Įkraunama...
Įkraunama...

Paaiškinimai pradedančiosioms

QUOTE(Vilusa @ 2009 07 31, 12:27)
Galiu kiek nuliūdinti - velti su vilna žaisliukau nėra taip paprasta kaip, pvz. daryti iš plastilino.
Šiaip - žaisliukai daosi sausu būdu - su adata. Imamas vilnos (geriausiai karšinio) pluoštelis, jį patartina susukti pagal norimą formą (pvaz. galvytei - rutiliuką) - tada pasidėti ant porolono ir su specialia adata badyti, badyti, badyti, kol gaunasi norima forma. Detales galima susiūti, arba privelti vieną prie kitos (šiek tiek sudėtingiau)
Pavyzdys - yra kad ir čia: http://www.bearychea...o/felting1.html

Aciu 4u.gif dabar bent zinosiu ka daryt 4u.gif
Borri, Aristokrate, jums mergaites irgi dekoju 4u.gif
Atsakyti
Veliasi ir šlapiu būdu tie žvėriukai ir paukščiukai ir žmogiukai. Į vidu dedama vielutė ir apsukama gausiai vilna. O po to veliama šlapiai.
Arba galima mišriai, apveliama su adatėle ir po to šlapiai.
Mano pirmieji darbai buvo, žaislai velti šlapiu būdu. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilusa @ 2009 07 31, 14:03)
Nežinau - nes jokių kursų nelankiau tongue.gif

as, galima, sakyti irgi nelankiau, buvau tik 1 karta. Jei buciau lankiusi daugiau kursu, buciau sutaupiusi vilnos ir laiko.
Aj.. cool.gif
Atsakyti
sveikos, veltinio gerbėjos biggrin.gif
vėlime esu visiška naujokė, tik rutuliukus veliu. tiesa, pasiskaitinėjusi supratau, kad mano rutuliukai netinkamai suvelti, nes yra minkšti... verysad.gif juos veliu šlapiai. sausai ir nemokėčiau...kol kas dar nelabai suprantu, kaip ten su tomis adatomis badyt, bet, laikui bėgant, reiks išbandyt.
prieš kokią savaitę nusprendžiau nusivelti mažytę tašytę ( kad tilptų pažymėjimas ir maža piniginytė). vėliau šlapiuoju būdu, naudodamasi bambukinį padėkliuką.dėjau keturis sluoksnius įvairiomis kryptimis, tačiau gražiai, lygiai..tada sušlapinau, apmuilavau ir pradėjau volioti..voliojau ilgai, kol supratau, kad nieko daugiau nebepakeisiu...
norėjau stačiakampės, o gavosi apvaliais apatiniais kampais. vienur vilnos storas sluoksnis, kitur- plonas. vienoje vietoje net mažytė skylutė yra. daug nelygumų, vienoje pusėje nesusivėlė, tai atrodo lyg įplyšimas...jau turiu mintį, kaip visa tai užslėpsiu, bet vis tiek, noriu sužinoti, ką dariau blogai? ką daryti, kad kitąsyk viskas gautųsi gerai?
kam reikalinga burbulinė plėvelė, nes jos nenaudojau?
tikiuosi, kad padėsite man lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2009 08 12, 14:11)
tikiuosi, kad padėsite man lotuliukas.gif

Sunku pasakyti, kas negerai - matyt daug smulkmenėlių...
1. Vilną dėlioti reikia labai plonais ir lygiais sluoksniais (kruopščiai).
2. Patartina naudoti tiulį ar seną retą užuotaidą - ja uždengti sudėliotą gaminį, per ją muilinti ir švelniai rankomis glostyti vieną pusę, po to kitą.
3. Tik gerai apglostytą - velti su kilimėliu (arba su burbuline plėvele) kočioti skaičiuojant - pradžiai po 20 kartų, tada atvynioti, rankomis atsargiai patampyti formuojant kampus, pasukti 90laipsnių kampu, vėl kočioti 20 k. Taip - visiais kampais.
4. Jei dar reikia pavelti (tai priklauso nuo vilnos rūšies ir kokybės), kartoti procedūrą po 10 kartų, vis rankomis patampant.
5. Norint gauti gražią formą - baigti velti reikia tik glamžant ir švelniai masažuojant rankomis...
.................
Tokia mano patirtis...
Atsakyti
Gal kas gali padeti ir paiskinti kaip reik nusivelti pagal sia schema?
http://das-filzhaus....eitungen-....4/
kaip suprantu cia reik velti ant baliono blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ausraa14 @ 2009 08 12, 15:39)
Gal kas gali padeti ir paiskinti kaip reik nusivelti pagal sia schema?
http://das-filzhaus....eitungen-....4/
kaip suprantu cia reik velti ant baliono blush2.gif  ax.gif

aš naudojau pripučiamą nedidelį kamuoliuką. po to išleidau orą ir išėmiau. liux gavosi. balionas per minkštas ir gali sprogti.
Atsakyti
QUOTE(bulaukiux @ 2009 08 12, 21:16)
aš naudojau pripučiamą nedidelį kamuoliuką. po to išleidau orą ir išėmiau. liux gavosi. balionas per minkštas ir gali sprogti.

aciu uz atsakyma,as tai radau toki varianta,reiks pabandyti
http://vilniaus.dien.../2009/02/05/24/
ir parasysiu kas gavosi ax.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ausraa14 @ 2009 08 12, 22:42)
aciu uz atsakyma,as tai radau toki varianta,reiks pabandyti
http://vilniaus.dien.../2009/02/05/24/
ir parasysiu kas gavosi ax.gif  smile.gif

na taip nebandžiau, tik nenumanau kaip veliant ant baliono išlaikyt apvalią formą, nes jį paspadus forma plokštėja.
labai lauksiu rezultato nuotraukų. sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Gavosi ir balionai skalbimo masinoje nesprogo thumbup.gif ,tik ta kojine sunkokai nusieme smile.gif .Tik as permazai vilnos dejau tai to tvirtumo tokio nera smile.gif ir spalva apatine i virsu issimuse.Bet kitas kartas gausis kuo puikiausiai(tikiuosi blush2.gif ) smile.gif
user posted image user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausraa14: 13 rugpjūčio 2009 - 08:29
QUOTE(Vilusa @ 2009 08 12, 15:25)
Sunku pasakyti, kas negerai - matyt daug smulkmenėlių...
Tokia mano patirtis...

labai ačiū už išsamumą. Jau matau klaideles kurių kitąsyk pasistengsiu nebedaryt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ausraa14 @ 2009 08 13, 09:17)
Gavosi ir balionai skalbimo masinoje nesprogo thumbup.gif ,tik ta kojine sunkokai nusieme smile.gif .Tik as permazai vilnos dejau tai to tvirtumo tokio nera smile.gif ir spalva apatine i virsu issimuse.Bet kitas kartas gausis kuo puikiausiai(tikiuosi blush2.gif ) smile.gif
user posted image  user posted image

tikrai, nesprogo. nepabandęs gi ir nesužinosi biggrin.gif arbūziukas mielas atrodo ax.gif
Atsakyti