Įkraunama...
Įkraunama...

Paaiškinimai pradedančiosioms

QUOTE(Žoržetta @ 2008 12 08, 18:24)
thumbup.gif  blush2.gif

bet gi tu temu 27  doh.gif o del tapkiu velimo, tai maciau pavyzduka su foto, tik vaikisku batuku, kur iskart abu velia...

dabar aiskiau  4u.gif eisiu dar vilnos pagadint  lotuliukas.gif

gamink gamink drinks_cheers.gif svarbiausia prisipirk daug vilnos smile.gif kad is mesti butu gaila lotuliukas.gif tada daryk smile.gif o tai susinervinus kad kas neisejo nebedarysi biggrin.gif as tai va vilnos uz 50lt prisipirkau biggrin.gif tai dabar tik velti ir velti lotuliukas.gif
ai dar noriu pasakyti, kad tikrai tu neversk tos kitos puses, kol nepajausi is kokios vilnos kiek sluoksniu reikia deti ir pan. kol nesuprasti kaip padaryti kad skyliu nebutu doh.gif bandyk daryti is dvieju spalvu, tada labai gerai matosi kada nedadedi vilnos ir lieka skyles tongue.gif o siaip tai velk velk velk ir iseis lotuliukas.gif
kai lieka tokie kantukai ( siules ) as tai pagudrauju ir jas apkarpau o po to labai gerai iveliu tongue.gif taip nepatartina nes gali nedaziureti ir tapkes issizios, bet kada jauti kad ten tikrai per storai paemi zirkles ir apkarpai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Žoržetta @ 2008 12 06, 16:36)
Bandau nuvelti slepetes, bet nelabai iseina  verysad.gif
As darau taip, kaip mane pamokino:
- issikerpu sablona, apdedu ji vilna (viena sluoksni isilgai, kita skersai ir t.t.)
- sonus truputi subadau adatele
- muiluoju viena puse - pakocioju kilimely, apverciu, muiluoju, pakocioju
- pakeiciu krypti, paslapinu ir vel kocioju kita puse. taip pora kartu.
- ikerpu, istraukiu sablona, isverciu ir toliau veliu
- kisu koja ir isglostau norima forma

kas cia taip pamokino?apdedi viena sablono puse vilna, paslapini, ismuiluoji, apverti vilna kartu su sablonu, uzlankstai krastus, vel kloji vilna, vel slapini, muiluoji, uzlankstai krastus, veli, veli vertikaliai, veli veli horizontaliai, kai vilna vos vos apsivelia, kepri lauk sablona, veli...

kociot reikia ne kelis kartus, o kelias desimt kartu, kol sablonas viduje, patariu kocioti nespaudziant, kad nesusidarytu siules sonuose, kai iskerpat sablona ir pradedat formuoti slepetes forma, galite kocioti stipriai.
Tik dar karta pasikartosiu, slepetes reikia velt ilgai,kociot simtus o gal tukstancius kartu... sablonai turi buti 2 x kartu didesni uz pageidaujama rezultata, vilnos reikia daug, reikia daug jegu ir karsto vandens. vat.
o kelis kart pakociojus gausis skystalai, bet ne veltinio slepetes ir skalbykle veliant slepetes nera padejejas, greiciau sugadinsit gamini veliant skalbykle.
p.s. merginos, skaitykit, skaitykit gi, taigi sitiek info internete sudeta, jei jau nera galimybes nueit i veltinio pradziamokslio kursus, daugiau galit neit, jus t
Atsakyti
Del batuku, stai kelios nuorodeles:
http://www.liveinter...a/post88696120/
http://www.elfesfilz...tml/filzen.html
Tikiosi pravers mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksyte @ 2008 12 13, 17:31)

aciu, puikios pamokeles thumbup.gif
Buvau pas viena mamyte pasimokinti velimo paslapciu, dabar jau viskas daug aiskiau thumbup.gif Ismokau susidoroti su negraziomis siulemis, atradau burbuline plevele thumbup.gif Sekanti uzduotis - nuvelti dvi vienodas slepetes lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(g00te @ 2008 12 08, 20:39)
o kelis kart pakociojus gausis skystalai, bet ne veltinio slepetes

