Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos kampeliuose-IId.

QUOTE(ROSE @ 2009 04 11, 10:28)
Nu persiprasau, bet manau, kad cia tai jau aukliu darbo virsune  schmoll.gif Tai tada gal pradekim is viso atlyginima auklem diferencijuoti, vaikas miega tiek, eina aukle pasivaikscioti tiek, daro valgyti dar pora lituku primetam ir taip toliau. As jeigu aukle samdau tai manau, kad i ta jos sudereta atlyginima ir ieina visos sios tos pareigos taip pat ir vaiko prieziura ligos metu, koks cia dar gali buti algos pakelimas. Manau tai siekimas pasipinigauti ir tiek, o meiles vaikui ir rupescio jam tiek kiek pinigeliu nubyra  schmoll.gif

Ne,ne taip supratot... tongue.gif Pastovia aukle turejom ir isleidom . Kuri kaip jus rasot absoliuciia viska dare,ugde,valgydino ir slauge serganti. Dabar vaikas pradejo eit i darzeli,todel laikyti aukle "extra" atvejams-t.y. kai suserga ir moket pilna ailga mums tiesiog absurdiska. Taigi ja isleidom,o patys ateiciai ieskom ateinancios aukles ligos atveju,ta prasme,siaip mums jos kasdienai nereikia. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Viliana @ 2009 04 09, 15:17)
as moku 6 lt/val ligos atveju, tada vaika reikia ziureti 8-17, jei vaikas neserga tai uz men moku 500 lt  4u.gif

O jei vaikas pvz. nesirgtu kokius 3 men , na ta prasme,jis nesirgtu kiekviena menesi,tai tokiom auklem vistiek priklauso i menesi moket kazkoki nustatyta mokesti,dirba jos ar ne,uz vietos islaikyma ar kaip cia? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Patrika @ 2009 04 11, 19:02)
O jei vaikas pvz. nesirgtu kokius 3 men , na ta prasme,jis nesirgtu kiekviena menesi,tai tokiom  auklem vistiek priklauso i menesi moket kazkoki nustatyta mokesti,dirba jos ar ne,uz vietos islaikyma ar kaip cia?  g.gif

siuo atveju reiktu ieskoti arba pensininkes,ar motinystes atostogose esancios mamytes,kuri turetu galimybe kazkam palikti savo leliu,priziuredama jusu mazyli.kitu atveju,manau,butu sunku,juk ir auklems reikia uz kazka gyventi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Brigita110 @ 2009 04 11, 20:05)
siuo atveju reiktu ieskoti arba pensininkes,ar motinystes atostogose esancios mamytes,kuri turetu galimybe kazkam palikti savo leliu,priziuredama jusu mazyli.kitu atveju,manau,butu sunku,juk ir auklems reikia uz kazka gyventi ax.gif

Ieskom pensininkes 4u.gif be abejo, suprantu,kad tai ne pastovios pajamos. Taigi turi turet pastovu pajamu saltini kitur.
Atsakyti
QUOTE(Viliana @ 2009 04 09, 15:17)
as moku 6 lt/val ligos atveju, tada vaika reikia ziureti 8-17, jei vaikas neserga tai uz men moku 500 lt  4u.gif

uz menesi? nuo 8 iki 17 val, 500lt? O gal uz savaite? ka 20 lt uz diena blink.gif Kiek zinau mano mama trigubai gauna, o kitur valandine dirba tai 10lt/ val moka.
Ziauru su tais kainu musejais, kaip ir su statybininkais halturscikais.... visada atsiranda tokiu, nusipiginusiu konkurentu, kurie neleidzia normaliai uzsidirbti. Juk tai atsakingas darbas kodel jis taip nevertinamas, nuvertinamas.
Atsakyti
QUOTE(Brigita110 @ 2009 04 11, 18:05)
ar motinystes atostogose esancios mamytes,kuri turetu galimybe kazkam palikti savo leliu,priziuredama jusu mazyli.kitu atveju,manau,butu sunku,juk ir auklems reikia uz kazka gyventi ax.gif

ligos atveju motinysteje esancia auklyte g.gif tai ji diena priziuredama serganti vaika,grizusi namo,uzkres savo vaikuti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Patrika @ 2009 04 11, 19:02)
O jei vaikas pvz. nesirgtu kokius 3 men , na ta prasme,jis nesirgtu kiekviena menesi,tai tokiom  auklem vistiek priklauso i menesi moket kazkoki nustatyta mokesti,dirba jos ar ne,uz vietos islaikyma ar kaip cia?  g.gif

QUOTE(Victoria Beckham @ 2009 04 12, 12:52)
uz menesi? nuo 8 iki 17 val, 500lt? O gal uz savaite? ka 20 lt uz diena blink.gif Kiek zinau mano mama trigubai gauna, o kitur valandine dirba tai 10lt/ val moka. 
Ziauru su tais kainu musejais, kaip ir su statybininkais halturscikais.... visada atsiranda tokiu, nusipiginusiu konkurentu, kurie neleidzia normaliai uzsidirbti. Juk tai atsakingas darbas kodel jis taip nevertinamas, nuvertinamas.

taigi atrodo aiskiai parasiau doh.gif kai vaikas serga moku valandini mokesti 6lt/ val, jei vaikas serga visa men tai iseina 1200 arba 300lt sav, o jei neserga menesi visai tada uz ta men sumoku 500 lt, uz vietos islaikyma.

