Įkraunama...
Įkraunama...

Paaiškinimai pradedančiosioms

QUOTE(alira555 @ 2009 02 27, 09:03)
niu kur jus visos dingote?mastau.gif  ar jau niekas nebenori bandyti velti?  lotuliukas.gif  yahoo.gif ar jau visos mokancios ir as viena dar zaliuke blush2.gif  fool.gif  mega_shok.gif  isties vakar bandziau baciukus nuvelti,sakau kai pirma karat darysiu tokius mazulyciu, jei "Pavyks" padovanosiu draugei turi mergyte mazulyte..ir ka jus manote  doh.gif  cry.gif  nepavyko niekas man..labai supykau vakar ant saves tiek informacijos prisiskaiciusi,buvau velimo kursuos ir neisejo  aggressive.gif  aggressive.gif

Labutis,
Norint išmokti velti , neužtenka tik pasiskityti informacijos ir nueiti į kursus smile.gif . Tik kasdien veliant atsiranda įgūdžiai ir vilnos pajautimas. O tam reikia nemažai kantrybės. O mokytis siūlau pradėti nuo nedidelių darbelių, tarkim nuo servetėlių, gėlių, ar telefono dėkliukų. kai jau įgusi, pradėsi jausti vilnos susitraukimą, tada bandyk tapcius velti.
Tikrai pavyks, tik reikia kantrybės smile.gif .

Sėkmės mirksiukas.gif
Atsakyti
Cia galite rasyti pradedanciosioms, patarti su kokiais irankias daryti geriau mirksiukas.gif
Atsakyti
Siandien norejau apvelti silko sifono sali, vilna prisivele puikiausiai, o silko nosinaites visai neprisivele net po 2 val. velimo schmoll.gif . Nosinaites sukarpiau ir isdeliojau ant silko. Gal jos dedasi tik ant vilnos? g.gif . Mielos velejos, kaip jus panaudojate tas silko nosinaites?
Atsakyti
Taip jas butina deti ant vilnos, nors ir labai plono sluoksnelio (daryk kaip sumustini: salio sifonas, vilna, nosinaites sluoksnis). Nosinaites atskirk sluoksni, nes visa (turiu minty per stori, ne ploti) ji sunkiai prisivels
Atsakyti
Aciu, Renefelt. Kuo puikiausiai isaiskinai,viska supratau thumbup.gif
Atsakyti
Klausimas apie vilnos susitraukimą. Buvau skaičiusi, kad karšinys taukiasi ~50%. Bandžiau velti dėkliuką 7x12 cm išmatavimų, taigi šabloną pasidariau 14x24 cm, ir viską suvėlus jis toks ir liko. Iš dėkliuko pasidarė mažas rankinukas smile.gif Ar čia vilna tokia nesitraukianti, ar aš kažką ne taip padariau?
Atsakyti
Manyčiau ,kad mažai velei,gal veldama visai nespaudei.tokius mažus daiktelius geriausiai velti bambukiniame padekliuke,stipriai spaudžiant.ir dar veliant pamirkyk karštame-šaltame valdeny,po to gerai išmuiluok,susivels žymiai geriau ir greičiau.
Atsakyti
Dėkui už patarimą, aš toliau vilną gadinu tongue.gif
Dabar suvėliau tik dvigubai, ne keturgubai didesnį, bet jis man kažkodėl labai gruoblėtas išėjo. Kiek žiūriu darbų, tai visi lygutėliai būna.
Atsakyti
QUOTE(panelė Prym @ 2009 04 09, 17:10)
Dėkui už patarimą, aš toliau vilną gadinu tongue.gif
Dabar suvėliau tik dvigubai, ne keturgubai didesnį, bet jis man kažkodėl labai gruoblėtas išėjo. Kiek žiūriu darbų, tai visi lygutėliai būna.

Reikia stengtis vilna kloti tolygiai. Sioks toks gruobletumas man yra zavus. Ar pabandei dar dregna palyginti karstu lygintuvu per medziagele?
Atsakyti
Ir vėl ačiu 4u.gif
Mano išgautas gruoblėtumas praėjo žavumo fazę ir artėja Kaukazo kalnų link gruoblėtumo biggrin.gif
Viena dėkliuko pusė išėjo dvigubai storesnė nei kita, nors sluoksnių klojau vienodai. Lygint nebandžiau, kitą kartą pabandysiu. Nepasiduosiu, kol neturėsiu dėkliuko tongue.gif
O kaip reikia daryti aplikacijas? Norėjau padaryti iš kitos spalvos tokius sūkuriukus, tai suklojau pagrindą, sušlapinau, ant viršaus uždėjau sušlapintas plonas sruogeles kitos spalvos vilnos, bet man jos neprisivėlė, tai paskui su adata pribadžiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panelė Prym: 10 balandžio 2009 - 11:46
dekoro negalima šlapinti kol neuždedi.Šlapias prie šlapio nekimba.Tiesiog išsikloji pagarinda,sušlapini paspaudi truputi ,kad paviršius lygesnis butu ir tada sausomis rankomis delioji dekora,po to vel supurski ir veli .
Tas grubletumas dar buna ir tuomet,jei veliant nepaspaudei stipriau.Reiktu prieš sukant i padekliuką gerai paglostineti spaudžiant,išlyginti visa paviršiu. wub.gif
Atsakyti
Sveikutes

Prisiskaiciau apie velima, nusipirkau vilnos ir bandziau velti. Is pradziu bandziau is sluoksnos toki maza ale dekliuka pabandymui šlapiai suvelt. Viskas gavosi, ir tikrai geriau nei pati tikejausi smile.gif
Paskui ta pati bandziau daryti su karsiniu ir gavosi... vilnos kose, net nesusitrauke niekas niekur g.gif Karsinį pirkau Kaune ABC parduotuvej. Gal jį kaip kitaip reikia velt? As veliau su bambukiniu kilimeliu. Dejau 4 sluoksnius. Kai is sluoksnos tuos sluoksnius kloji, tai man aisku, kaip ten skirtinga kryptim sukloti reikia, o karsinį kaip? Taigi ten jokios krypties tam karsinį nėra. Pluostas belekaip susumakalavęs...
Na nors burbuliukai sausi iš to karšinio gaunasi. Tą pačią vilną nesigavusią pešu ir badau smile.gif
Atsakyti