Sviekos
Galų gale išbandžiau savo karūnos formą ir kepiau keksą. Tai super, gražiai iškėpė ir išsiėmė puikiai
Klausimas ne į temą, esate puikios kulinarės - kuo dažote kiaušinius? Mane domina, nes parduotuviniai dažai - nieko gero (ten kur mirkyti reikia).
QUOTE(kregzde @ 2009 04 13, 15:46)
Sviekos
Galų gale išbandžiau savo karūnos formą ir kepiau keksą. Tai super, gražiai iškėpė ir išsiėmė puikiai
Klausimas ne į temą, esate puikios kulinarės - kuo dažote kiaušinius? Mane domina, nes parduotuviniai dažai - nieko gero (ten kur mirkyti reikia).
su metais grizau prie naturaliu budu dabar tik svogunu lukstais
QUOTE(Asio @ 2009 04 13, 16:04)
Ir aš taip pat - svogūnų laiškais, o kiaušiniams apdėti vaikai pririnko šalpusnių, žibučių, visokiausių lapelių, aprišom tampriai pėdkelnėm ir gavosi visai gražūs
QUOTE(Asese @ 2009 04 13, 15:52)
Ir aš taip pat - svogūnų laiškais, o kiaušiniams apdėti vaikai pririnko šalpusnių, žibučių, visokiausių lapelių, aprišom tampriai pėdkelnėm ir gavosi visai gražūs
Turbūt norėjai parašyti lukštais
Ir pas mus populiariausias dažymo būdas, ir gražiausias.
QUOTE(Sigute*** @ 2009 04 13, 17:02)
Turbūt norėjai parašyti lukštais
Aišku lukštais , matyt persivalgiau
Ir mes visad dažom su svogūnlukščiais bet dukra vis nori pabandyt su dažais pirktiniais, vis bandom po kiaušą kokį mėlyną gaut, bet nepavyksta Viskas kitais metais nusipirksiu pabandyt kur siūlams ar medžiagai dažai skirti, net maximoj mačiau pardavinėjo, ten jie parduodami po vieną spalvą, gali prisirankiot
Karūna tikrai
Karūna tikrai
QUOTE(davija @ 2009 04 13, 17:42)
Ir mes visad dažom su svogūnlukščiais bet dukra vis nori pabandyt su dažais pirktiniais, vis bandom po kiaušą kokį mėlyną gaut, bet nepavyksta Viskas kitais metais nusipirksiu pabandyt kur siūlams ar medžiagai dažai skirti, net maximoj mačiau pardavinėjo, ten jie parduodami po vieną spalvą, gali prisirankiot
Karūna tikrai
Karūna tikrai
mes irgi dažome su laiškais ir taip pat su tais medžiagai skirtais dažais.. nes maximiniai nieko nenudažo. Prieš tai dar juos papuošiam žolytėm, ryžiais, laikraščiu, svogūnų lukštais ir labai gražiai gaunasi... vėliau gal foto įkelsiu
Man asmeniskai irgi labiausiai svogunu lukstais dazyti patinka O maximinius nupirkau vaikui, tai i kiausinio luksta nieko nekibo, bet pats kiausinis pralupus buvo melynas, o kitas ruzavas iki pat trynio O vaikis tik i naturalius taikesi Daugiau nepirksiu
QUOTE(Asio @ 2009 04 13, 15:04)
Vat ir aš su lukštais, bet norėjosi ir dažais, bet jie nedažo. T.y. nudažė tik puptpelės kiaušinius
QUOTE(davija @ 2009 04 13, 17:42)
Vat reiks kitiems metams tokių nusipirkti.
QUOTE(vixiuke @ 2009 04 13, 17:55)
mes irgi dažome su laiškais ir taip pat su tais medžiagai skirtais dažais.. nes maximiniai nieko nenudažo. Prieš tai dar juos papuošiam žolytėm, ryžiais, laikraščiu, svogūnų lukštais ir labai gražiai gaunasi... vėliau gal foto įkelsiu
o kaip čia laikraščiais? Papasakok prašau plačiau ir būtinai įdėk nuotraukytes.