tai jau taip - pirmosios tokios ir buvo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Žoržetta @ 2008 12 13, 20:32)
Sekanti uzduotis - nuvelti dvi vienodas slepetes  lotuliukas.gif

nori pasakysiu paslapti, kaip tai padaryt?
lotuliukas.gif paprasta
KLOK ir VELK ABI KARTU
Atsakyti
QUOTE(kvartetas @ 2007 12 06, 16:41)

user posted image

[

sveikos. Man kaip pradedanciai iskilo toks klausimas , kaip cia tos virvutes karoliams suverti padarytos?
Atsakyti
labas vakaras, veliau batukus pirma karta ir kai juos veliau man krastuose aplink sablona kazkaip skyles pasidare gal kas zino ka reikia daryti kad taip neatsitiktu dar karta? unsure.gif nes as juos susinervinus ismeciau verysad.gif
Atsakyti
Ir kodėl niekas į čia nerašo? unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
Lemuriuk man zinok tas pats atsitiko... is nervu imeciau i skalbenke, gal kas pasivels dar, nes as galvoju kaizn neiseitu tu skyliu uzvelt su kokia adatike? nes ir patys tie batai man kazkokie s... gavos, bet bandysiu kaip nors susiut, ar pataisyt, gaila vilnos ir siaip optimistiskai ziuriu, na kaip sakoma pirmas blynas svilstelejes, bet gal sukonstruosiu ka gero, nes man susivele kaip paltine medziagyte, tai jei ka manau galeisu megint susiut, ar kaip kitaip padekoruot:) turiu vilciu dar:)
Atsakyti
Labutis
nukepiau ir aš šiandien pirmąjį savo veltą blyną. blush2.gif

Susigalvojau,kad man verkiant juodų karolių reik, šventėms. ax.gif Net nepastebėjau,kad pralėkė 5 valandos , bet 15 burbuliukų turiu. tongue.gif Ryt lekiu į vietinę parduotuvytę pasižiūrėti gal ką suvėrimui rasiu. g.gif Pažiūrėsim kas čia man gausis. mirksiukas.gif
Tiesa buvo ir mano mažoji prisėdusi, tai jai kantrybės užteko 5 burbuliukams. thumbup.gif
Iš tikro užsiėmimas tai man labai patiko. thumbup.gif Mat aš rimtai pirmą sykį pabandžiu. bigsmile.gif Gal ir nebūtų nieko išėję, jei nebūtų mano gimnazistas prilindęs, ir mamą pamokinęs. blush2.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimulėėė: 20 gruodžio 2008 - 01:34
QUOTE(*margarita* @ 2008 12 20, 00:43)
Lemuriuk man zinok tas pats atsitiko... is nervu imeciau i skalbenke, gal kas pasivels dar, nes as galvoju kaizn neiseitu tu skyliu uzvelt su kokia adatike? nes ir patys tie batai man kazkokie s... gavos, bet bandysiu kaip nors susiut, ar pataisyt, gaila vilnos ir siaip optimistiskai ziuriu, na kaip sakoma pirmas blynas svilstelejes, bet gal sukonstruosiu ka gero, nes man susivele kaip paltine medziagyte, tai jei ka manau galeisu megint susiut, ar kaip kitaip padekoruot:) turiu vilciu dar:)

aciu uz atsakyma mirksiukas.gif kita karta jei taip nutiks pabandysiu adatele velti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lemouriukas @ 2008 12 14, 23:34)
labas vakaras, veliau batukus pirma  karta ir kai juos veliau man krastuose aplink sablona kazkaip skyles pasidare gal kas zino ka reikia daryti kad taip neatsitiktu dar karta? unsure.gif  nes as juos susinervinus ismeciau verysad.gif

as irgi bandziau pati velti, bet tik vilna sugadinau, o po to nusprendiau i kursus nueiti, tai super thumbup.gif ismokau elti batukus, dabar rankos niezti, kaipnoriu toliau velti, bet reiki vilnos nusipirkti. O krastuose nesusivel gal del to, kad per mazai vilnos ant uzlenkimu liko? kai kloji vilna reikia uz krastu koki 1 cm uzkloti. Taip pat veliant reikia nepamirsti ir krasteliu pavelt. SEKMES smile.gif
Atsakyti