Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

QUOTE(pokahonta @ 2010 06 07, 14:28)
tai negi niekas nieko patarti negali?  verysad.gif

As esu nestuke.gif ir vykdau individualia veikla, bet sitos patirties dar neturiu, nes i dekreta nuo liepos pabaigos.
Taigi zianu ta, kad sio men.pabaigoje nutraukiu ind.veikla ir deklaruoju viska.
O kas ir kaip prisiskaiciuos, tai vat ir pasakysiu po isejimo i dekreta, nes dabar tai tik tiek zinua, kad turi prisipliusuoti ind.veiklos pajamos prie mano pagrindiniu pajamu.
Atsakyti
QUOTE(Sirvita @ 2010 06 07, 17:07)
As esu  nestuke.gif  ir vykdau individualia veikla, bet sitos patirties dar neturiu, nes i dekreta nuo liepos pabaigos.
Taigi zianu ta, kad sio men.pabaigoje nutraukiu ind.veikla ir deklaruoju viska.
O kas ir kaip prisiskaiciuos, tai vat ir pasakysiu po isejimo i dekreta, nes dabar tai tik tiek zinua, kad turi prisipliusuoti ind.veiklos pajamos prie mano pagrindiniu pajamu.

o imokas mokejot tik 72 Lt per men privaloma draudima?visa kita mokesite dabar kai deklaruosit uz 2010 metus? 4u.gif
Atsakyti
pasirodo, mokescius apvalina tik VMI, o ne sodra
Laba diena, p. Asta, noriu Jus informuoti, kad kai sumokėjote Sodrai už individualią veiklą xxx,xxLt (Įm.kodas -292), likote skolinga 0,19 Lt. Tai palyginus labai menka skola, bet programiškai, esant trūkstamoms lėšoms negaliu paskirstyti pinigų, todėl liko nepadengta 2009 metų 1 diena. Jei galite sumokėkite, kad ateityje Jums neiškiltų kokių nors nesklandumų (pašalpų išmokoms, pensijų skaičiavimui ir pan.). Ačiū.

blink.gif
Atsakyti
QUOTE(pokahonta @ 2010 06 07, 22:17)
o imokas mokejot tik 72 Lt per men privaloma draudima?visa kita mokesite dabar kai deklaruosit uz 2010 metus?  4u.gif

uz mane tuos 72 lt moka pagrindine darboviete visa ta laika kol dirbu pas juos.
Tai man deklaravus pajamas uz 2010.01 - 06men. reikes sumoketi 15% mokesti nuo pajamu, kaip suprantu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sirvita: 08 birželio 2010 - 12:22
nesvarbu ar dirbat ar ne, reikes susimoketi ir papildomai 4u.gif turint pagrindine darboviete gyventojai atleidziami nuo mokejimu kas menesi, bet deklaruojant vistiek reiks sumoket psdi.

tik dabar neatsimenu kaip ten pasikeite istatymas. berods taip, kad nuo 50 procentu pelno, reikes sumoketi sodrai 28.5 proc. ir PSDI irgi reikes suimoketi 9 proc. tik nezinau ar nuo viso pelno ar irgi nuo puses. blush2.gif 4u.gif

na ir nuo viso pelno bus 15 proc vmi.

Atsakyti
QUOTE(murka2008 @ 2010 06 08, 14:30)
nesvarbu ar dirbat ar ne, reikes susimoketi ir papildomai  4u.gif turint pagrindine darboviete gyventojai atleidziami nuo mokejimu kas menesi, bet deklaruojant vistiek reiks sumoket psdi.

tik dabar neatsimenu kaip ten pasikeite istatymas. berods taip, kad nuo 50 procentu pelno, reikes sumoketi sodrai 28.5 proc. ir PSDI irgi reikes suimoketi 9 proc. tik nezinau ar nuo viso pelno ar irgi nuo puses.  blush2.gif  4u.gif

na ir nuo viso pelno bus 15 proc vmi.

sita as zinau- uz 2010 metus dideja sodros imoka bus 28.5 proc doh.gif ir aisku + 9 proc PSDI, bet sie abu mokesciai skaiciuojami bus NUO PUSES ne pelno, o apmokestinamuju pajamu (pelnas-isskaiciuotinos pagal istatyma islaidos) 4u.gif Ir gyventoju pajamu mokestis 15proc nuo visu neapmokestinamuju pajamu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pokahonta: 08 birželio 2010 - 14:39
aj as pelna biski kitaip vadinu, gal neteisingai. man kazkaip asociuojasi, kad as gaunu pajams, atimu islaidas ir lieka pelnas blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, aš su tokiu klausimu.

Jei prekiauji su konsignacijos sutartimis (na visokie daiktai daikteliai rankdarbiai...) ir neviršyji 8 tūkst apyvartos per metus tai kaip or jokių individualių veiklų pažymų nereik. Bet čia toks dalykas kad nežinai, čia gali ir tūkstančio neviršyt, o čia gali viršyt ir tuos aštuonis... na deklaruojant pajamas, mokesčiu mokant tarkim paaiškės kad viršyta ir skaitysis kaip individuali. Tai kaip tie reikalai tvarkytūsi. Visos sodros ir pan atbuline data mokėtųsi kaip skola valstybei?
Atsakyti
nelabai zinau apie tas konsignacijas g.gif bent jau is mano pazistamu tai su verslo liudijimas dirba merginos parduodant rankdarbius g.gif bet siaip metu gale sudesit pajamas ir susimokesit uz praeitus metus, nemanau, kadbutu skola. tiesiom imokos 4u.gif
Atsakyti
Ačiū

tai vat blogai kai galvoj kūrybos daug, o vietos skaičiams ir nebeliko ... nu įdmu kiap čia bus. Bet parduotuvės liudijomo nereikalavo. Viską užpildė per ak
Atsakyti
o jus domejotes vmi apie tai? nes siaip parduotuve gali ir nereikalauti jokiu liudijimu, siaip nupirkti. galite paskambinti i vmi 1882 ir pasiklausti apie esama situacija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(murka2008 @ 2010 06 08, 18:24)
o jus domejotes vmi apie tai? nes siaip parduotuve gali ir nereikalauti jokiu liudijimu, siaip nupirkti. galite paskambinti i vmi 1882 ir pasiklausti apie esama situacija  4u.gif

tai ji ir nereikalavo tik sutarti sudare kaip su fiziniu asmeniu... na reiks paskambint smile.gif maža ką
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo srauni_upe: 08 birželio 2010 - 19:01