Įkraunama...
Įkraunama...

Paaiškinimai pradedančiosioms

QUOTE(goa @ 2010 01 13, 16:30)
Gal galit pakonsultuoti ka daryti, jei veltos slepetes per placios ir per ilgos. Aciu 4u.gif

Dar velti. smile.gif Stipriai, su karštu vandeniu, visas jėga kočioti kilimėlyje. jei nėra labai labai stipriai suveltos, turėtų pamažėti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 13 sausio 2010 - 17:17
Maciau pamokele velimo salikelio, suvinioja ant pagalio, ar tas pagalys sukiojasi taip kaip kocelas, ar su rankom daugiau spaudziant sukineti?
Atsakyti
QUOTE(saulyte2 @ 2010 01 13, 21:56)
Maciau pamokele velimo salikelio, suvinioja ant pagalio, ar tas pagalys sukiojasi taip kaip kocelas, ar su rankom daugiau spaudziant sukineti?

as su pagaliu kai bandziau tai beprotyste kazkokia biggrin.gif man be pagalio daug geriau smile.gif
o kai berete didoka gavosi tai ir dauziau ir meciau i zeme i stala, ir puode viriau bet nieko nesusitrauke biggrin.gif isvis vilna idomi buvo beveik nesusitrauke... kita kart gal kept pabandysiu .... biggrin.gif
Atsakyti
kartais pasitaiko tiesiog blogai besivelianti vilna, tada jau sunku suvelti kaip visada.

Aš pagalį naudoju, kada veliu burbulinėje plėvelėje. Ypač didesniam daiktui, tai, jei kočioji be nieko tas vyniotinis, toks minkštas, tabaluojasi, sunku gražiai kočioti, o kada su pagaliu, kočioji visą tolygiai. Tiesiog suvynioji, suriši galus, kad niekas neslankiotų ir viską ritinėji pirmyn atgal, ne kaip kočėlu tešlą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 14 sausio 2010 - 07:54
QUOTE(Monrutė @ 2009 12 12, 14:40)
niu šio bei to išmokau ir aš
štai mano vienas pirmųjų darbelių blush2.gif
user posted image

labai gražu thumbup.gif čia su adata?
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2009 12 03, 12:10)
*MAGIC*, ačiū už išsamų paaiškinimą 4u.gif

Ir aš prisidedu prie padėkos. Pagaliau susitvarkiau su adatom, mat man jau atsiuntė sumaišytas. Tai galvojau, ką ne taip darau, kad adata skirta darbo užbaigimui taip baisiai išbado veltinuką. o pasirodo kuo didesnis nr. tuo plonesnė adata.

ir dar norėčiau paklausti. turiu adatą nr. 38. pagal plonumą, tai ji ir turėtų būti vidurinė (turiu 36, 38 ir 40), bet ji su tokiais grioveliais. Ar taip ir turi būti ar ji dar turi kokią paskirtį.
Atsakyti
QUOTE(Vilusa @ 2009 11 09, 19:03)
Na, kirptas "kilimelis" tinka toms sagėms, kurias aklinai apsiuvi karoliukais (biseriu). Ypač gerai turi pasislėpti kraštai. Bet tokioms sagėms ne nebūtina velti veltinio - būna pirkti neaustinės medžiagos.
Mano daromų sagių taip nepavyktų "apgauti" -- kiekvieną pagrindą darau atskirai ir sausu būdu (adatomis).

Vajeeeeeeeeeeee kokiu groziu yra!!!! thumbup.gif
Atsakyti
Gal galite nurodyti, kur ieškoti suprantamų pamokėlių, kaip velti kepures pirčiai ir šlepetes, labai dėkinga ir nebarkit, kad pati neradau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2010 03 23, 09:18)
Gal galite nurodyti, kur ieškoti suprantamų pamokėlių, kaip velti kepures pirčiai ir šlepetes, labai dėkinga ir nebarkit, kad pati neradau  4u.gif

Bandykite čia: http://www.supermama...howtopic=548741
Atsakyti
Vėlimo pamokėlių galima rasti ir čia: vėlimo pamokos 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

Pradedu ir as, darau Velykinius zaisliukus, kiskuciai, visciukai! Bet va, pasidariau slapiu budu atsiras detales ir reikia jas sujungti... Kaip patariat, ar ivelineti su adata, ar klijuoti geriau klijais? Jei klijais, kokius naudojate?

ACIU 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mama_Jovita @ 2010 03 29, 20:26)
Sveikos,

Pradedu ir as, darau Velykinius zaisliukus, kiskuciai, visciukai! Bet va, pasidariau slapiu budu atsiras detales ir reikia jas sujungti... Kaip patariat, ar ivelineti su adata, ar klijuoti geriau klijais? Jei klijais, kokius naudojate?

ACIU  4u.gif

Na - jei privėlėte šlapiai - su adata sujungsite sunkiai, nors tai priklauso nuo žaislo formos, gali tekti dadėti vilnos ir papildomai pabadyti.
Klijais - neklijuokite - sugadinsite visą veltinio prasmę g.gif Geriau - susiųkite su siųlu ar plonu valu.
Klausimas - o kodėl žaislus vėlėte šlapiai -- juk taip daug sudėtingiau padaryti forimą formą ir ilgiau užtrunka gaminio pabaigimas?
Atsakyti