Na mane izeide jusu pasakymas, musu aukle puiki moteris, jai 67 metai, bet ji atrodo ant 55 o energijos ir noro turi tiek, kad mamos tiek neturi...su vaiku uzsiema, skaito knygutes, lavina zaidimais, moko eilerastukus....aisku valgyt nedaro ir kambariu netvorko, valgo pas mus, bet tokios buvo salygos....esu labai patenkinta, puiki moteris thumbup.gif

pries tai, kol nejom i darzeli turejom aukle kasdien, mokejom 7 lt/ val tai i men iseidavo 1500, tai as ja labai nepatenkinta buvau, nors jai ir 50 m buvo, bet nei ji mano vaika lavino nei ka, stengdavosi visa laika lauke buti ir plepeti su draugem bendrazygem doh.gif beto pastoviai buvo nepatenkinta, kad mazai gauna, nors ji karts nuo karto dar dulkes pavalydavo.... doh.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytės. Kiek, jūsų nuomone, reikėtų mokėti auklei prižiūrinčiai 2m mergytę? (vakare paimti iš darželio su mašina ir pabūti ~3val.)
Atsakyti
QUOTE(Viliana @ 2009 04 14, 08:10)
taigi atrodo aiskiai parasiau  doh.gif  kai vaikas serga moku valandini mokesti 6lt/ val, jei vaikas serga visa men tai iseina 1200 arba 300lt sav, o jei neserga menesi visai tada uz ta men sumoku 500 lt, uz vietos islaikyma.

Na mane izeide jusu pasakymas, musu aukle puiki moteris, jai 67 metai, bet ji atrodo ant 55 o energijos ir noro turi tiek, kad mamos tiek neturi...su vaiku uzsiema, skaito knygutes, lavina zaidimais, moko eilerastukus....aisku valgyt nedaro ir kambariu netvorko, valgo pas mus, bet tokios buvo salygos....esu labai patenkinta, puiki moteris  thumbup.gif

pries tai, kol nejom i darzeli turejom aukle kasdien, mokejom 7 lt/ val tai i men iseidavo 1500, tai as ja labai nepatenkinta buvau, nors jai ir 50 m buvo, bet nei ji mano vaika lavino nei ka, stengdavosi visa laika lauke buti ir plepeti su draugem bendrazygem  doh.gif  beto pastoviai buvo nepatenkinta, kad mazai gauna, nors ji karts nuo karto dar dulkes pavalydavo.... doh.gif

Tada normaliai smile.gif db jau aiskiai parasete
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 04 13, 11:21)
ligos atveju motinysteje esancia auklyte g.gif tai ji diena priziuredama  serganti vaika,grizusi namo,uzkres savo vaikuti doh.gif

as,pvz,dirbu infekcineje ligonineje ir,tfu tfu,nei karto neparnesiau jokios infekcijos namo..
Atsakyti
Kaip patarsite mokete auklei, kuri priziuri vaika viena diena savaiteje pvz. nuo 10 ryto iki 16val, kai vaikas miega tame tarpe 3 val. Kai miega uz ta laika irgi mokate? Ka veikia aukle tuo metu?
aciu uz ats smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brigita110 @ 2009 04 14, 23:41)
as,pvz,dirbu infekcineje ligonineje ir,tfu tfu,nei karto neparnesiau jokios infekcijos namo..

Dirbant ligoninėje, neparnešti infekcijos šiek tiek lengviau- po darbo persirengiami rūbai, vaikus dažniausiai slaugo pačios mamytės(keičia sauskelnes, maitina ir pan.), vaikas nemyluojamas ant rankų, ko dažnai iš auklyčių reikalauja sergantys auklėtiniai. Pati esu savo vaikams iš kitų namučių "pargabenusi" neprastą infekciją, nors, atrodo, ir saugojausi, ir stengiausi. Sergantis mažylis sugebėdavo nusikosėti, nusičiaudėti tiesiai į veidą, nuolat prašėsi ant rankų, ir rezultatas- 2 sergantys ta pačia liga mano vaikai...Todėl, bent kol vaikai užaugs, neapsiimčiau auklėti išimtinai sergančių mažylių. Jei jau susirgtų svaikas- ką darysi...

(Kaip patarsite mokete auklei, kuri priziuri vaika viena diena savaiteje pvz. nuo 10 ryto iki 16val, kai vaikas miega tame tarpe 3 val. Kai miega uz ta laika irgi mokate? Ka veikia aukle tuo metu?)

Manau, turėtumėte viską iš anksto aptarti su auklyte. Man net klausimas nekiltų, ar mokėti už vaiko miego laiką- juk auklė sėdi ne savo namie ir nedaro, kas šauna į galvą,ji- poste. blink.gif Antraip miego metu palikite vaiką vieną, o auklytė tegu tuo metu išeina, kad nereikėtų jai mokėti lotuliukas.gif lotuliukas.gif g.gif
Atsakyti