Įkraunama...
Įkraunama...

Paaiškinimai pradedančiosioms

QUOTE(rooma @ 2007 10 11, 14:41)
organizuoja  biggrin.gif pasidomek www.rankdarbiai.com

man pvz pakako vienu kursu,kad susidaryciau bendra suvokimą ir jei esi imlus žmogus,tai atsirinksi kas prie ko, bet pamatyti pradžiai reikia kaip tas veltinis veikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(modestina @ 2009 11 24, 19:02)
Pasigirsiu: pradėjau velt... Šakės! Kaip patinka! Nerealu smile.gif

thumbup.gif

aš jau pabandžiau ir šlapiai, ir sausai, na adatėle man labiau prie širdies...
ax.gif
Atsakyti
Sveikos velejos, perziurejau temele, prisikaiciau ir visa diena vonioje pratveliau:), puikus uzsiemimas. Labai noretusi kalediniu slepeciu, bet ko tai nesigauna. Viena klaida zinau, reikia daugiau sluoksniu det vilnos, bet va kad nesusitraukia iki reikiamo dydzio. Kur cia gali but suo pakastas g.gif . Veliau su burbuline plevele ir dai i kilimeli vyniojau.
Atsakyti
QUOTE(Alida @ 2009 12 11, 21:17)
Sveikos velejos, perziurejau temele, prisikaiciau ir visa diena vonioje pratveliau:), puikus uzsiemimas. Labai noretusi kalediniu slepeciu, bet ko tai nesigauna. Viena klaida zinau, reikia daugiau sluoksniu det vilnos, bet va kad nesusitraukia iki reikiamo dydzio. Kur cia gali but suo pakastas g.gif . Veliau su burbuline plevele ir dai i kilimeli vyniojau.

Mazai informacijos siaip kad nustatytum klaida. Kiek tiksliai sluoksniu dejai? Kiek laiko velei?
Buna kad vilna nenori veltis, tada tenka kelis kartus kisti po laaaabai karstu vandeniu ir vel velti ir velti. Velti reikia keiciant tapkuciu padeti, vis apverciant ir kaitaliojant kryptis horizontaliai-vertikaliai, kad trauktusi is visu pusiu, ar ten kur labiausiai reikia.
Atsakyti
niu šio bei to išmokau ir aš
štai mano vienas pirmųjų darbelių blush2.gif
user posted image
Atsakyti
Koks mielas bigsmile.gif bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
Veliau is pradziu su vilnos puostu, paskui bandziau su sukuota dirbt, lyg ir geriau gavos. Na man irgi buvo kilus mintis kad ta vilna neneori veltis, na velimas trunka batui apie val, na gal kiek trumpiau.
Manau cia igudziu reikia, nes ai kas man gavos ai baisu biggrin.gif . Svarbu dabar nepasiduot ir iveikt ta vilnele smile.gif
Atsakyti
Pagelbėkit kas nors verysad.gif
Noriu apvelti šilkinį šalikėlį, bet dabar galvoju, kaip vilną išdėlioti iš abiejų pusių ant šalikėlio kraštelių? Iš pradžių susidėlioti pagal šalikėlio dydį kraščiuką tiktais ir dėti šalikėlį ant jo ir paskui jau kitas sluoksnis, ar kažkaip kitaip jį apverčiant?
Atsakyti
Matyt kaip kam patogiau taip tas daro. Jei tik kraščiukus, tai patogu pasitiesus audinį truputį vieną kraštą užlenki ir dėlioji vilną kraštui, tada atlenki, ištiesini ir dėlioji antrą sluoksnį jau ant audinio. Jei norisi ant viso audinio abiejų pusių kažką dėlioti, galima iš pradžių sudėlioti vilną tada tiesti, galima išdėlioti vilną ant audinio, tada uždengti burbuline plėvele ir apversti, jei didesnis darbas,galima suvynioti, kad verčiant neišlakstytų...
Atsakyti
Mergaitės ar nebūna vėlimo kursų Kaune,noriu išmokti batukus velti,pati bandžiau pagal visokias instrukcijas temose,bet nieks nesigavo ,tik sugadinau vilną.
Atsakyti
QUOTE(meškinija96 @ 2010 01 12, 12:41)
Mergaitės ar nebūna vėlimo kursų Kaune,noriu išmokti batukus velti,pati bandžiau pagal visokias instrukcijas temose,bet nieks nesigavo ,tik sugadinau vilną.

...tu 'google' paklausk, tau 'google' atsakys...
Atsakyti
Gal galit pakonsultuoti ka daryti, jei veltos slepetes per placios ir per ilgos. Aciu 4u.gif
Atsakyti