QUOTE(simsi @ 2010 05 24, 20:43)
Na pasiskambinsiu dar i vmi, gal ka paaiskins. O dabar dar del pajamu islaidu zurnalo pildymo klausimelis. Noreciau ji pildyti exelyje o menesio gale atsispausdinti ir segt i papke. Gal kas turite sabloniuka paruosta exelyje? Labai laukciau simsi10@gmail.com
ir man tokio reiktu, jeigu kas turit Sirvita77@gmail.com
Sveikos mergaites!
O as su tokiu klausimeliu...
Turejau individualia veikla pagal pazymejima.
Isejau db i dekreta, siais metais sodrai mokejau imokas kas menesi, kad matytu mano pajamas ir motinystes ismoka galetu paskaiciuot.
Bet pasirodo sumokejau per mazai, viena saskaita buvau prazioplinus, zodziu gavosi taip kad sodrai nesumokejau mokesciu kazkur uz 3000 Lt saskaitele, tai iskarto mazina mano motinystes ismoka, o sodra siu pinigeliu priimti nebenori, tipo metu gale kai darysiu deklaracija tada ir susimokesiu...
Tai klausimas, ar po deklaracijos pateikimo jie man perskaiciuos motinystes ismoka ir damokes ko nedamokeje?
Nes jei sodra permoka, tai zinau kad zmogus privalo permoketus pinigelus grazinti, o kaip yra jei sodra bus nedamokejus man?
Gal kas ka zinot? Na nedaug cia apie 80 Lt per menesi prarandu, ale vistiek gi pinigas
O as su tokiu klausimeliu...
Turejau individualia veikla pagal pazymejima.
Isejau db i dekreta, siais metais sodrai mokejau imokas kas menesi, kad matytu mano pajamas ir motinystes ismoka galetu paskaiciuot.
Bet pasirodo sumokejau per mazai, viena saskaita buvau prazioplinus, zodziu gavosi taip kad sodrai nesumokejau mokesciu kazkur uz 3000 Lt saskaitele, tai iskarto mazina mano motinystes ismoka, o sodra siu pinigeliu priimti nebenori, tipo metu gale kai darysiu deklaracija tada ir susimokesiu...
Tai klausimas, ar po deklaracijos pateikimo jie man perskaiciuos motinystes ismoka ir damokes ko nedamokeje?
Nes jei sodra permoka, tai zinau kad zmogus privalo permoketus pinigelus grazinti, o kaip yra jei sodra bus nedamokejus man?
Gal kas ka zinot? Na nedaug cia apie 80 Lt per menesi prarandu, ale vistiek gi pinigas
Sakyciau mistika su tom saskaitom, tikrai daug perku ir is uzsienio ir Lietuvoje internetu, bet nei viena imone legaliai veikianti jokiu parasu ant saskaitu nepraso Cia kazkoks nesusipratimas.
Logiskai mastant, koks tikslas padravejui butu prisigalvoti ir prirasyti saskaitu "na leva" kad didinti savo pajamas? Jokio, greiciau nusleps sanderi negu israsys per daug.
Tad situo atveju, VMI dazniausiai ne visai apsiskaiciusiu konsultantu pareiskimais as labai abejoju..
Papildyta:
Prasau, istraukos is istatymu, bent jau as niekur nematau kad prikejo parasas yra butinas rekvizitas:
Istrauka is buhalterines apskaitos istatymo:
13 straipsnis. Apskaitos dokumentų rekvizitai
1. Privalomi šie apskaitos dokumentų rekvizitai:
1) apskaitos dokumento pavadinimas;
2) ūkio subjekto, surašiusio apskaitos dokumentą, pavadinimas, kodas;
3) apskaitos dokumento data;
4) ūkinės operacijos arba ūkinio įvykio turinys;
5) ūkinės operacijos arba ūkinio įvykio rezultatas pinigine ir (arba) kiekybine išraiška. Jeigu ūkinės operacijos arba ūkinio įvykio rezultatas nurodomas kiekybine išraiška, turi būti nurodyti mato vienetai;
6) asmens (-ų), kuris (-ie) turi teisę surašyti ir pasirašyti arba tik pasirašyti apskaitos dokumentus, vardas (-ai) arba pirmoji (-osios) vardo (-ų) raidė (-ės), pavardė (-ės), parašas (-ai) ir pareigos.
Nutarimas: DĖL MOKESČIAMS APSKAIČIUOTI NAUDOJAMŲ APSKAITOS DOKUMENTŲ IŠRAŠYMO IR PRIPAŽINIMO TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO
II. SĄSKAITA FAKTŪRA
3. Ūkio subjektai ne PVM mokėtojai, išskyrus fizinius asmenis (jeigu šiose Taisyklėse nenustatyta kitaip) prekių tiekimui (paslaugų teikimui), kaip tai suprantama pagal Lietuvos Respublikos pridėtinės vertės mokesčio įstatymą, įforminti privalo naudoti sąskaitas faktūras.
