Įkraunama...
Įkraunama...

Paaiškinimai pradedančiosioms

QUOTE(VVeltinis_ @ 2009 05 25, 21:55)
suprantama ta tema  4u.gif . Idomu,o leliu kursuose tai ko moke,veidelio ,ar kuno proporciju, rubai?

Lėlių kursuose mokė kaip pasidaryti lėlę nuo karkaso iki rūbų. Visas procesas. Gana paprastos lėlės, nes laiko ten nebuvo sudėtingiems dalykams. Pagrindus davė, o toliau eksperimentų būdų atradinėjam dcviratį lotuliukas.gif Dabar darau elfę ir norėjau jai porą žvėrelių veltų padaryt. Taip pat galvojau ją aprengt veltiniais. Bet nieko nesigavo man. Na kažkokio zuikio galvą padariau, o gal katino g.gif Bandžiau adatom velt. Tai kaip supratau - rūbų lėlei neišeis taip nuvelt? g.gif Ale kiek mačiau šlapiai velti tokie storoki gaunasi, o aš norėjau tokių orinių, lengvučių, pusiau permatomų. Nesąmonę sugalvojau?
Atsakyti
QUOTE(vovere74 @ 2009 05 28, 23:50)
Lėlių kursuose mokė kaip pasidaryti lėlę nuo karkaso iki rūbų. Visas procesas. Gana paprastos lėlės, nes laiko ten nebuvo sudėtingiems dalykams. Pagrindus davė, o toliau eksperimentų būdų atradinėjam dcviratį lotuliukas.gif  Dabar darau elfę ir norėjau jai porą žvėrelių veltų padaryt. Taip pat galvojau ją aprengt veltiniais. Bet nieko nesigavo man. Na kažkokio zuikio galvą padariau, o gal katino g.gif  Bandžiau adatom velt. Tai kaip supratau - rūbų lėlei neišeis taip nuvelt? g.gif  Ale kiek mačiau šlapiai velti tokie storoki gaunasi, o aš norėjau tokių orinių, lengvučių, pusiau permatomų. Nesąmonę sugalvojau?

Sveika, kodel nesamone g.gif samone, bet , kad padarytum rubus, turetum, labai plonai vilna isdeliot, turetum neblogai buti ivaldzius vilnos velima.Pamegink slapiuou budu (pradziai) isidelioti vilna megiukais(ploniausiais ,storesnis, dar storesnis),tuomet pati ieskok norimo storio,manau neimanoma imti is pirmo karto ir padaryti pvz svarkeli, kad ir lelei, reikia pasitrenivimu,pasiskaitymu kas ir kaip. Beje (kiek zinau) adata velimas galimas tik zaisliuku, kamuoliuku ar ornamentu ,o rubus , kad sausuoju veltu , negirdejau g.gif ,kazkokia nesamone,nebent ornamenta kazkoki (pvz uzrasa) smile.gif Idel foto,ka te bandei velt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(VVeltinis_ @ 2009 05 29, 00:12)
Sveika, kodel nesamone  g.gif  samone, bet , kad padarytum rubus, turetum, labai plonai vilna isdeliot, turetum neblogai buti ivaldzius vilnos velima.Pamegink slapiuou budu (pradziai) isidelioti vilna megiukais(ploniausiais ,storesnis, dar storesnis),tuomet pati ieskok norimo storio,manau neimanoma imti is pirmo karto ir padaryti  pvz svarkeli, kad ir lelei, reikia pasitrenivimu,pasiskaitymu kas ir kaip. Beje (kiek zinau) adata velimas galimas tik zaisliuku, kamuoliuku ar ornamentu ,o rubus , kad sausuoju veltu , negirdejau  g.gif  ,kazkokia nesamone,nebent ornamenta kazkoki (pvz uzrasa)  smile.gif Idel foto,ka te bandei velt  4u.gif

Šlapiai velt man išvis mistika kažkokia doh.gif Neįsivaizduoju kaip reiktų daryt. Ir dar reik kažkokių bambukinių kilimėlių ar burbulinių celofanų turėt. O jei prie plonos medžiagos? Esu mačius privelta sruogelių. Kaip tas padaroma?
O dėl foto mano pirmo bandymo tai nebėr. Susinervinau ir katinui daviau pažaist blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilusa @ 2009 05 28, 20:08)
kaip padaryti ornamentus - principas toks - nubadai pagrindą, tada atskirai šiek tiek apveli kitos vilnos kuokštelį (kartais užtenka kokią sruogelę tarp delnų pavolioti), dedi ant pagrindo - ir priveli su adata... o visa kita - praktika...
Su "dešrelėmis"- panašiai- padarai (apveli) vieną spalvą, uždedi kitą ir priveli. Jei veli iš karto sudėjusi kelias spalvas - jos tarpusavyje apsivels, nesigaus gražus raštas.
Tik aš jas darau šlapiuoju būdu...

