Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

QUOTE(zmonele @ 2009 05 12, 19:44)
Kai skambinausi i vmi, man sake, kad reikia moket kas menesi 72 lt. Nesvarbu ar turi vaika iki 3 metu, ar ne. Tik lengvata tokia, kad nereikia moket 180 lt kas menesi. O kaip yra is tikruju?

del 72 lt privalomo sveikatos draudimo reikia nueiti i ligoniu kasa ,nunesti vaiko gimimo liudijima ir kol jam suei 8 m nereikia moketi tu 72 lt.VMI visada viska liepia moketi kad kuo daugiau pajamu surinktu.kol vaikui sueina 8 m mamos yra draudziamos is valstybes lesu,todel nereikia 72 lt moketi.
Atsakyti
QUOTE(beskaiste @ 2009 07 15, 18:26)
del 72 lt privalomo sveikatos draudimo reikia nueiti i ligoniu kasa ,nunesti vaiko gimimo liudijima ir kol jam suei 8 m nereikia moketi tu 72 lt.VMI visada viska liepia moketi kad kuo daugiau pajamu surinktu.kol vaikui sueina 8 m mamos yra draudziamos is valstybes lesu,todel nereikia 72 lt moketi.

nors viena gera žinia smile.gif

O jei individualios veiklos liudijimą turi tėvas? g.gif Kaži kaip tada
Atsakyti
man tas irgi idomu buvo, nors siaip neaktualu, nes vyrasturi oagrindini darba, tai jam ir taip tu 72 nereikia moketi. o nuo procentu nieks, deja neatleidzia verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(murka2008 @ 2009 07 16, 11:04)
man tas irgi idomu buvo, nors siaip neaktualu, nes vyrasturi oagrindini darba, tai jam ir taip tu 72 nereikia moketi. o nuo procentu nieks, deja neatleidzia  verysad.gif

šiaip tikrai labai reikės man pasidomėti, nes mano supratimu tas 9 proc ir yra minimalus 72lt g.gif , jei gaunasi daugiau nei 72lt tai moki 9 proc, jei nesusidaro tai moki 72lt doh.gif , bent jau man išaisškino taip vmi g.gif ,
Atsakyti
as jau pasiskambinau, juokingiau nebuna doh.gif

jei yra vaikas iki 8 metu, tai jus esate drausta, galite uzsiimti veikla ir jums bonusas doh.gif nemokesite 72lt kas menesi. bet tai neitleidzianuo mokejimo metu gale, tuos 9 proc. turesi susimoketi.

Atsakyti
QUOTE(murka2008 @ 2009 07 16, 11:15)
as jau pasiskambinau, juokingiau nebuna  doh.gif

jei yra vaikas iki 8 metu, tai jus esate drausta, galite uzsiimti veikla ir jums bonusas  doh.gif  nemokesite 72lt kas menesi. bet tai neitleidzianuo mokejimo metu gale, tuos 9 proc. turesi susimoketi.

lotuliukas.gif apie ką ir kalba, šiaip nereikia, bet gale metų vis tiek susimokėsi , nes mažą ką juk gali gautis daugiau nei 72 lt doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti

Tu 72 litu kas menesi gali ir nemoketi, jei esu draudziamas privalomu sveikatos draudimu kitais pagrindais.
Bet individualios veiklos pajamos apmokestinamos sveikatos draudimo mokesciu. Nuo tiek, kiek uzdirbsite privalesite metu gale moketi 9 ptoc. sveikatos draudimo mokesti

"Fiziniai asmenys, kurie vykdo individualią veiklą neįsigijus verslo liudijimų moka 9 procentų dydžio privalomojo sveikatos draudimo įmokas nuo per kalendorinius metus gautų individualios veiklos gyventojų pajamų mokesčiu apmokestinamųjų pajamų."

Tai yra tiesiog mokestis nuo pajamu, nepriklausomai ar esi draudziamas kitais pagrindais.

Atsakyti
QUOTE(Nasturcija @ 2009 07 14, 20:24)
na taip. Reiks primoket skirtuma, jei gausi pajamas daugiau nei 12 minimaliu algu per metus. Viska reikia deklaruot ir sumoket iki kitu metu geguzes 1 d. Tai yra uz siuos metus iki 2010 metu geguzes 1 d.

"Fiziniai asmenys, kurie vykdo individualią veiklą neįsigijus verslo liudijimų (netgi jei yra apsidraudę privalomuoju sveikatos draudimu kitoje kategorijoje), pasibaigus kalendoriniams metams perskaičiuoja privalomojo sveikatos draudimo įmokas ir, jei reikia, iki kitų metų, einančių po mokestinio laikotarpio, gegužės 1 dienos primoka skirtumą, kad jų metinė privalomojo sveikatos draudimo įmoka sudarytų 9 procentus nuo per kalendorinius metus gautų individualios veiklos gyventojų pajamų mokesčiu apmokestinamųjų pajamų."

aciu 4u.gif smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
gal galėtumėte pasakyti kur galima nusipirkti tokių kvitų:
http://www.vdtat.lt/...tas/kvitas.html
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2009 07 28, 08:40)
Sveikos,
gal galėtumėte pasakyti kur galima nusipirkti tokių kvitų:
http://www.vdtat.lt/...tas/kvitas.html

VMI 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(labamba @ 2009 07 28, 11:55)

Žinau, kad anskčiau būdavo kažkokios įvairių blankų parduotuvės.
Ar dabar tokių nebėra?
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2009 07 28, 11:57)
Žinau, kad anskčiau būdavo kažkokios įvairių blankų parduotuvės.
Ar dabar tokių nebėra?

ir dabar yra visokiu blanku parduotuve,bet butent situ tai nusipirkti galima tik VMI 4u.gif
Atsakyti