Pasitaiko kartais tokios vilnos, kuri tiesiog nesivelia šlapiai. Matyt tokia ir pasitaikė. Jei ten karšinys, tai jis tinka sausam vėlimui.
Aš kai veliu iš karšinio, tai jokių krypčių nežiūriu, tik stengiuosi tolygiai tą klodą iškloti. Veliant sluoksną svarbu dėliojimo kryptys. O šiaip karšinys veliamas taip pat. Tik jis mažiau susitraukia nei sluoksna.
Turiu ir aš klausimuką, ar galima maišyti dviejų rūšių vilną, sluoksną ir karšinį? Ar jos tarpusavyje sukibs?
QUOTE(Kerpena @ 2009 04 21, 09:53)
Pasitaiko kartais tokios vilnos, kuri tiesiog nesivelia šlapiai. Matyt tokia ir pasitaikė. Jei ten karšinys, tai jis tinka sausam vėlimui.
A, nu tai gal ten tokia ir yra, nes paskui dar bandžiau paimt tokį kuokštelį mažą, sušlapint, sumuilint ir tiesiog tarp rankų belekaip suvelt, sukočiot - nė velnio.
Bet užtai sausai gerai gaunasi - gal kokius karolius pasidarysiu.
QUOTE(Lepregonija @ 2009 04 21, 10:43)
Turiu ir aš klausimuką, ar galima maišyti dviejų rūšių vilną, sluoksną ir karšinį? Ar jos tarpusavyje sukibs?
Sukibti tai turėtų, bet šiaip, kiek žinau nelabai patariam karšinį su sluoksna maišyti. Bet žiūrint kur ir kam. Jei kokį gabaliuką reikiamos spalvos karšinio kaip dekorą uždėsi, tai bus gerai, bet jei pusę šlepetės sudėliosi iš sluoksnos, kitą pusę iš karšinio, tai pirmiausiai tos pusės susitrauks nevienodai. O šiaip reikia bandyti, gal kur nors kaip tik kokiam efektui išgauti labai tiktų. Aš dar labai nedaug patirties turiu vėlime, visų subtilybių nežinau.
Ačiū už atsakyma aš galvoju nedidelį dekorą is karšinio sudėliot ant sluoksnos, tai vis dvejojau ar prisivels ar nukris. Dabar galėsiu drąsiai bandyti
tikrai niekas nenukris,tik gerai apglostyk pries sukdama i ritini,kad siek tiek prikibtu
va, radau internete apie veltinio atgaivinimo projekta , verta paziureti http://www.kaimotv.l...eltiniuVelimas/
sveikos, as irgi noriu pradet velt, norejau paklaust kur Kaune butu galima isigyti priemoniu velimui? aciu
QUOTE(LumiLumi @ 2009 04 23, 11:24)
sveikos, as irgi noriu pradet velt, norejau paklaust kur Kaune butu galima isigyti priemoniu velimui? aciu
Čia kaip tik dalinamasi adresais, informacija apie 'vilnos taškus' įvairiuose miestuose http://www.supermama...howtopic=369349
QUOTE(Jowwwita @ 2009 03 30, 10:12)
Labutis,
Norint išmokti velti , neužtenka tik pasiskityti informacijos ir nueiti į kursus . Tik kasdien veliant atsiranda įgūdžiai ir vilnos pajautimas. O tam reikia nemažai kantrybės. O mokytis siūlau pradėti nuo nedidelių darbelių, tarkim nuo servetėlių, gėlių, ar telefono dėkliukų. kai jau įgusi, pradėsi jausti vilnos susitraukimą, tada bandyk tapcius velti.
Tikrai pavyks, tik reikia kantrybės .
Sėkmės
Norint išmokti velti , neužtenka tik pasiskityti informacijos ir nueiti į kursus . Tik kasdien veliant atsiranda įgūdžiai ir vilnos pajautimas. O tam reikia nemažai kantrybės. O mokytis siūlau pradėti nuo nedidelių darbelių, tarkim nuo servetėlių, gėlių, ar telefono dėkliukų. kai jau įgusi, pradėsi jausti vilnos susitraukimą, tada bandyk tapcius velti.
Tikrai pavyks, tik reikia kantrybės .
Sėkmės
ja ja, kursai geras dalykas
...o man net kursu nereikejo ... pasiziurejau cia pasiskaitinejau ir viska supratau reikes ir man koki niekuti susivelt
QUOTE(vaitkute @ 2009 05 02, 20:18)
...o man net kursu nereikejo ... pasiziurejau cia pasiskaitinejau ir viska supratau reikes ir man koki niekuti susivelt
taip tik atrodo, kad viska supratai, reikia daug patirties, kad suprastum..........