na nelabai cia kas atsako i klausimus, bet gal uzklys kas, kas gales man padeti. Ieskau karstuvu vilnai karsti rankiniu budu, jei kas matet nauju, ar senu, brukstelkit, busiu labai dekinga. Noriu pabandyt velt is savu avyciu vilnos.
QUOTE(kukuska007 @ 2010 09 16, 07:48)
na nelabai cia kas atsako i klausimus, bet gal uzklys kas, kas gales man padeti. Ieskau karstuvu vilnai karsti rankiniu budu, jei kas matet nauju, ar senu, brukstelkit, busiu labai dekinga. Noriu pabandyt velt is savu avyciu vilnos.
O jūs jau bandėte iš savų avyčių vilnos velti? Nes dabar daug auginama avių veislių, kurių vilna netinka vėlimui... Nes iš karto investuoti didelius pinigus į karštumą, kuris vėliau gal nebus net naudojamas - ar verta?
mergaites, gal kartais kokia musu auksaranke velimo kursus organizuoja?
GS, pilna pamokeliu nete, daugelis taip ismoko
QUOTE(Šelma @ 2010 10 06, 12:20)
GS, pilna pamokeliu nete, daugelis taip ismoko
bet as matau tuos darbelius tu savimoksliu...neveza graziai noriu pagal taisykles
QUOTE(gamtos stebuklas @ 2010 10 07, 10:13)
bet as matau tuos darbelius tu savimoksliu...neveza graziai noriu pagal taisykles
Vėlimo taisyklės - paprastos ir primityvios. Yra kai kurie niuansai, gudrybės - bet tą perpranti tik praktikoje. O visas "vežimas" būna tada, kai darbus daro auksarankės su menine gyslele, sugebančios derinti spalvas, turinčios originalių įdėjų, ir kitus daugiau įgimtus o ne įgytus sugebėjimus
Na ir as jungiuosi prie pradedanciu, pirma mano draugyste su vilna buvo tapuku velimas (nes truks plys ju prireike tapuku naujagymuei, nors tu ka) gavosi stai tokie:
Tik nezinau ar cia man gerai pavyko, ar ne, nes tiesa sakant net nezinau kaip jie is tikruju turi atrodyt Tiesiog pasiskaitinejau ir sumaniau pabandyti... tiesa tapukus gavus mamyte dovanu labai apsidziauge ir jai labai patiko ir ir mergytei tiko
Todel kazkaip labai uzsikabinau ir as, taip norisi dar ka nors pabandyt nuvelt... dideliu tapkiu dar kazkaip nesiryztu bandyt, bet jau reiks, nes salta namuose...
Siandien nusipirkau daugiau vilnos ir bandysiu velt ta salika su banguotais galais, oi kaip noriu...
Tik nezinau ar cia man gerai pavyko, ar ne, nes tiesa sakant net nezinau kaip jie is tikruju turi atrodyt Tiesiog pasiskaitinejau ir sumaniau pabandyti... tiesa tapukus gavus mamyte dovanu labai apsidziauge ir jai labai patiko ir ir mergytei tiko
Todel kazkaip labai uzsikabinau ir as, taip norisi dar ka nors pabandyt nuvelt... dideliu tapkiu dar kazkaip nesiryztu bandyt, bet jau reiks, nes salta namuose...
Siandien nusipirkau daugiau vilnos ir bandysiu velt ta salika su banguotais galais, oi kaip noriu...
SOS, padekite kas nors
bandziau velti slapiu budu, bet tik sugadinau vilna
neisejo nieko visiskai - turejo buti tiesiog audinio gabaliukas, o isejo skyletas mutinys
.kosmaras, skyliu kad ir kaip bandyciau lopyti - niekaip neiseina
vilna veliasi ir limpa prie ko tik nori - mano ranku, muilo, kocelo bet tik ne tarpusavyje
3 valandas vargau veltui
.vietomis netgi gumulai vilnos atsirado
.nebezinau, toks jausmas kad be mokanciojo pagalbos man neiseis nieko
QUOTE(juraciuxzx @ 2010 10 13, 10:26)
SOS, padekite kas nors
bandziau velti slapiu budu, bet tik sugadinau vilna
neisejo nieko visiskai - turejo buti tiesiog audinio gabaliukas, o isejo skyletas mutinys
.kosmaras, skyliu kad ir kaip bandyciau lopyti - niekaip neiseina
vilna veliasi ir limpa prie ko tik nori - mano ranku, muilo, kocelo bet tik ne tarpusavyje
3 valandas vargau veltui
.vietomis netgi gumulai vilnos atsirado
.nebezinau, toks jausmas kad be mokanciojo pagalbos man neiseis nieko
Jei tikrai norite taisyti -- galite bandyti taip - IŠDŽIOVINATE savo skylėtą veltinį (skylėtas todėl, kad netolygiai susidėjo vilna, arba perplonas sluoksnis, nes jei darote iš karšinio veltinis bus storesnis nei iš sluoksnos). Tada ant sauso dedate sausą "lopą" iš vilnos pluošto, jį stipriai pribadote su vėlimo adata, po to - vėl veliate šlapiai.
Šiaip - patarimas - atsidėti tą "gaminį" ateičiai, pravers dekoracijoms, o velti kitą iš naujo.
juraciuxzx,gali buti ,kad pasirinkai vilna kuri visai nesivelia slapiai.nors jos dabar nebedaug kur yra ,bet visgi yra .O siap tai vilusa pasake ,kaip bandyti lopyti.bet tikrai neverta perdarineti to ,geriau padaryti kita.
Nefer,daryk tik is karsinio ,sluoksna sunkiau veliasi .nusipirk du pakelius tai tikrai nepritruksi.o dydis tai sukant tarp ranku gali pareguliuoti .jei matai ,kad kazkuris didesnis,tai ji daugiau paspausk sukdama.
Nefer,daryk tik is karsinio ,sluoksna sunkiau veliasi .nusipirk du pakelius tai tikrai nepritruksi.o dydis tai sukant tarp ranku gali pareguliuoti .jei matai ,kad kazkuris didesnis,tai ji daugiau paspausk sukdama.
didelis dekui, nemoksa as dar velimo srityje, per plona padariau matyti sluoksni o ir veliau neteisingai, bet sausos vilnos uzlopymas skyliu visai pagerino vaizda, bandysiu dabar teisingai suvelti is naujo.
labas vakaras noreciau pasidaryti karolius tik nezinau ant ko galima vert padarytus kamuoliukus visi sako ant zylgos man neiseina gal galetumet patrti aciu