4. Sąskaitos faktūros komplektą turi sudaryti ne mažiau kaip 2 egzemplioriai. Pirmasis egzempliorius skirtas pirkėjui, antrasis prekių tiekėjui (paslaugų teikėjui), t.y. pardavėjui.
5. Sąskaitoje faktūroje, be Lietuvos Respublikos buhalterinės apskaitos įstatyme (Žin., 2001, Nr. 99-3515) nustatytų privalomų apskaitos dokumento rekvizitų ir 6 punkte nurodytų rekvizitų, turi būti nurodyta:
5.1. pirkėjo pavadinimas (vardas ir pavardė), kodas (asmens kodas), prekės (paslaugos) pavadinimas, prekės (paslaugos) kaina;
5.2. jeigu sąskaita faktūra išrašoma asmeniui, turinčiam teisę Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka susigrąžinti akcizą, už prekes apskaičiuoto akcizo suma (nurodoma pirkėjo prašymu).
6. Sąskaitoje faktūroje turi būti serija ir numeris. Sąskaitos faktūros serija ir numeris (jeigu nenaudojami specialūs apskaitos dokumentų blankai) turi būti formuojami taip:
6.1. Numeris turi būti sudaromas didėjančia seka.
6.2. Numeris turi būti paremtas viena ar daugiau serijų, kuri (kurios) ūkio subjektų pasirinkimu gali būti sudaroma (-os) iš raidinių simbolių arba skaitmenų.
6.3. Ūkio subjektai privalo užtikrinti sąskaitos faktūros numerio, paremto serija (serijomis), unikalumą, t. y. skirtingose sąskaitose faktūrose negali būti nurodomas tas pats numeris (paremtas ta pačia serija).
7. Ūkio subjektai privalo tvarkyti gaunamų ir išrašomų sąskaitų faktūrų apskaitą, į ją įtraukdami visas prekių (paslaugų) pirkėjams išrašytas sąskaitas faktūras ir iš prekių tiekėjų (paslaugų teikėjų), t.y. pardavėjų, gautas sąskaitas faktūras ir PVM sąskaitas faktūras.
Logiskai mastant, koks tikslas padravejui butu prisigalvoti ir prirasyti saskaitu "na leva" kad didinti savo pajamas? Jokio, greiciau nusleps sanderi negu israsys per daug.
Tad situo atveju, VMI dazniausiai ne visai apsiskaiciusiu konsultantu pareiskimais as labai abejoju..
Papildyta:
Prasau, istraukos is istatymu, bent jau as niekur nematau kad prikejo parasas yra butinas rekvizitas:
Istrauka is buhalterines apskaitos istatymo:
13 straipsnis. Apskaitos dokumentų rekvizitai
1. Privalomi šie apskaitos dokumentų rekvizitai:
1) apskaitos dokumento pavadinimas;
2) ūkio subjekto, surašiusio apskaitos dokumentą, pavadinimas, kodas;
3) apskaitos dokumento data;
4) ūkinės operacijos arba ūkinio įvykio turinys;
5) ūkinės operacijos arba ūkinio įvykio rezultatas pinigine ir (arba) kiekybine išraiška. Jeigu ūkinės operacijos arba ūkinio įvykio rezultatas nurodomas kiekybine išraiška, turi būti nurodyti mato vienetai;
6) asmens (-ų), kuris (-ie) turi teisę surašyti ir pasirašyti arba tik pasirašyti apskaitos dokumentus, vardas (-ai) arba pirmoji (-osios) vardo (-ų) raidė (-ės), pavardė (-ės), parašas (-ai) ir pareigos.
Nutarimas: DĖL MOKESČIAMS APSKAIČIUOTI NAUDOJAMŲ APSKAITOS DOKUMENTŲ IŠRAŠYMO IR PRIPAŽINIMO TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO
II. SĄSKAITA FAKTŪRA
3. Ūkio subjektai ne PVM mokėtojai, išskyrus fizinius asmenis (jeigu šiose Taisyklėse nenustatyta kitaip) prekių tiekimui (paslaugų teikimui), kaip tai suprantama pagal Lietuvos Respublikos pridėtinės vertės mokesčio įstatymą, įforminti privalo naudoti sąskaitas faktūras.
4. Sąskaitos faktūros komplektą turi sudaryti ne mažiau kaip 2 egzemplioriai. Pirmasis egzempliorius skirtas pirkėjui, antrasis prekių tiekėjui (paslaugų teikėjui), t.y. pardavėjui.
5. Sąskaitoje faktūroje, be Lietuvos Respublikos buhalterinės apskaitos įstatyme (Žin., 2001, Nr. 99-3515) nustatytų privalomų apskaitos dokumento rekvizitų ir 6 punkte nurodytų rekvizitų, turi būti nurodyta:
5.1. pirkėjo pavadinimas (vardas ir pavardė), kodas (asmens kodas), prekės (paslaugos) pavadinimas, prekės (paslaugos) kaina;
5.2. jeigu sąskaita faktūra išrašoma asmeniui, turinčiam teisę Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka susigrąžinti akcizą, už prekes apskaičiuoto akcizo suma (nurodoma pirkėjo prašymu).
