Įkraunama...
Įkraunama...

Paaiškinimai pradedančiosioms

QUOTE(Maia @ 2009 12 01, 16:51)
nieko sudetingo....
pasimatuoji norimo plocio ir ilgio dirza, tada isdelioji pridejus cm is visu pusiu ilga ilga linija,ir taip veli.

tai va, o is ko pagrinda pasidarai ta ilga ilga ir nesumastau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ingauk @ 2009 12 02, 09:22)
tai va, o is ko pagrinda pasidarai ta ilga ilga ir nesumastau  doh.gif

Taigi pagrindo ir nereikia. isidelioji ant burbulines pleveles dirza platesni nes susitrauks slapini ir veli
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2009 12 02, 09:26)
Taigi pagrindo ir nereikia. isidelioji ant burbulines pleveles dirza platesni nes susitrauks slapini ir veli

nu durnas klausimas ko gero tikrai, bet ilgi ka daryt su ilgiu, juk ne 10 cm man jo reikia, o ilgo blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingauk: 02 gruodžio 2009 - 08:31
QUOTE(ingauk @ 2009 12 02, 10:31)
nu durnas klausimas ko gero tikrai, bet ilgi ka daryt su ilgiu, juk ne 10 cm man jo reikia, o ilgo  blush2.gif

Nusiperki burbulinės plėvelės 1,5 metro, ar kiek tik nori. Išsitiesi kambary ir dedi tada vilnos kiek tik nori, tik tada jau ir vilnos turi nusipirkti daug, nes diržas turi būti itin patvarus ir neitin plonas.
Atsakyti
sveikutės 4u.gif
šiandien nusipirkau pirmąją savo vėlimo adatą. pirkau spec. parduotuvėje. kadangi nieko nenusimanau apie adatas, paklausiau, kokia geriausiai adata tinka pradedančiajai. man pasakė, kad geriausia pradėti nuo 32 dydžio. kadangi apie adatas nesuprantu nė mur mur , nusipirkau tą, kurią siūlė.
kaip suprantu, adatos skiriasi savo storiu. ar yra skirtumas, kokius darbelius velti tokia, kaip mano, ar kitokio dydžio adata?
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2009 12 02, 14:52)
sveikutės 4u.gif
šiandien nusipirkau pirmąją savo vėlimo adatą. pirkau spec. parduotuvėje. kadangi nieko nenusimanau apie adatas, paklausiau, kokia geriausiai adata tinka pradedančiajai. man pasakė, kad geriausia pradėti nuo 32 dydžio. kadangi apie adatas nesuprantu nė mur mur , nusipirkau tą, kurią siūlė.
kaip suprantu, adatos skiriasi savo storiu. ar yra skirtumas, kokius darbelius velti tokia, kaip mano, ar kitokio dydžio adata?

Kuo didesnis numerio skaičius- tuo plonesnė adata.
Vidutinės tokios sakyčiau man 'universaliausios'- 38 nr. adatos.
Su 32 nr. adata aš asmeniškai tik pačioj pradžioj pabadau, ji tokia gruboka, kabina daug vilnos, tai gerai pačioj pradžioj. O beveik visą darbą po to sukamšau su 38 nr.
Na ir pabaigai 40 ar 42 - plonytės adatėlės, paviršiui išlyginti, dekorui prikamšyti, jei reikia ir panašiai.
(ir dar pastebėjimas- dažniausiai vizualiai taip iš pirmo žvilgsnio nelabai ir skiriasi tų adatų storumas, bet labai pasijaučia skirtumas su jomis pakamšius)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *MAGIC*: 02 gruodžio 2009 - 16:51
turiu klausima, o kodel butent burbuline plevele reikia naudoti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Melante @ 2009 12 02, 23:18)
turiu klausima, o kodel butent burbuline plevele reikia naudoti?  g.gif

Plevele reikia naudoti del to, kad vilna neisiveltu i kita medziaga. O burbuline del to, kad burbuliukai skatina vilnos velimasi. Juk kai rankom jau daugmaz suveli, tada susuki i burbuline, ir burbuliukai kaip tipo vibruoja kai kocioji, tad jie padeda vilnai susivelti. Panasiai kaip bambukinis kilimelis. 4u.gif
Atsakyti
*MAGIC*, ačiū už išsamų paaiškinimą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zeniania @ 2009 12 03, 09:57)
Plevele reikia naudoti del to, kad vilna neisiveltu i kita medziaga. O burbuline del to, kad burbuliukai skatina vilnos velimasi. Juk kai rankom jau daugmaz suveli, tada susuki i burbuline, ir burbuliukai kaip tipo vibruoja kai kocioji, tad jie padeda vilnai susivelti. Panasiai kaip bambukinis kilimelis.  4u.gif

dekui mirksiukas.gif o turbut plevele jau patogiau naudoti dideliems darbeliams, o ta bambukini kilimeli mazesniems?
Atsakyti
aš ir maziems darbams pirmus du kočiojimus naudoju burbulianke,nes dekoras tada gerai prisivelia,o su bambukine jis isivelia i kilimeli ir išsidrasko wub.gif
Papildyta:
QUOTE(ingauk @ 2009 12 02, 09:31)
nu durnas klausimas ko gero tikrai, bet ilgi ka daryt su ilgiu, juk ne 10 cm man jo reikia, o ilgo  blush2.gif

tai ir delioji ant stalo tokio ilgio kokio reikia,tiksliau gerokai ilgesni,jei bus per ilgas nukirpsi ir vel pavelti. šalikai juk irgi ne 10 cm. ilgio wub.gif
Atsakyti
kur Kaune butu galima rasti karoliams suverti virveles ar ko,net nezinau ant ko reik juos velti blush2.gif
Atsakyti