QUOTE(kiki @ 2008 09 28, 01:04)
Sveikos,
Pati turiu suagusiuju 1 atskyri (is senu gudziu 1992) sitoj sporto sakoj ir niekda net minciu nekilo vesti savo vaikus i sia sporto saka, bet ... palydejom kaimynu mergaiute, mus pastebejeo trenere ir dabar ciuoziam... Bijau traumu, nes ranka luzusi skauda keliaii skauda, ne kaip pensininkai jauciuosi o dar tik 4 desimtis. Beje ar ciuozeju mamaos ziuri i sudejima nors kiek? Ne sioj sproto sakoj svarbu neddelis ugis lengvi kaulai ir smulkus sudejimas
Pati turiu suagusiuju 1 atskyri (is senu gudziu 1992) sitoj sporto sakoj ir niekda net minciu nekilo vesti savo vaikus i sia sporto saka, bet ... palydejom kaimynu mergaiute, mus pastebejeo trenere ir dabar ciuoziam... Bijau traumu, nes ranka luzusi skauda keliaii skauda, ne kaip pensininkai jauciuosi o dar tik 4 desimtis. Beje ar ciuozeju mamaos ziuri i sudejima nors kiek? Ne sioj sproto sakoj svarbu neddelis ugis lengvi kaulai ir smulkus sudejimas
Nesamonė vesti vaiką tik pagal duomenis. Nes duomenis dar ne viskas, o olimpiečių taip ar taip reta kuri užauginsim, jei išvis tokių užauginsim, kadangi šiai sporto šakai ne tik duomenų, bet ir pinigų reikia. O dar kur galimybės čiuožti, tuomet tėveliams reikia paisyt daugiau čiuožėjų interesų nei savo.
Dargi pasakyčiau kad visai gerai vesti čiuožti mergaites kurioms trūksta tų puikiųjų duomenų. Mes lankyt čiuožimą pradėjom būtent su siekiu sustiprėti, išsitiesti ir užaugti sveikesniais. Po kolkas mums sekas, net šeimos daktarė džiaugiasi.
O dėl ūgio - tai anksčiau į baletą irgi tik mažutes priimdavo, o dabar 180 cm balerinos jau šoka. Be to aš visą vaikystę buvau maža, nesimatė augsiu ar ne, o praaugau merginas kurias į krepšinį rinko, kai į mane net nešnairavo. Dėl sudėjimo, pasižiūrėjus į Iriną Slutskaja, nepasakyčiau kad ji smulkaus sudėjimo...
Dargi nereikia pamiršt kad sporto šakos dažnai smarkiai pakoreguoja kokie mes užaugam.
Manau pirmiausiai vaikas turi norėti čiuožti, o tada suteikti jam šią galimybę, o ne žiūrėti išaugs ar ne iš jo koks olimpietis.
Traumų mes taipogi bijom, bet visos sporto šakos turi specifines traumas. Mes ant ledo nei vienos traumos neturėjom (tfu tfu tfu), tačiau kieme esam ir galvą gerai susikūlę ir nosį sulaužė su supynėm . Žinotum pagalvę pasidėtum...