Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

QUOTE(-www- @ 2009 06 19, 11:56)
Sveiki, nelabai suprantu, taciau gal kas apsvies smile.gif Mano sese dirba kirpeja pagal verslo liudijima. Planuoja antra vaikeli. Ar jai priklausys kokios nors motinystes atostogos? T.y. dirbant pagal darbo sutarti, ji, isejusi i vaiko prieziuros atostogu gautu pirmus metus 100 proc nuo atlyginimo, o antrus 85. (aisku dabar jau tikriausiai nebegaus smile.gif ) Bet ar dirbdama pagal verslo liudyjima, ar sodra apmoka tas atostogas? Jei kas atsakys, arba nork nuoroda mestels kur ieskot.. Ir dar, jei ju sakykim kas menesi gauna 2000 Lt pajamu, jei sodra moka, tai kiek ji gaus budama atostogose is sodros? Is anksto dekoju!

kiek mano žinios neša su Verslo liudijimu dirbant jokių išmokų negaunama verysad.gif

vykdant Individualią veiklą kažkiek gauna smile.gif
Atsakyti
Taip, su verslo liudijimu negaunama.
Atsakyti
Aciu labai uz atsakymus.. Gaila isku.. kam tada isvis patentas? o gi tam, kad jei bus patikrinimas parodyt popiergali uz 180 Lt.... kad baudos negaut.. ir net soc.garantiju jokiu.. dirbk ir dziaukis .. Leidimas dirbti lietuvos teritorijoje vienzo..
Atsakyti
Laba,

gal kuri galit paaiskinti kiek kainuoja issimti verslo pazyma ir kuo jis geriau nei patentas? esu dirbanti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pukis @ 2009 04 08, 11:42)
Gal kas galetu pakonsultuoti nuo 0 pradedancius individualia veikla? Atsilyginsim  mirksiukas.gif

sveika,norėjau paklaust ar radot kas prakonsultavo?matai mane tap pat domina tokia informacija 4u.gif
Atsakyti
Na, skaitau skaitau ir neįsikertu. doh.gif Apšvieskite prašau...

Tarkim išsiimu individualios veiklos pažymėjimą. Tarkim mano pajamos per mėnesį svyruoja 1500-2500. Vidutiniskai - 2000 lt. Dabar per mėnesį kaip čia kažkuri surašė, jei pajamos 2000, tai:
15 proc. pajamų - 300 lt.
10 proc. sodrai - 200 lt;
9 proc. sveikata - 180 lt.
Viso 680 lt/ men.

Dekretas - 100 proc.
Vaiko priežiūra - 100/85 proc. (na, aišku, čia tik dabar). Tarkim pasikeičia viskas ir pirmus metus gauni 85 proc. antrus - 50. Tai vat dbr biškį nežinau, tuos 100-85 proc. skaičiuoti nuo 2000 lt ar atskaicius mokescius, t.y. 2000-680=1320. Tarkime, atskaicius mokescius. Taigi, dekretas grubiai 4 men. 1320x4=5280. Toliau vaiko priežiūra. Pirmi metai 85 proc. nuo 1320, lygu 1122. Dauginama is 11 men (iki vaikui sueis metai), lygu 12342. Antri metai 50 proc. nuo 1320. lygu - 660 lt. Taigi 660 x 12 , lygu 7920. Taigi, dekretas ir vaiko auginimas iki 2 metu - 5280+12342+7920, viso - 25542.

O mokescius sumokesite uz metus 680x12, lygu 8160 lt. Nebent, nežinau dar kažkokiu mokesčių. blush2.gif g.gif
Atsakyti
Hm skaitau skaitauir vistiek niekas iki galo neaišku... doh.gif

Jeigu aš noriu "kurti" daiktus ir juos po to parduoti, tarkim per E-pardę ar panašiai.
Tai ar galiu turėti individualios veiklos ar verslo liudijimą. Ar čia kadangi ir darai ir parduodi tai tampi PVM mokėtoju? g.gif

Kiek ten tų daiktų padarius parduosiu per mėnesį nesu visiškai garantuota ar 100 Lt ar 1000 Lt... tai vėlgi taip išeina kad gali tekti mokesčių daugiau sumokėti nei gausiu pajamų... ?

