Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 25 tema

QUOTE(almara @ 2009 04 08, 17:53)
user posted image user posted image user posted image

Na tykiuosi bus gerai blush2.gif

g.gif g.gif g.gif O kur fokusas??? Ir įia kurie nd? bent aš tai net nesupratau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 04 08, 18:00)
Pirmas negerumas tave,kad dedi tokias foto
Antras negerumas tame,kad fokuso bent dvejuose is viso nerasta ax.gif

Jau taisausi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 04 08, 18:01)
nini, normalei.. be plauku jau visai kita fotke bus biggrin.gif ale jie tik atrodo kaip nupaisyti  bigsmile.gif del to paklausiau...

A, aišku tada smile.gif
Atsakyti
Labas visoms 4u.gif Tempai kaip visada nerealus doh.gif Labai graziu foto pridejot wub.gif
Itariu,kad busiu pirmas zmogus kuris numire nuo slogos doh.gif Negaliu apsakyti kokia zaraza turiu.Nei prie kompo negaliu sedeti nes akys asaroja istisai,nei miegoti,nei dirbti.Siaubas.Net apsiverkiau siandien is bejegiskumo doh.gif
Atsakyti
dabar pradejau daryt ir suabejojau, pati pirma ND kur reikia keist diafragma ir iso. Jei diafragma darau 2,8 tai iso daryt 100, F3,2 ir iso 200, o paskutini F11 ir 400. Ar tik taip, ar iso reikia atvirksciai prie 2.8 daryt 400 iso.
Ta diafgrama man labai sunku suprast, ten kazkaip atvirksciai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Eres @ 2009 04 08, 18:13)
dabar pradejau daryt ir suabejojau, pati pirma ND kur reikia keist diafragma ir iso. Jei diafragma darau 2,8 tai iso daryt 100, F3,2 ir iso 200, o paskutini F11 ir 400. Ar tik taip, ar iso reikia atvirksciai prie 2.8 daryt 400 iso.
Ta diafgrama man labai sunku suprast, ten kazkaip atvirksciai  doh.gif

va mano likimo draugė lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Eres @ 2009 04 08, 17:13)

Su ISO pagal aplinkybes.Ziurek kaip tamses tavo foto.Nes kuo didednis F,tuo sviesos daugiau reikia.Cia sita dalyka pati turi suprasti atlikinedama sita nd. mirksiukas.gif Ar paaiskinau nors kiek?
Atsakyti
QUOTE(almara @ 2009 04 08, 17:18)
va mano likimo draugė  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif vakar buvo visiskai aisku, bet dabar pradejau galvot ir pasidare neaisku lotuliukas.gif

QUOTE(inesaS @ 2009 04 08, 17:18)
Su ISO pagal aplinkybes.Ziurek kaip tamses tavo foto.Nes kuo didednis F,tuo sviesos daugiau reikia.Cia sita dalyka pati turi suprasti atlikinedama sita nd. mirksiukas.gif Ar paaiskinau nors kiek?

matai as nesuprantu kam keisti ta iso, koks tikslas uzduoties. Ar kad visose trijose nuotrauku tamsumas butu skirtingas, ar atvirksciai, keiciant iso ir diafragma jos sakykim isliktu tokios pat spalvos. biggrin.gif nezinau ar aiskiai parasiau g.gif
Atsakyti
Inesa sveikatos 4u.gif isgerk arbatos su brendziu, susimakaluok toki reikala (man bile laipsniu lotuliukas.gif ), arba inhaliacijas darykis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Eres @ 2009 04 08, 18:13)

O supranti ką daraia ir kam tai darai? Kol kas susidaro vaizdas, kad nelabai ax.gif
Pasiskaityk teorijos Pamoka iš www.morguefile.com, Efoto.lt straipsnis... Čia yra neblogų pamokų.... Jei kyla tokie klausimai, patariu pasigilinti teorijoje...

F2,8 - diafrgama plačiai atverta. Patenka daug šviesos, tad ISO ir išlaikymo nereikia didelių ir ilgų. F11 - diafragma jau mažai atverta. Tad kad toks pats šviesos srautas patektų, reikia didinti ISO, arba ilginti išlaikymą, arba abu kartu reguliuoti...
Atsakyti
QUOTE(Eres @ 2009 04 08, 17:22)
lotuliukas.gif vakar buvo visiskai aisku, bet dabar pradejau galvot ir pasidare neaisku  lotuliukas.gif
matai as nesuprantu kam keisti ta iso, koks tikslas uzduoties. Ar kad visose trijose nuotrauku tamsumas butu skirtingas, ar atvirksciai, keiciant iso ir diafragma jos sakykim isliktu tokios pat spalvos.  biggrin.gif  nezinau ar aiskiai parasiau g.gif

O tu padaryk tris skirtingas foto ir pasiziurek kuom jos skiriasi.Sitie visi ND tam ir yra,kad mes pacios pamatytumem skirtuma,niekam kitam ju nereikia tik mums pacioms.taip,kad griebk fotika ir paskui pasiziurek skirtuma mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Eres @ 2009 04 08, 18:22)
matai as nesuprantu kam keisti ta iso, koks tikslas uzduoties. Ar kad visose trijose nuotrauku tamsumas butu skirtingas, ar atvirksciai, keiciant iso ir diafragma jos sakykim isliktu tokios pat spalvos.  biggrin.gif  nezinau ar aiskiai parasiau g.gif

Užduoties tikslas: suprasti kaip ryškumo gylis priklauso nuo diafragmos mirksiukas.gif
Atsakyti