Įkraunama...
Įkraunama...

Paaiškinimai pradedančiosioms

QUOTE(Molė @ 2010 12 06, 13:45)
Vilusa, o kodėl porinius, geriau susivelia?

Vilna traukiasi per plauko ilgį -- jei sudėsi du sluoksnius išilgai, o vieną skersai -- tai storesnis (išilginis) sluoksnis susitrauks labiau, nei skersinis. Tą reikia atsiminti. Ir tas dalykas kartais padeda, kai gaminį reikia pvz. banguoti, ar kitaip nevienodai suvelti.
Atsakyti
Čia sluoksnai tas taikoma smile.gif . Karšinio plaukeliai eina įvairiom kryptim, ir jam nesvarbu porinis - neporinis.
Atsakyti
QUOTE(Besijuokianti @ 2010 12 06, 20:52)
Čia sluoksnai tas taikoma smile.gif . Karšinio plaukeliai eina įvairiom kryptim, ir jam nesvarbu porinis - neporinis.

Tai - jei veli iš karšinio - iš viso nėra prasmės skaičiuoti sluoksnius - gali dėti vieną plaštakos storumo sluoksnį mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal kai labai daug patirties turi ir galima taip.
Aš taip nedarau, kadangi kuo storesnis karšinio sluoksnis, tuo sunkiau jį gražiai užlenkti, ir tuo bjauresnės gaunąs siūlės.
Kai kurios merginos iš vis karšinį plėšo gabaliukais kaip sluoksną, kad kuo tolygiau išdėliot. Bet jei gražiai sukarštas karšinys, tai tikrai nebūtina.
O šiaip su laiku kiekvienas atranda jam patogiausią būdą, bet pradžioje geriau kuo daugiau pastangų.
Atsakyti
Mergaites, padekit,turiu daug klausimu.
Noriu pamegint velt ant audinio.Ar kibs vilna prie uzuolaidinio audinio,ne organza,o panasiau i kaprona? Ir klausimas,jei bus apveliami krastai,ar trauksis ilgis ir plotis kartu su audiniu? o kai veliama istisai,ta prasme visas pavirsius padengtas vilna,reikia didi pasididinti procentaliai,kaip ir veliant be audinio?
Atsakyti
QUOTE(Ausruze @ 2010 12 23, 01:30)
Mergaites, padekit,turiu daug klausimu.
Noriu pamegint velt ant audinio.Ar kibs  vilna prie uzuolaidinio audinio,ne organza,o panasiau i kaprona? Ir klausimas,jei bus apveliami krastai,ar trauksis ilgis ir plotis kartu su audiniu? o  kai veliama istisai,ta prasme visas pavirsius padengtas vilna,reikia didi pasididinti procentaliai,kaip ir veliant be audinio?

Galiu pasakyti, kad vėliau ištisai ant šalio, tai smarkiai traukėsi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Molė @ 2010 12 23, 16:19)
Galiu pasakyti, kad vėliau ištisai ant šalio, tai smarkiai traukėsi g.gif

o velei ant tikro silko?
Atsakyti
Esu pradedanti, tad nesupykit už mano klausimus smile.gif Vėliau kamuoliukus iš šlapiu ir su adata, pastarasis lengviau einasi. Kokio kietumo turi būt kamuoliukas, ar apskritai suveltas daiktas, kad "broku" nelaikyt? O antras klausimas, pvz. suvelto kamuoliuko siūleliai atsikišę, tokie kaip apšerpetoję, juos kažkaip nukerpat? Ar ką darot, kad jų nebūtų? blush2.gif
Atsakyti
Laba naktis 4u.gif

as kartais truputi paveliu adatomis, bet velimas slapiuoju budu man baisi mistika blush2.gif
Pasiskaitinejau kazkurioje cia temoje, kad galima muilus apvelti ir sugalvojau pameginti. Ten kaip ir raso, kad tiesiog dedi vilna ant muilo, drekini ir glostai rankom. Pameginau sitaip, bet man snipstas gavosi blush2.gif Is pradziu tarsi ir lygiai graziai viskas susigloste, bet kazkaip man laisvokai ant to muilo laikesi, o meginant tvirciau apvelti tai ta vilna tokiais gumbais ir "liezuviais" susivele, kitur skyles pasidare... Vilna visaip meginau deti - ir imti viena sluoksni ir juo muila apvynioti, ir meginau keliais sluoksniais, megindama skirtingas kryptis tame karsinyje izvelgti...
Tai mastau ar cia karsinys mano netinkamas buvo (as sausam velimui pirkau, net nesidomejau ar slapiai jis gerai veliasi, bet supykusi greitomis visai tvirta kamuoliuka susukau...) ar as naivuole tikejausi, kad viskas paprasciau nei realybeje doh.gif Gal kas meginot muilus apvelineti?
Atsakyti
QUOTE(Iovi @ 2010 12 30, 01:57)
Laba naktis  4u.gif

as kartais truputi paveliu adatomis, bet velimas slapiuoju budu man baisi mistika  blush2.gif
Pasiskaitinejau kazkurioje cia temoje, kad galima muilus apvelti ir sugalvojau pameginti. Ten kaip ir raso, kad tiesiog dedi vilna ant muilo, drekini ir glostai rankom. Pameginau sitaip, bet man snipstas gavosi  blush2.gif  Is pradziu tarsi ir lygiai graziai viskas susigloste, bet kazkaip man laisvokai ant to muilo laikesi, o meginant tvirciau apvelti tai ta vilna tokiais gumbais ir "liezuviais" susivele, kitur skyles pasidare... Vilna visaip meginau deti - ir imti viena sluoksni ir juo muila apvynioti, ir meginau keliais sluoksniais, megindama skirtingas kryptis tame karsinyje izvelgti...
Tai mastau ar cia karsinys mano netinkamas buvo (as sausam velimui pirkau, net nesidomejau ar slapiai jis gerai veliasi, bet supykusi greitomis visai tvirta kamuoliuka susukau...) ar as naivuole tikejausi, kad viskas paprasciau nei realybeje  doh.gif  Gal kas meginot muilus apvelineti?

Gal padės
http://irri-style.bl...iniai-kaip.html
Papildyta:
QUOTE(Ausruze @ 2010 12 24, 14:21)
o velei ant tikro silko?

Taip, ant tikro, klojau visą paviršių vilna, traukėsi smarkiai.
Atsakyti
aciu 4u.gif
matau, kad cia sluoksna naudojo, idomu, ar su karsiniu is vis imanoma?
Atsakyti
QUOTE(Iovi @ 2010 12 30, 11:05)
aciu  4u.gif
matau, kad cia sluoksna naudojo, idomu, ar su karsiniu is vis imanoma?

Aš muilus apvėlinėju tik su karšiniu. Kuo puikiausiai gaunasi. Tik dar pradžioje vis tiek šiek pamuiluoju, kol dar nėra persigėrę iš apatinio muilino sluoksnio. Kadangi užuolaidos neturėjau, tai buvau į burbulinė plėvelę įvyniojus. Kai apsivėlė, tai smarkiai visus kampus į bambukinį kilimėlį apzulinau. Pavyko. Net atskirai virveles nuvėlus, privėliau. Gavosi tokie "rankinukai". Privėlus daug muilų, nes vaikas į mokyklą nešėsi Kaziuko mugei mirksiukas.gif
O yra tiesos, kad kuris karšinys šlapiai nesivelia. Tai jį sunaudoju kaip dekorą, tipo "šilkas" biggrin.gif
Atsakyti