QUOTE(Savannaa @ 2010 08 12, 22:20)
as, deja, nieko pati nezinau. Nuo kitos savaites pati domesiuos ka imt ar patenta ar ind veikla uzsiimt..
mane sokiruoja tie mokesciai !
normalu, kad zmones ju vengia ir nesumoka. kalbu, ne tik apie smulku versla...
Papildyta:
mane sokiruoja tie mokesciai !
normalu, kad zmones ju vengia ir nesumoka. kalbu, ne tik apie smulku versla...
Papildyta:
jei tu del mokesciu, ir jei nori pajamu nerodyti tai imk individualia veikla, deklaruoji 0 pajamu ir tau nieko nereikia moketi, zinoma jei antra darba turi.
As dabar dirbu pagal patenta tai man ir uz patenta ir visokiems draudimams , nors ir dirbu kitam darbe vis tiek reikia moketi. Del platesniu socialiniu garantiju man labiau apsimoka siuo metu imti individualia.
nes uz patenta dabar metamas kaskur 1500lt, plius kas menesi 72 litai privalomas sveikatos draudimas, tai uz metus iseina dar 864 lt, ir jei neturi kito darbo dar ligoniu kasoms ar kam ten moki. Bet tu pretenduoji tik i minimale pensija, i motinystes pasalpa jokiu teisiu neturi, nesvarbu kiek pajamu deklaruosi, na bent anskciau tai deklaruodavai didesnes pajamas, tai paskola bankas suteikdavo, uztekdavo to, o darbar nzn.
tu ziurek kas tau geriau apsimoka, turiu pazistama kuris dirba pagal individualia pajamu 0 deklaruoja, turi kita darba uz tat jam daugiau jokiu mokesciu moketi nereikia, jei tau reikia rodyti pajamas , tarkim del paskolos tada patenta imk