As naudoju ukiska su glicerinu,pasidarau is tarkuoto muilo toki tirsta kaip zele daikta,po to tik praskiedziu karstu vandeniu
QUOTE(shidochika @ 2011 02 02, 21:50)
As naudoju ukiska su glicerinu,pasidarau is tarkuoto muilo toki tirsta kaip zele daikta,po to tik praskiedziu karstu vandeniu
aš irgi
Ukiska su glicerinu ar glicerinas tai atskiras komponentas
Laba. Aš irgi neseniai pradėjau velti. Kartą pritrūkau muilo, tai teko baigti su indų plovikliu "Pur". Viskas gavosi OK. Kaip jūs manot?
QUOTE(rimute7 @ 2011 02 02, 21:59)
Laba. Aš irgi neseniai pradėjau velti. Kartą pritrūkau muilo, tai teko baigti su indų plovikliu "Pur". Viskas gavosi OK. Kaip jūs manot?
aš kai chemikalų tokių nenaudoju, tai ir kitom nepatariu a nei veltiniu a nei kam kitam. Kitos kažkodėl būten tik alyvuogių muilą naudoja. Kodėl nežinau... brangus jis... minkštas...
QUOTE(shidochika @ 2011 02 02, 20:50)
O man šitie vadinami "muilo klijai" - nepatinka... technologiškai - klijų atsiradimas - tai jau gaunasi atitinkama cheminė reakcija, kuri sumažina muilo kaip tokio efektyvumą. Gaminant muilą - šitie išsiskyrę klijai yra šalutinis produktas, naudojamas tik naujo muilo cheminės reakcijos pradžiai... na, čia šiaip sau...
Aš atradau geriausią ir sau priimtiniausią būdą -- dubenėlyje su karštu vandenių ranka išmuiluoju muilą ir - iš karto ant vilnos. Tai su mažu kiekiu muilo gaunasi geras putojimas ir nereikia papildomo pasiruošimo.
Tik atkreipkite dėmesį, kad kiekvienas muilo gabaliukas (jei papuola iš skirtingos gamybos partijos) - turi skirtingą muilinimosi kokybę; tą būtent ir apsprendžia, kiek gamybos procese buvo į muilo masę įsisavinta muilo klijų. Identiškai niekada nebūna, nes gaminamas muilas tonomis, sudėtinės dalys dedamos kilogramais ir tonomis, nors kartais puskilogramio paklaida gali minimaliai pakeisti cheminę reakciją. Naudojant muilą skalbimui ar prausimuisi - to nepastebėsi, bet veliant vilną -- tas jau jaučiasi...
Jau kokius 5 metus veliu vaikišku muilu "Tindi", daug buvo visokiu bandymu ir alyvuoginiu, ir visokiu kitokiu, išskyrus ūkiška, nes mano rankos jam ypatingai jautrios .Visi nuklydimai vistik parvesdavo atgalios , tai taip ir likau draugaut su "Tindi".
Gal galit patarti kaip įvelti į veltinį šilkverpio kokonai
Ingos kursai
Sėkmės
Sėkmės
turiu klausimeli, kai veliate tarkim batukus, kiek cm padidinta reikia daryti ir kokia plevele dedate tarp vilnos? ir kai vilna susitraukia ar ta plevele susigarbanavusi neiskraipo gaminuko ir kada butent ja jau galima istraukti? aciu jei kas atsakysite.