Strawberry , taip turi buti fakturos arba invoicas is uzsienio, israsyti jus vardu ir pavarde.
plazma, temoje yra rasyta apie mokescius. ju yra nemazai, ir tikrai neapsiriboja tik 82lt per menesi, o grubiai vos ne 40 proc nuo uzdirbto pelno
QUOTE(Nosferatu @ 2010 03 27, 22:45)
O kodėl turėčiau gėdytis?-, dideliuose miestuose yra darbų , o mažuose aišku mažiau. Rašau kaip yra, ir nieko iš fantazijos. O be to man senai jau ne be 30, jeigu ka
Aciu merginos
Panasu, kad rudeni yra gresme isijungti i bedarbiu gretas tai noreciau pabandyti rubais prekiauti gimtajam mieste
Pirmas variantas - butu nauji rubeliai pardavinejmai turguje (prekyvieteje)
Antras variantas - devetu rubu parduotuve ar skyrelis
Pirmu atveju turbut labiau tiktu verslo liudijimas, antru - ind. veiklos pazymejimas, tiesa?
Sveikos,
Skaiciau skaiciau ir neradau
Tai ar nukencia (jei taip tai kiek) motinystes ismokos, vaiko prieziuros atostogose dirbant su patentu ?
Skaiciau skaiciau ir neradau
Tai ar nukencia (jei taip tai kiek) motinystes ismokos, vaiko prieziuros atostogose dirbant su patentu ?
Sveikos,
gal galite padeti?
Turiu verslo liudijima ir esu PVM moketoja. Parduodu internetu preke ne ES pilieciui (t.y. USA, Australija ir kt.) Preke siunciama pastu, registruotu laisku ir verte mazdaug buna iki 100lt. Koki PVM tarifa turiu taikyti toms prekems 0 ar 21%? Jei 0. tai kokius dokumentus turiu tureti.
Aciu.
gal galite padeti?
Turiu verslo liudijima ir esu PVM moketoja. Parduodu internetu preke ne ES pilieciui (t.y. USA, Australija ir kt.) Preke siunciama pastu, registruotu laisku ir verte mazdaug buna iki 100lt. Koki PVM tarifa turiu taikyti toms prekems 0 ar 21%? Jei 0. tai kokius dokumentus turiu tureti.
Aciu.
QUOTE(ide @ 2010 07 15, 14:47)
Sveikos,
gal galite padeti?
Aciu.
gal galite padeti?
Aciu.
O su verslo liudijimu galima internetu prekiauti?
aha man irgi idomu, kiek zinau tai tik su pazyma
QUOTE(murka2008 @ 2010 07 15, 14:19)
aha man irgi idomu, kiek zinau tai tik su pazyma
Pagal patenta prekiauti internete negalima, reikia indvidualios veiklos
QUOTE(Hopeidea @ 2010 07 15, 15:09)
O su verslo liudijimu galima internetu prekiauti?
Kiek man isaiskino, tai priklauso nuo veiklos rusies. Su kai kuriomis veiklomis galima prekiauti,su kai kuriomis ne.
padekit atsakyt i klausima kaip yra su 72lt ir 9% jei dirbi pagrindinej darbovietej. suprantu kad tada nereikia moket kas menesi po 72lt, bet gale metu tada vistiek turesi susimoket 9%,taip? ir kurioj viekloj gali seimos nariai padeti, IV ar VL?
Laba diena Man taip pat idomu, jei tarkim esu studente, reiskias drausta, ir ketinu atsidaryt internetine parde pagal individualios veiklos pazymejima, tai kaip su tais 72 Lt ir 9proc.? Ir apskritai dar vienas kirminas kankina, jeigu mano pajamos nebus dideles, nebus taip, kad tarkim nesieksiu savo pajamom tam tikros ribos ir man po to priskaiciuos moket kokius tai mokescius, nes mokesciu per mazai sumoketa(na, kitaip sakant nepasiekta ju kokia tai numatyta riba). Man siokia tokia paranoja, nes mamai, dirbanciai biudzetinej istaigoj, metu gale sau laimingai nuejus atgaut kazkokiu mokesciu buvo pareiksta, kad ji dar skolinga. Aciu
ikelsiu del idomumo straipsniuka, nuo siu metu liepos 1 d. isigalioja patobulinta verslo liudijimo isigijimo tvarka ....
trumpai apie lengvata- jei bent vienai dienai istoji i DB - turi teise i lengvatini verslo liudijima karta metuose (dauguma verslininku taip ir daro - sausio 1d istoja i DB ir pasiima verslo liudijima visiems metams) papildomai dabarr mokama kas menesi 200lt subsidija liudijimui isigyti
http://www.ldb.lt/In...rm.aspx?ID=6187
http://www.ldb.lt/In...rm.aspx?ID=6229
trumpai apie lengvata- jei bent vienai dienai istoji i DB - turi teise i lengvatini verslo liudijima karta metuose (dauguma verslininku taip ir daro - sausio 1d istoja i DB ir pasiima verslo liudijima visiems metams) papildomai dabarr mokama kas menesi 200lt subsidija liudijimui isigyti
http://www.ldb.lt/In...rm.aspx?ID=6187
http://www.ldb.lt/In...rm.aspx?ID=6229
QUOTE(saulute21 @ 2010 07 22, 02:54)
Laba diena Man taip pat idomu, jei tarkim esu studente, reiskias drausta, ir ketinu atsidaryt internetine parde pagal individualios veiklos pazymejima, tai kaip su tais 72 Lt ir 9proc.? Ir apskritai dar vienas kirminas kankina, jeigu mano pajamos nebus dideles, nebus taip, kad tarkim nesieksiu savo pajamom tam tikros ribos ir man po to priskaiciuos moket kokius tai mokescius, nes mokesciu per mazai sumoketa(na, kitaip sakant nepasiekta ju kokia tai numatyta riba). Man siokia tokia paranoja, nes mamai, dirbanciai biudzetinej istaigoj, metu gale sau laimingai nuejus atgaut kazkokiu mokesciu buvo pareiksta, kad ji dar skolinga. Aciu
jei esat dieinio studente, tai kas menesi moketi nereikes. bet metu gale vistiek reikia susimoketi tuos 9 proc. tai gelbsti tada, kai pajamos nera dideles, nes mokant kas menesi butu sumoketa daug daugiau. o siaip jei pajamos butu virs minimumo kas menesi, tai tik kaip sakant atidejimas velesniam laikui. reikia moketi ne tik i sodra, bet dar i papildoma pensiju fonda ir dar pelno mokesti. zodziu nemazai iseina.
na lyg ir jokiu papildomu mokesciu del nedideliu pajamu priskaiciuota nebuvone karto
o idarbinti kiek zinau galima su abiem. tik kad i verslo liudijima tiesiogirasoma berods seimos nario vardas, o su pazyma reik per sodra berods formint. su situo nebuvau pati susidurus. bet pvz internetinei prekybai tinka tik ind veiklos pazymejimas. tai kaip ir ner pasirinkimo.