6. Sąskaitoje faktūroje turi būti serija ir numeris. Sąskaitos faktūros serija ir numeris (jeigu nenaudojami specialūs apskaitos dokumentų blankai) turi būti formuojami taip:
6.1. Numeris turi būti sudaromas didėjančia seka.
6.2. Numeris turi būti paremtas viena ar daugiau serijų, kuri (kurios) ūkio subjektų pasirinkimu gali būti sudaroma (-os) iš raidinių simbolių arba skaitmenų.
6.3. Ūkio subjektai privalo užtikrinti sąskaitos faktūros numerio, paremto serija (serijomis), unikalumą, t. y. skirtingose sąskaitose faktūrose negali būti nurodomas tas pats numeris (paremtas ta pačia serija).
7. Ūkio subjektai privalo tvarkyti gaunamų ir išrašomų sąskaitų faktūrų apskaitą, į ją įtraukdami visas prekių (paslaugų) pirkėjams išrašytas sąskaitas faktūras ir iš prekių tiekėjų (paslaugų teikėjų), t.y. pardavėjų, gautas sąskaitas faktūras ir PVM sąskaitas faktūras.
as kai skambinau tel, jau ne pirma karta, kokis tris kartus. tai jos ne iskart atsako, sako palaukit, paziuresim, ir po to atsako, kad paras yra butinas atributas. bet gal turima omeny, kad mano parasas butinas atributas, o jos traktoja, kad pirkejo
perku dauhg internetu, rašo faktūras el.būdu, nei karto nesu gavus prašymo atsiųsti pasirašytą popierį, rašaus tik tuomet kaip per AKIVAIZDŽIAI PARDUOTUVĖJE ui caps
na bent jau is musu praktisaki visos uab praso fakturos su parasu ir siunciame pastu jiems
tai va ir sakau, gal mes privalome issiusti, o jau pirkejas pasirasyti tai ne
QUOTE(murka2008 @ 2010 05 26, 11:10)
na bent jau is musu praktisaki visos uab praso fakturos su parasu ir siunciame pastu jiems
o kokia garantija kad pirkejas atsius? O jei neatsius, kas tuomet? sanderis ivykes, paslaugos prekes suteiktos, pinigai gauti, o saskaitos su parasu nera, tai VMI nepripazins sandorio? Ar nejuokinga?
tai va, ka tada padirbineti parasa
QUOTE(murka2008 @ 2010 05 26, 11:26)
tai va, ka tada padirbineti parasa
dar didesnis nusikaltimas
mano siuntiniai dažniausiai registruoti, dabar galvoju realiai jo parašas atsiimant siuntinį patvirtina, kad užsakymą gavo , žodžiu nežinau nei aš pasirašinėju el.versijoj nei man pasirašinėja, antra vėl yra kopijos, yra bakiniai pavedimai lai tikrina jei neturi ką veikti, bet logikos griežtai už parašus nematau
Manyčiau jie stengiasi kuo labiau pasilengvinti sau darbą. Kolegė su ind veikla, buvo iškviesta patikrinimui, tai mokesčių inspektoriai atmetė kaip netinkamą prekių įsigijimo dokumentą, kvitus, kuriuose nebuvo pardavėjo asmens kodo, o tik patento numeris, pavardė ir parašas, nors kvitų knygelėje parašyta, jog a.k. reikia rašyti, tik pirkėjui pageidaujant. Jos pasiklausiusi, bandžiau prašinėt iš pardavėjų asmens kodų, kai sau užpirkinėdavau prekes, bet labai jau žmonės nenoriai rašo. Ir pilnai juos suprantu, nesinori savo duomenų dalinti kiekvienam pasitaikiusiam. Ir pati kai klientam dalinau kvitukus, savo asmens kodo nerašiau. Realiai nežinau kur jie gali būti panaudoti. O logiškai mąstant, jei yra patento numeris, tai kompe suvedus, jie turi matyt kam tokį išdavė, tai kam tas asmens kodas.
knygeleje rasoma del pirkejo asmens kodo turbut siaip mes kai fakturas rasom, visada asmens koda irasome, nes asmens kodas, kaip ir imones kodas yra butinas. va pirkejo asmens kodo nereikia, nebent jis pats nori
taip pat kaip ir perkant kazka, ka nori itraukti i leidziamus atsiskaitymus, tai irgi kiek zinau reikia fakturoje asmens kodo, ir pardavejo ir jusu
taip pat kaip ir perkant kazka, ka nori itraukti i leidziamus atsiskaitymus, tai irgi kiek zinau reikia fakturoje asmens kodo, ir pardavejo ir jusu