Aš suprantu, kad mes auklei mokame nemažus pinigus. Ko gero, galėjome auklę susirasti ir už pigiau. Tačiau šitoj vietoj yra keli "bet".
Visų pirma, auklė su didele patirtimi ne tik savo vaikų auginime, bet ir prižiūrint svetimus vaikučius. Samdydami ją, turėjome itin geras rekomendacijas, buvome įsitikinę, kad tai žmogus, kuris turi visą reikiamą kompetenciją ir yra patikimas. Tai mums yra svarbu įsileidžiant svetimą žmogų į savo namus prižiūrėti mūsų vaiką.
Antra, aš tikrai manau, kad darbas, kuriame reikia prisiimti visišką atsakomybę už svetimą vaiką, rūpintis juo kasdien, lavinti, užtikrinti gerus santykius su šeima yra pakankamai sunkus. Ne kiekvienas galėtų tokį darbą dirbti iš tiesų gerai, todėl žmogus, kuris sugeba, gali, nori ir iš tiesų myli savo darbą, yra vertas normalaus atlyginimo.
Auklė vaiką prižiūri jau pusmetis. Vaikas ją myli, be problemų pasilieka. Būtent todėl mums yra svarbu, kad jai patiktų mūsų šeimoje ir vieną dieną atėjusi ji nepasakytų, kad rado kitą šeimą, kuri mokės daugiau arba yra kitos geresnės sąlygos. Manome, kad norėdami, kad mums su ja būtų gerai ir galėtume būti ramūs, turime padaryti taip, kad ir jai su mumis būtų gerai.
Šiuo metu džiaugiuosi, kad galiu būti visiškai rami, palikdama savo pupą su šiuo žmogumi. O dėl pinigų, tai kol galėsime, tol mokėsime. Jei negalėsime, tada reikės kažką galvoti. Bet susirasti auklę už 1,5 Lt/val aš bijočiau, nes manau, kad tada tokios ramybės, kokią turiu dabar ir pasitenkinimo darbu iš abiejų pusių tikrai nebūtų.
Labai teisingai parasete.