Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 25 tema

Fotofabrikas.lt - Velykinė akcija - 10x15 formato nuotraukos tik po 0,39 Lt!
Atsakyti
QUOTE(Ninin @ 2009 04 08, 20:02)

O tu šiaip fotkini RAW formatu?

nea... o reik raw? kaip suprantu vietos daugiau uzima atminties kortoje?
Atsakyti
Pukė, labai labai labai antra ir trecia wub.gif

Egzo, super thumbup.gif ypac patiko vaikutis i ora ismestas mirksiukas.gif

lamella, tavojoj "visiskoj nevisiskoj nesamone" man noretusi, kad plaukai kristu uz nugaros ir matytusi visas kalas mirksiukas.gif Bet siaip patiko labai ideja thumbup.gif

Ninin, mane pirmoji kazkuom kabina g.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 04 08, 20:29)

daugiau mirksiukas.gif , bet su PS daugiau galimybiu tvarkyti mirksiukas.gif
Atsakyti
Zitlali, čia truputį apie raw, kuo jis geresnis nei jpg. Nors aš pati tai didelio skirtumo vis dar nejuntu...

Skaičiau diskusijoje vienoje tokį pasisakymą:

Taigi, naudojimą JPEG vietoj RAW fotografavimo metu pateisinu tik vienu atveju: jeigu aparatas apskritai nežino, kas tas RAW.

Bet dar blogiau yra jei fotografas neišmano, ką su tuo RAW daryti... Na nepastebiu aš didelio skirtumo ir gėrio sad.gif
Atsakyti
Aciu Saules puga, pasiskaitysiu g.gif 4u.gif

o cia paskutinis nevykes bandymas, bet niekaip tinkamai neismatuoju prie savo geltonu lempu doh.gif psio.. prosto nemoguuuu daugiau... user posted image atsibusiu ryt kambaryje su baltom minkstom sienom user posted image

user posted image

Na raso apie ji kaip apie stebukla, reiks pabandyt g.gif
Ne, nu dievinu lietuvius lotuliukas.gif patinka komentarai po apacia , ypac vienas, toks tiesmukas ... ech... ta Marijos zeme...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 08 balandžio 2009 - 20:20
QUOTE(Zitlali @ 2009 04 08, 20:29)

Nieko nereikia. Bet jei fotkini jpg, aš visgi bandyčiau susitvarkyti su tuo WB ir ji nustatinėti mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 04 08, 20:40)
Ninin, mane pirmoji kazkuom kabina g.gif

g.gif O aš šiandien daugiau nei vieną foto dėjau? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ninin @ 2009 04 08, 21:21)
Nieko nereikia. Bet jei fotkini jpg, aš visgi bandyčiau susitvarkyti su tuo WB ir ji nustatinėti  mirksiukas.gif

As db kai fotkinu prie savo apsvietimo lapa tai jis geltonai oranzinis fotike buna.. arba gelsvas, nebuna baltas, tai trecia fotke citrinine gaunas.. nes tamsu pas man.. nu zooodziu, i vonia gal sliauzt g.gif blink.gif zinau kad reik... ale dakale doh.gif user posted image ryt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 08 balandžio 2009 - 20:27
Nu man patinka Raw formatas. blush2.gif
Patinka vien dėl to, kad mafai kur išdegimai, ol kur ne.
Ir juos galima labai lengvai pataisyti.
Galima labai gražiai pašviesint, bet beveik tą patį galima padaryti ir su jpg. ; )

1. raw vertimas i jpg be redagavimo.
2. raw vertimas i jpg su redagavimu.
3. jpg bandymas šviesint ir daryt panašiai į nuotrauką nr.2. lotuliukas.gif

user posted image
user posted image
user posted image

Čia tokia mano maža patirtis. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Duoma @ 2009 04 08, 21:37)
Patinka vien dėl to, kad mafai kur išdegimai, ol kur ne.
Ir juos galima labai lengvai pataisyti.

O kaip taisai? ax.gif Paskutinėm dieno dangų tikišdeginta ir gaunu (jei fotkinu su šviesiu objektyvu). net eksp. korekcija nepadeda (arba nedrąsiai ją naudoju)...
Atsakyti
Kai atsidarau raw nuotrauką per ps, dešinei yra visokie nustatymai. Dažniausiai mažinu Exposure, o jeigu noriu švieios nuotraukos, tada pašviesinu ir padidinu kontrastą. : )
Atsakyti
Duoma 4u.gif aisku smile.gif

tarsymui
user posted image
Atsakyti
nu va, gyvenau sau laiminga, maciau kad yra raw formatas, bet niekada jo nebandziau, ir ka pabandziau ir pamaciau skirtuma, buvau nustebus geraja prasme, tik beda, kad dar kazkaip reikes issiaiskinti kaip ji konvertuot doh.gif biggrin.gif
Atsakyti