Labai dėkoju už išsamų paaiškinimą, tikrai bandysiu. Dar klausimukas, kaip velti šlapiuoju būdu? Ant ko pasidėti, kiek vilnos imti, kokį kiekį ir kokio vandens pilti, kaip išsidėlioti vilną, ką paskui sudrėkinus daryti. Nu vakar bandžiau, bet jau tokia nesąmonė gavosi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jennifer @ 2009 05 29, 07:48)
Labai dėkoju už išsamų paaiškinimą, tikrai bandysiu. Dar klausimukas, kaip velti šlapiuoju būdu? Ant ko pasidėti, kiek vilnos imti, kokį kiekį ir kokio vandens pilti, kaip išsidėlioti vilną, ką paskui sudrėkinus daryti. Nu vakar bandžiau, bet jau tokia nesąmonė gavosi  doh.gif

as turiu labai nebloga pristatyma (su pover poit programa), labai daug foto.Tai jei nori galiu atsiusti per skaipa, gal aiskiau bus g.gif nes cia per zinute visko gi nesupasakosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jennifer @ 2009 05 29, 06:48)
Dar klausimukas, kaip velti šlapiuoju būdu?...

Pperžiūrėkite visas veltinio temas - ten labai daug nuorodų apie vėlimo būdus ir technikas:
http://www.supermama...p?showforum=211
Nes nėra prasmės kažkam kitam ieškoti nuorodų ir vėl iš naujo jas dėti. Jau labai daug yra sukelta informacijos.
Atsakyti
QUOTE(VVeltinis_ @ 2009 05 29, 07:11)
as turiu labai nebloga pristatyma (su pover poit programa), labai daug foto.Tai jei nori galiu atsiusti per skaipa, gal aiskiau bus  g.gif  nes cia per zinute visko gi nesupasakosi smile.gif

labai noriu thumbup.gif
Mano skype Jennifer-29
Labai tikiuosi kada atitaikysime abi prisijungti, nors sekmadienį išvažiuoju į mokslus ir labai retai būsiu ryšyje verysad.gif
Atsakyti
Merginos, gal galite pasidalinti patirtimi... blush2.gif Ant ko geriausia verti karolius, apyrankes? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(radvileee @ 2009 06 13, 21:29)
Merginos, gal galite pasidalinti patirtimi... blush2.gif Ant ko geriausia verti karolius, apyrankes?  ax.gif

Pagal poreiki: galima ant gumos , tada lengva uzsimauti,nereikia apsivyti saves visokiais sniurais :)Dar galima ant juosteles,virveles ir pan,
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VVeltinis_: 17 birželio 2009 - 10:58
Nusivėliau štai tokias riešines:
user posted image

Pagrindinė idėja buvo tokia, kad turėjo būti plonas medelis su apvaliais pūkuotais lapais. Gavosi belenkas. Suvažiavo viskas į vieną vietą, o buvau uždėjus vilnos sruogeles per visą ilgį. Galvoju, kad vaizdą gal pataisytų pasiuvinėjimai karoliukais g.gif Bet neturiu jokių idėjų tuo klausimu.
Dar klausimas, kodėl man visada vilna "išvažinėja" į šalis? Vienoj vietoj išeina gumbas, o šalia skylė šviečia. Atrodo, taip stengiuosi lygiai kloti. Nors šios jau visai neblogai išėjo, tik poroj vietų "kiauraraštis" liko.

Taip pat noriu pasibandyti velti ant šilko. Turiu pora tokių šalikėlių:
user posted image

Bet jie ir taip margi, tai nebežinau, kokių spalvų dėti, kad nesigautų mišrainė g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panelė Prym: 22 birželio 2009 - 12:47
Kai vilna traukiasi visada plonos linijos kiek pastorėja, nes sluoksna daugiausiai traukiasi į ilgį. Reikia labai plonas sruogeles dėti, jei nori, kad plonos linijos būtų. O kad neišsivažinėtų vilna, tai reikia iš pradžių daugiau paglostyti, patrinti, geriausiai per užuolaidą ar tinklelį. Ir kočioti pirmus kartus atsargiai.
Atsakyti
Ačiu 4u.gif Belieka praktikuotis ax.gif
Atsakyti