Ir dar. Šiaip turiu darbą ir išeisiu motinystės atostogų. Tai pagal dabartinius įstatymus kaip suprantu netekčiau motinystės pašalpos jei veikl vykdyčiau kažkokią, už kurią gaučiau pajamas?

jaučiu einu dar kart visko skaityt doh.gif
Atsakyti

QUOTE(Neffertite_ @ 2009 07 12, 20:36)
Na, skaitau skaitau ir neįsikertu.  doh.gif Apšvieskite prašau...

Tarkim išsiimu individualios veiklos pažymėjimą. Tarkim mano pajamos per mėnesį svyruoja 1500-2500. Vidutiniskai - 2000 lt. Dabar per mėnesį kaip čia kažkuri surašė, jei pajamos 2000, tai:
15 proc. pajamų - 300 lt.
10 proc. sodrai - 200 lt;
9 proc. sveikata - 180 lt.
Viso 680 lt/ men.

Dekretas - 100 proc.
Vaiko priežiūra - 100/85 proc. (na, aišku, čia tik dabar). Tarkim pasikeičia viskas ir pirmus metus gauni 85 proc. antrus - 50. Tai vat dbr biškį nežinau, tuos 100-85 proc. skaičiuoti nuo 2000 lt ar atskaicius mokescius, t.y. 2000-680=1320. Tarkime, atskaicius mokescius. Taigi, dekretas grubiai 4 men. 1320x4=5280. Toliau vaiko priežiūra. Pirmi metai 85 proc. nuo 1320, lygu 1122. Dauginama is 11 men (iki vaikui sueis metai), lygu 12342. Antri metai 50 proc. nuo 1320. lygu - 660 lt. Taigi 660 x 12 , lygu 7920. Taigi, dekretas ir vaiko auginimas iki 2 metu - 5280+12342+7920, viso - 25542.

O mokescius sumokesite uz metus 680x12, lygu 8160 lt. Nebent, nežinau dar kažkokiu mokesčių. blush2.gif  g.gif

mastau.gif, man išaiškino VMI, kad moki tik nuo pelno, jei jūsų tie pinigėliai yra tik pelnas, o ne visi apyvartiniai pinigėliai tai taip unsure.gif , ir tai čia šitie mokesčiai yra jei jau kur nors dirbi arba augini vaikelį ir esi apdraustas valstybės, o jei ne dar kažkokie prisideda doh.gif
Atsakyti
O tai galima verstis individualia veikla jei esi motinystės atostogose, ar čia tas uždarbis, bet kurį pašalpą atima?
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2009 07 13, 13:36)
O tai galima verstis individualia veikla jei esi motinystės atostogose, ar čia tas uždarbis, bet kurį pašalpą atima?

kadangi dabar tie įstatymai keičiasi sekundžių intervalu doh.gif , reiktų tikslinti, anskčiau tai nebuvo jokių sąsajų pašalpa yra pašalpa, tavo uždarbis yra uždarbis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2009 07 13, 13:24)
kadangi dabar tie įstatymai keičiasi sekundžių intervalu  doh.gif , reiktų tikslinti, anskčiau tai nebuvo jokių sąsajų pašalpa yra pašalpa, tavo uždarbis yra uždarbis 4u.gif

Bet va kad čia gal prieš mėnesį ar du, jau nebepamenu, buvo straipsniai apie tai kad tos kurios dirbo prarado pašalpas, nors dasidurdavo ten pora šimtų LT per mėnesį ar kažkas tokio.

Dabar kalbama kad kadangi mažins pašalpas tai lyg leis dirbti. Bet iš tų kalbų taip ir nesupratau, ar abu metus leista dasidurt, ar tik tuos antrus kai galbūt bus 50 proc. pašalpa ir pan. Nebesuprantu nieko
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2009 07 13, 13:08)
mastau.gif, man išaiškino VMI, kad moki tik nuo pelno, jei jūsų tie pinigėliai yra tik pelnas, o ne visi apyvartiniai pinigėliai tai taip  unsure.gif , ir tai čia šitie mokesčiai yra jei jau kur nors dirbi arba augini vaikelį ir esi apdraustas valstybės, o jei ne dar kažkokie prisideda  doh.gif

Tai kokie tuomet dasideda mokesčiai??? Niekur kitur neradau, kad DAR kažkokie mokesčiai. Kas apšvies mane??? mirksiukas.gif
Atsakyti