QUOTE(Varpelis @ 2009 04 08, 07:52)
bet gal kas galėtų pasidalyti želė žiede gaminamais patiekalais (kiek sekiau temą, minėtas buvo su varške ir lašiša, daržovių žiedas...).
Turiu išsisaugojusi šį receptuką, gaminau tikras skanumėlis!
QUOTE
Gustavo torciukas (nusiziurejau per "Gustavo enciklopedija")
200 ml. grietineles,
0,5 l. saltibarsciu rugpienio
3 nubraukti saukstai zelatinos.,
cukraus, vaniles ir citrinu rugsties pagal skoni.
250g plikytu sausainiu.
Grietinele isplakam atskirai, i saltibarsciu kefyra dedam cukraus, cirtinos rugt. vanile ir istirpinta zelatina, viska gerai ismaisom ir tada atsargiai sumaisom su plakta grietnele. Zele zieda patepam aliejum, dedam plikytu sausainiu sluoksni ir pilam mase, taip sluoksniuojam iki virsaus Palaikom kelias valadas saldytuve, isemus galima apibarstyri sokolado drozlem
P.S. kartais i kiekviena sausaini isvirksciu po kelis lasus romo
Ir dar šis pamėgtas, nesudėtingai gaminamas, išbandytas.
Žele tortas...
1 pok. braškių žele.
1 pok. vyšnių žele.
1 pok. kiwi žele.
1 pok. apelsinų žele.
Ištirpinti su mažesniu kiekiu vandens nei nurodyta ant pakuotės. Kai sustings supjaustyti gabalėliais.
2 pok. citrinų žele ištirpinti su 0,5 litro vandens ir į jau bebaigiantį atšalti supilti 1 indelį sutirštinto nesaldinto pieno. Kai atvės užpilti ant sudėtų į formą želės gabaliukų. Galima įdėti ir koncervuotų vaisių, tik juos reikia gerai nusausinti.
Naudoju formą TW- žele žiedą.
Tie receptukai temoje tikrai minėti, rodyti, jokia ne naujiena, bet gal kam pravers.
O prigalvoti tikrai galima labai daug, iš žele tai tikrai, visko suminėti net neimanoma.