QUOTE(laurindre @ 2009 04 13, 18:07)
Man asmeniskai irgi labiausiai svogunu lukstais dazyti patinka O maximinius nupirkau vaikui, tai i kiausinio luksta nieko nekibo, bet pats kiausinis pralupus buvo melynas, o kitas ruzavas iki pat trynio O vaikis tik i naturalius taikesi Daugiau nepirksiu
Va čia tai geri dažai
Aš dar žinote ką darau su svogūnų lukštais? Įlašinu lašiuką rašalo arba sidabrinės žalumos Gaunasi margesni Bet su vašku tai nežaidžiu, nors man labai gražu, nu bet aš nemoku piešti
Papildyta:
QUOTE(Asese @ 2009 04 13, 15:52)
Aha, aš irgi pėdkelnes naudoju
QUOTE(kregzde @ 2009 04 13, 19:18)
Aš dar žinote ką darau su svogūnų lukštais? Įlašinu lašiuką rašalo arba sidabrinės žalumos Gaunasi margesni Bet su vašku tai nežaidžiu, nors man labai gražu, nu bet aš nemoku piešti
Papildyta:
Papildyta:
brilijantinė žaluma
Gal grįžkim prie temos
QUOTE(MELDA @ 2009 04 13, 19:21)
Gal grįžkim prie temos
Kartais sveika ir nuo temos nuklyst
Šiandien dariau šį desertą (šis su persikais, esu dariusi kelis kartus ir su vyšniomis, pasakiškai skanu)
Varškės desertas su uogomis
200 ml grietinėlės 35%
400 g varškės Mūsų švelnioji ar pan.
20-30 g želatinos
90 g cukraus
200 ml pieno +150ml isbrinkinti zelatinai
500g vysniu (tinka ir saldytos) arba indelis koservuotu persiku
Užpilui:
Dalis vysniu ar persiku
50-70 g cukraus pudros
2 valg. Šaukštai citrinos sulčių
Želatiną išbrinkiname vandenyje arba piene(150ml), islydome ir atvesiname.
Dubenyje sumaišome pieną, varškę, cukrų, ir viską sumaišome. Sudedame uogas arba Quick Chefe susmulkintus persikus. Į masę supilame ištirpintą ir atvesinta želatiną.Grietinėlę išplakame ir įmaišome į pradejusia stingti masę.
Masę pilame į aliejumi išteptą želė žiedo formą.Laikome šaldytuve 3 valandas, jei norite greiciau ½ saldiklyje(ziurekit, kad neuzsaltu).
Likusias uogas sutriname su cukrumi geriausia naudojant Quick Chet, įpilame citrinos sulčių.
Desertą išėmę iš formos, tiekiame su užpilu.
Ir mano margučiai:
mėlynas su laikraščiu, tas žalias taškuotas su ryžiais, kiti su kiaušinio lukštais, žolelėm.
Varškės desertas su uogomis
200 ml grietinėlės 35%
400 g varškės Mūsų švelnioji ar pan.
20-30 g želatinos
90 g cukraus
200 ml pieno +150ml isbrinkinti zelatinai
500g vysniu (tinka ir saldytos) arba indelis koservuotu persiku
Užpilui:
Dalis vysniu ar persiku
50-70 g cukraus pudros
2 valg. Šaukštai citrinos sulčių
Želatiną išbrinkiname vandenyje arba piene(150ml), islydome ir atvesiname.
Dubenyje sumaišome pieną, varškę, cukrų, ir viską sumaišome. Sudedame uogas arba Quick Chefe susmulkintus persikus. Į masę supilame ištirpintą ir atvesinta želatiną.Grietinėlę išplakame ir įmaišome į pradejusia stingti masę.
Masę pilame į aliejumi išteptą želė žiedo formą.Laikome šaldytuve 3 valandas, jei norite greiciau ½ saldiklyje(ziurekit, kad neuzsaltu).
Likusias uogas sutriname su cukrumi geriausia naudojant Quick Chet, įpilame citrinos sulčių.
Desertą išėmę iš formos, tiekiame su užpilu.
Ir mano margučiai:
mėlynas su laikraščiu, tas žalias taškuotas su ryžiais, kiti su kiaušinio lukštais, žolelėm.