QUOTE(rozela @ 2010 08 10, 14:24)
Sveikos. as susiduriau su tokia problema. Dirbu pagal verslo liudijima, stai galvoju apie vaikucio atsiradima, o verslo liudijimas nesuteike teises pretenduoti i motinystes pasalpa. Dabar galvoju pasiimti individualios veiklos pazymejima. Mane domina tokie klausimai: kad gautum ta pasalapa turi deklaruoti butinai pajamas, koki mokesciai mokami valstybei? Tarkim jei kas menesi rodai apie 1000lt kiek nuo sios sumos nuskaiciuoja. Beje turiu ir kita darba, tai kiek suprantu nuo kaskokiu mokesciu esu atleista.
Jei turite ir darbą pagal darbo sutartį, kas mėnesį mokesčių pagal individualios veiklos pažymą nereikia mokėti. Pasibaigus metams mokate gyventojų pajamų mokestį - 15% nuo pelno, socialinio draudimo mokestį - 28,5% ir privalomojo sveikatos draudimo mokestį - 9%. Jei neklystu, pastarieji du skaičiuojami nuo pusės pelno.
Išsamiau apie Sodrai mokamus mokesčius -
čia.
QUOTE(rozela @ 2010 08 10, 14:24)
Ir kad gautum motinystes paslapa, kiek laiko reikia buti prasivertus individualia veikla. Tarkim jei individualia veikla isigiju rugseji o geguze jau gimdau ar uzteks jiems laiko kad uzskaitytu man pasalpa?
Tam, kad gautumėte išmokas, turite būti sukaupusi pakankamą socialinio draudimo stažą. Jis skaičiuojamas pagal tai, kiek sumokėta socialinio draudimo įmokų. Išsamiau
čia ir
čia.
O šiaip, jei dirbate ir pagal darbo sutartį, tai galbūt jums užteks turimo stažo. Tuomet sumokėti mokesčiai pagal individualią veiklą tik padidintų išmokas.