Įkraunama...
Įkraunama...

Paaiškinimai pradedančiosioms

QUOTE(saulėgrąža23 @ 2008 01 09, 16:10)
aš niekaip nematau jūsų padarytų tapkyčių blush2.gif

Nueik i batuku tema ,ten rasi dau padarytu thumbup.gif net galva apsisuks nuo grozio doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivulyte @ 2008 01 09, 18:12)
Nueik i batuku tema ,ten rasi dau padarytu thumbup.gif net galva apsisuks nuo grozio doh.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivulyte @ 2008 01 09, 16:12)

nu nerandu blush2.gif blush2.gif pusdienį praeiskojau ir neradau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(saulėgrąža23 @ 2008 01 09, 22:55)
nu nerandu blush2.gif  blush2.gif pusdienį praeiskojau ir neradau blush2.gif

Matyt, buvai neatidi- jau ko ko, o tapkių ir batukų šiame forume gausu. Yra ir šiaip veltinio temose ir atskiroje temoje "Pirštinės, šlepėtės, kojinės, batukai". Žodžiu, nereikia vargti be reikalo, o tik atidžiai pasižiūrėti. bigsmile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Tokių nerealių darbelių ir čia yra wub.gif
Aš ir skaičiau skaičiau- labai sunkiai sm informacija- rasti jovalas truputi doh.gif

Esu 1ą lygį tik baigus, ta pradėjau dabar nuo kamuoliukų (jau šiandien pasidariau iš pjaustytos dešros karoliukus cool.gif ). Tiesa, turiu klausimą:

Ar jums išeina iš visų rūšių vilnos nuvelti kamuoliuką- na veliu tai aš vienodai iš juodos mano vilnos išeina na iš raudonos kad jį kur ne- kame esmė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gutė*: 17 vasario 2008 - 23:23
QUOTE(gutė* @ 2008 02 18, 00:22)
Tokių nerealių darbelių ir čia yra wub.gif
Aš ir skaičiau skaičiau- labai sunkiai sm informacija- rasti jovalas truputi doh.gif

Esu 1ą lygį tik baigus, ta pradėjau dabar nuo kamuoliukų (jau šiandien pasidariau iš pjaustytos dešros karoliukus cool.gif ).  Tiesa, turiu klausimą:

Ar jums išeina iš visų rūšių vilnos nuvelti kamuoliuką- na veliu tai aš vienodai iš juodos mano vilnos išeina na iš raudonos kad jį kur ne- kame esmė?

Pasitaiko vilnos maišytos su sintetika . Tai gali zulinti iki nuospaudų- sunkiai veliasi. Gal ir tau taip pasisekė nusipirkti? Tada tokią naudočiau sausam vėlimui , adatėlėmis.
Atsakyti
Man papasakojo, kad galima skalbimo mašinoje pabaigti velti - nuo karščio turi susitraukt kamuoliukai - tai nesąmonė išejo, nusidažė visi nesąmoningai...Geriau jau adata arba šlapiai rankomis.
Atsakyti
QUOTE(Sedona @ 2008 02 18, 00:08)
Pasitaiko vilnos maišytos su sintetika . Tai gali zulinti iki nuospaudų- sunkiai veliasi. Gal ir tau taip pasisekė nusipirkti? Tada tokią naudočiau sausam vėlimui , adatėlėmis.

Dėkuj Sedona balioniux 4u.gif , šiandien iš tos raudonos (nekamuoliukinės), pirkau ją bazėje 4 galerijoj doh.gif , nusivėliau dėkliuką mobiliam- tai visai gerai vėlėsi maišiau su baltu karšiniu. O adatėlėmis aš dar nemoku, va nueisiu į kursus tada mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(milky twilight @ 2008 02 18, 14:08)
Man papasakojo, kad galima skalbimo mašinoje pabaigti velti - nuo karščio turi susitraukt kamuoliukai - tai nesąmonė išejo, nusidažė visi nesąmoningai...Geriau jau adata arba šlapiai rankomis.

