, tai ten net įdomu būdavo, kai pasakodavo kaip darželis laikos, ką nusipirko naujo ir t.t ).
Šitam daržely praktiškai jokių būrelių nėr, tik praeitais metais buvo šokiai, šiais neaišku ar bus
Tai tikrai širdį skauda, kai girdi ką kiti vaikai kituos darželiuose veikia (nors ir mokami būreliai daržely yra didelis privalumas). Nevyksta net sporto užsiėmimai, t.y. kūno klutūra, nors nemažai įvairios įrangos praeitais metais susipirko. Kai auklėtojos paklausiu, kada jums tie užsiėmimai, ji vis pasako datą, bet pagal vaiką tai ji net nesupranta apie kalba eina
Lopšelio grupės kodėlčiukų visam kolektyvui didžiausia pagarba. Tikrai šaunios auklėtojos ir auklytė.
O šiaip tai daug kas priklauso ir nuo tėvų, jie patys turi domėtis ką vaikai ten veikia ir kuom užsiima, ne vien klausinėt ką valgė ir kiek
, ir reikalaut, tiek iš valdžios , tiek auklėtojų. Grupės turtingumas priklauso taip pat nuo tėvų. Mes atėjo į visiškai be žaislę grupę, bet dabar jinai gerai aprūpinta tuom inventorium ir ne tik
Tai tiek
Na, mes si darzeli jau 2 metus lankom, tai kazkaip po kol kas jokiu prastu dalyku neizvelgiau. O ir susirinkima grupese vyksta. Issirinkom tevu komiteta, pasiskirstem kas uz ka atsakingas ir pan. Aukletojos vaikus veda i parodas, pavaikstineja po miesta, po muziejus...Nezinau, po kol kas mano vaikai nesiskundzia, viskuo patenkinti jie ten...
Aisku, as pati labai domiuosi, ka mano vaikai ten veikia, kaip sekasi, ko reikia, nereikia ir pan. Kiekviena diena vis ko nors paklausiu, nes man idomu, kaip mano vaikams sekasi darzelyje, kuriame praeina visa ju diena. Taip kad cia daug kas priklauso ir nuo paciu tevu. Nes daznas galvoja, va, nuvedziau, palikau ir tegul zinosi, nes tai aukletoju darbas, tai jos tegul ir rupinasi. O man atrodo kitaip...
Papildyta:
QUOTE(Sirse2010 @ 2010 09 15, 08:07)
na kaip jausis darzelyje musu vaikas, tai mes pamatysime tik po 2 metu, o dabar renkames toki, kuris patiktu mums, tevams
kas del auklyciu, kadangi pati nesuzinosiu kol vaikas neprades lankyti darzelio, tai tenka rinktis info is zmoniu, interneto- mayciu kuriu vaikuciai lanke siuos darzelius... tai galiu pasakysti tik tiek kad apie saulutes auklytes girdejau nekokios info, o jei lyginti atsilipimus apie visa darzeli, tai is mano 3 uzrasytu darzeliu, sis darzelis pas prasciausias... gal yra ir kitaip, jusu vaikuciams ten patinka, jums taip pat, tai viskas tvarkoje... juk as neliepiu jums nevesti savo vaikuciu i si darzeli, nes man jis pasirode nekoks
kiekvienas turme savo nuomone, ir prasome ja gerbti, kaip kad as gerbiu jusu
o kas del direktores klausimu, tai kik zinau , tokius kl. uzduoda kai jau vaikas priimtas i darzeli ir yra tvarkomi dokumentai, o ne kai ateinama rasyti prasymo
o seip gal ne taip supratote, arba as netaip parasiau, norejau pasakyti kad manes klausinejo, ne tik tokiu kur dirba, ar cia musu imone, kiek darbuotoju, ka darome ir pan, bet ir dar nesmagesniu, kuriu neatsakiau, nes man pasirode kad svetimui zmogui tokie dalykai neturetu rupeti
tai tiek
o jums tik sekmytes siame darzelyje, smagu, kai vaikai buna laimingi
Na, mes visi skirtingi, vieniems kazkas patinkas, kitiems ne...taciau ne visada ta neigiama nuomone gali pasirodyti tiesinga, kol pats nesitikini.
Cia ne nuomoniu gerbimas, ar ne gerbimas, cia diskusijos, kuriu deka kazka isiaiskiname, suzinome, o kartais ir visai bunam suklaidinti.
Sekmes pasirenkant tinkamiausia varianta.