QUOTE(Ninin @ 2009 04 08, 20:02)
nea... o reik raw? kaip suprantu vietos daugiau uzima atminties kortoje?
Pukė, labai labai labai antra ir trecia
Egzo, super ypac patiko vaikutis i ora ismestas
lamella, tavojoj "visiskoj nevisiskoj nesamone" man noretusi, kad plaukai kristu uz nugaros ir matytusi visas kalas Bet siaip patiko labai ideja
Ninin, mane pirmoji kazkuom kabina
daugiau , bet su PS daugiau galimybiu tvarkyti
Egzo, super ypac patiko vaikutis i ora ismestas
lamella, tavojoj "visiskoj nevisiskoj nesamone" man noretusi, kad plaukai kristu uz nugaros ir matytusi visas kalas Bet siaip patiko labai ideja
QUOTE(Zitlali @ 2009 04 08, 20:29)
daugiau , bet su PS daugiau galimybiu tvarkyti
Zitlali, čia truputį apie raw, kuo jis geresnis nei jpg. Nors aš pati tai didelio skirtumo vis dar nejuntu...
Skaičiau diskusijoje vienoje tokį pasisakymą:
Bet dar blogiau yra jei fotografas neišmano, ką su tuo RAW daryti... Na nepastebiu aš didelio skirtumo ir gėrio
Skaičiau diskusijoje vienoje tokį pasisakymą:
Taigi, naudojimą JPEG vietoj RAW fotografavimo metu pateisinu tik vienu atveju: jeigu aparatas apskritai nežino, kas tas RAW.
Bet dar blogiau yra jei fotografas neišmano, ką su tuo RAW daryti... Na nepastebiu aš didelio skirtumo ir gėrio
Aciu Saules puga, pasiskaitysiu
o cia paskutinis nevykes bandymas, bet niekaip tinkamai neismatuoju prie savo geltonu lempu psio.. prosto nemoguuuu daugiau... atsibusiu ryt kambaryje su baltom minkstom sienom
Na raso apie ji kaip apie stebukla, reiks pabandyt
Ne, nu dievinu lietuvius patinka komentarai po apacia , ypac vienas, toks tiesmukas ... ech... ta Marijos zeme...
o cia paskutinis nevykes bandymas, bet niekaip tinkamai neismatuoju prie savo geltonu lempu psio.. prosto nemoguuuu daugiau... atsibusiu ryt kambaryje su baltom minkstom sienom
Na raso apie ji kaip apie stebukla, reiks pabandyt
Ne, nu dievinu lietuvius patinka komentarai po apacia , ypac vienas, toks tiesmukas ... ech... ta Marijos zeme...
QUOTE(Zitlali @ 2009 04 08, 20:29)
Nieko nereikia. Bet jei fotkini jpg, aš visgi bandyčiau susitvarkyti su tuo WB ir ji nustatinėti
Papildyta:
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 04 08, 20:40)
O aš šiandien daugiau nei vieną foto dėjau?
QUOTE(Ninin @ 2009 04 08, 21:21)
Nieko nereikia. Bet jei fotkini jpg, aš visgi bandyčiau susitvarkyti su tuo WB ir ji nustatinėti
As db kai fotkinu prie savo apsvietimo lapa tai jis geltonai oranzinis fotike buna.. arba gelsvas, nebuna baltas, tai trecia fotke citrinine gaunas.. nes tamsu pas man.. nu zooodziu, i vonia gal sliauzt zinau kad reik... ale dakale ryt
Nu man patinka Raw formatas.
Patinka vien dėl to, kad mafai kur išdegimai, ol kur ne.
Ir juos galima labai lengvai pataisyti.
Galima labai gražiai pašviesint, bet beveik tą patį galima padaryti ir su jpg. ; )
1. raw vertimas i jpg be redagavimo.
2. raw vertimas i jpg su redagavimu.
3. jpg bandymas šviesint ir daryt panašiai į nuotrauką nr.2.
Čia tokia mano maža patirtis.
Galima labai gražiai pašviesint, bet beveik tą patį galima padaryti ir su jpg. ; )
1. raw vertimas i jpg be redagavimo.
2. raw vertimas i jpg su redagavimu.
3. jpg bandymas šviesint ir daryt panašiai į nuotrauką nr.2.
Čia tokia mano maža patirtis.
QUOTE(Duoma @ 2009 04 08, 21:37)
O kaip taisai? Paskutinėm dieno dangų tikišdeginta ir gaunu (jei fotkinu su šviesiu objektyvu). net eksp. korekcija nepadeda (arba nedrąsiai ją naudoju)...
Kai atsidarau raw nuotrauką per ps, dešinei yra visokie nustatymai. Dažniausiai mažinu Exposure, o jeigu noriu švieios nuotraukos, tada pašviesinu ir padidinu kontrastą. : )