Sveikinu milky twilight prisijungus prie sm 4u.gif , o ar susispaudę gavosi? Nes mano kamuoliukai su maža vilnos aura, skalauju šaltame vandenyje- veliu su ūkišku ringuvos muilu, gal kas negerai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gutė*: 18 vasario 2008 - 15:37
Ne, jie nesigavo susispaudę. Aš iš pradžių apvėliau su muilu, palikau kamuoliukus nelabai minkštus, gana kietai apvėliau, tuomet mečiau į skalbimo mašiną, užstačiau 90 laipsnių, ir be miltelių, be nieko skalbiau. Kuomet išsiskalbia, jų paviršius tampa kietas, lygus. Gražiai atrodo, bet geriau dėti tik vienos spalvos, nes tikrai baisu rizikuoti dėl spalvos kitimo.
Aš pasiruošiu tokį "vandenėlį" : į kokį bliūdelį įpilu karšto(verdantis gali būti) vandens, įdedu gal pusę gabalo (gal truputį mažiau, iš akies žiūrėti reikia) muilo, ištirpinu. Kai atvėsta, supilu į kokį pukštuką, tarkim, nuo langų ploviklio, ir susukusi kamuoliuką užpurškiu, tuomet veliu.
Jei tą tirpaliuką palaikai valandžiukę, jis tampa glitus - dar geriau veliasi.
Mano manymu su šiltu vandeniu geriau veliasi, be to, rankytėms maloniau. O skalaviui tinka šaltas kiek žinau wink.gif
Kiek pati patyriau, tai kuo sausesnės rankos, tuo mažiau slysta kamuoliukai iš rankų, ir kuomet jau labai užputoja rankos, geriau truputuką pašluostyti jas, kad sausesnės būtų. Na nežinau ;>
Papildyta:
P.S. aš dėjau kažkokį arbūzinį muilą, kvepiantį. Palmolive berods, tik tiek, kad ne ūkinį :>
Atsakyti
QUOTE(milky twilight @ 2008 02 18, 16:15)
Ne, jie nesigavo susispaudę. Aš iš pradžių apvėliau su muilu, palikau kamuoliukus nelabai minkštus, gana kietai apvėliau, tuomet mečiau į skalbimo mašiną, užstačiau 90 laipsnių, ir be miltelių, be nieko skalbiau. Kuomet išsiskalbia, jų paviršius tampa kietas, lygus. Gražiai atrodo, bet geriau dėti tik vienos spalvos, P.S. aš dėjau kažkokį arbūzinį muilą, kvepiantį. Palmolive berods, tik tiek, kad ne ūkinį :>

Labai dėkuj už patarimus- tik va man gaila į skalbimo mašiną tik vienus kamuoliukus dėti doh.gif

Dabar veliu baltus, jau nuvėliau tiksliau.

Kas žinot gal kokie kursai kaune nes Vilmante parašė, kad tai buvo paskutiniai, mane domina tolesniai lygiai.

Kaip velti rankeną rankinėms?

Kaip išgaunami tie nerealūs dekoriukai?
Atsakyti
tai ka sveikutes. susiviliojau ir as tuo veltiniu:P vakar nulekiau i veltinio namus ir nusipirkau biggrin.gif pavyko pasidaryti auskarus kurie gavosi siektiek kreivi na bet juk pirmas blynas smile.gif na slapiuojiu budu viskas aisku kaip daryt, o dar girdejau kad galima kazkaip su adatomis daryti nu bet niekaip man nedaeina kaip ten viskas blink.gif gal galite papasakot kaip kas mazdaug unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dimsesiuke @ 2008 02 22, 17:47)
tai ka sveikutes. susiviliojau ir as tuo veltiniu:P vakar nulekiau i veltinio namus ir nusipirkau biggrin.gif pavyko pasidaryti auskarus kurie gavosi siektiek kreivi na bet juk pirmas blynas smile.gif na slapiuojiu budu viskas aisku kaip daryt, o dar girdejau kad galima kazkaip su adatomis daryti nu bet niekaip man nedaeina kaip ten viskas  blink.gif  gal galite papasakot kaip kas mazdaug  unsure.gif

Atsiversk temos vieną puslapį atgal ir pasiskaityk. Viskas aprašyta.
Atsakyti