Ne, jie nesigavo susispaudę. Aš iš pradžių apvėliau su muilu, palikau kamuoliukus nelabai minkštus, gana kietai apvėliau, tuomet mečiau į skalbimo mašiną, užstačiau 90 laipsnių, ir be miltelių, be nieko skalbiau. Kuomet išsiskalbia, jų paviršius tampa kietas, lygus. Gražiai atrodo, bet geriau dėti tik vienos spalvos, nes tikrai baisu rizikuoti dėl spalvos kitimo.
Aš pasiruošiu tokį "vandenėlį" : į kokį bliūdelį įpilu karšto(verdantis gali būti) vandens, įdedu gal pusę gabalo (gal truputį mažiau, iš akies žiūrėti reikia) muilo, ištirpinu. Kai atvėsta, supilu į kokį pukštuką, tarkim, nuo langų ploviklio, ir susukusi kamuoliuką užpurškiu, tuomet veliu.
Jei tą tirpaliuką palaikai valandžiukę, jis tampa glitus - dar geriau veliasi.
Mano manymu su šiltu vandeniu geriau veliasi, be to, rankytėms maloniau. O skalaviui tinka šaltas kiek žinau
Kiek pati patyriau, tai kuo sausesnės rankos, tuo mažiau slysta kamuoliukai iš rankų, ir kuomet jau labai užputoja rankos, geriau truputuką pašluostyti jas, kad sausesnės būtų. Na nežinau ;>
Papildyta:P.S. aš dėjau kažkokį arbūzinį muilą, kvepiantį. Palmolive berods, tik tiek, kad ne ūkinį :>