Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

O as sedziu ir jau vos nebliaunu.Visai susimeciau koki pajamu rusies koda rasyt ir GPM tarifa verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jasia @ 2010 05 06, 23:18)
O as sedziu ir jau vos nebliaunu.Visai susimeciau koki pajamu rusies koda rasyt ir GPM tarifa verysad.gif

o tai kokia tavo veiklos rūšis g.gif
Atsakyti
Tai ten visi numeriukai gi yra deklaracijoje, tik pasirinkti reikia, tik neuzmirskit pavaziuoti i apacia saraso, nes as pirma galvojau, kur rasti vyro veiklas, nes nedasuto, kad ju daugiau yra biggrin.gif o gpm irasoma 15 proc 4u.gif
Atsakyti
o, galiu ir as "pasigirti" smile.gif siemet nulekiau deklaruoti pajamu i vmi pati, kovo vidury. kadangi pajamos didesnes, specialiai vaziavau i vieta.sudeklaravau, viskas tvarkoje..laukiu sodroj duomenu.. 4u.gif jie sodra pasieke balandzio 30 lotuliukas.gif nu butu juokinga, jei nebutu graudu, is tiesu...aisku, man sake mokek pati pasiskaiciavus, bet as toks nevernas tamosius, sakau geriau palauksiu smile.gif ir ka jus galvojate..skambinu i sodra ir man sako - jus turit sumoketi 2700 lt. man kojos aptirpo, nes deklaravau tik 16000 ir buvau apsiskaiciavus apie 1300. sodroj rodo, pasirodo, 27000 mano deklaruotus. na ir prasidejo kelione per kopas..aisku, jau praejo beveik savaite, bet nieko neissiaiskinau..visi siuntineja vieni nuo kitu su atsakymu "as jum negaliu atsakyti i sita klausima.." lotuliukas.gif
Taiva, bandysiu toliau viska aiskintis, taip nepalikt, nes juk baisios sumos..o buciau nieko nezinojus ir galbut kazkada sulaukus grazios "sokoleles" sodrai g.gif taigi, patarimas visiem - ar turit individualia veikla, ar liudijimus ar pan, bet kokiu atveju butinai iki paskutinio centuko visur susiskaiciuokite ir susitikrinkite, nes musu sistemose tokia painiava, kad nors verk doh.gif
Atsakyti
Issiemiau individualios veiklos pazymejima ir is karto kilo begale klausimu ax.gif .
Veikla - maketavimas, paruosimas spaudai. Viskas vyksta internetu. Klientai perveda pinigelius i nurodyta saskaita, o as meilu issiunciu uzsakyma.
VMI pasake, kad reikia israsineti saskaitas fakturas. Kokie yra privalomi tokios saskaitos rekvizitai is kliento puses. Ar man uztenka irasyti tik jo varda pavarde, ar reikia ir asmens kodo, adreso?
Kaip supratau tai saskaitas as galiu uzpildyti pvz exelyje ir siust klientui meilu, kad apmoketu. Jas man reiktu atsispausdinti ir saugoti kazkur, ar as jas galiu laikyti kompiuteryje?
Atsakyti
merginos,ar yra cia individualia veikla besivercianciu nestukiu (buvusiu,esamu)? nestuke.gif

labai noreciau pasikonsultuoti del motinystes pasalpu ir atostogu,kas kaip,nes sodroje atrodo nieko patys nezino doh.gif tai butu saunu isgirsti,kas jau praktikoj viska pereje..

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(simsi @ 2010 05 24, 09:27)
Issiemiau individualios veiklos pazymejima ir is karto kilo begale klausimu  ax.gif .
Veikla - maketavimas, paruosimas spaudai. Viskas vyksta internetu. Klientai perveda pinigelius i nurodyta saskaita, o as meilu issiunciu uzsakyma.
VMI pasake, kad reikia israsineti saskaitas fakturas. Kokie yra privalomi tokios saskaitos rekvizitai is kliento puses. Ar man uztenka irasyti tik jo varda pavarde, ar reikia ir asmens kodo, adreso?
Kaip supratau tai saskaitas as galiu uzpildyti pvz exelyje ir siust klientui meilu, kad apmoketu. Jas man reiktu atsispausdinti ir saugoti kazkur, ar as jas galiu laikyti kompiuteryje?

Duomenu uztenka vardo/pavardes, adreso, tel nr. Fakturas reikia israsineti kas kart su uzsakymu, kaip man sake kursuose ir dar karta ka tik telefonu, tai privalomas rekvizitas, pirkejo parasas, tai reiskia, jei bus uzsakymas is kito miesto, jums reikes siusti laiska su dviem fakturom, ir kad jums viena grazintu. vyras siuncia dideli voka su dviem fakturom, ir viduje, mazesnis vokas, jau su priklijuotais pasto zenklais, kad zmogus pasirasytu ir issiustu. tokia vat sistema doh.gif niu ir puikieji mokesciai biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(murka2008 @ 2010 05 24, 15:00)
Duomenu uztenka vardo/pavardes, adreso, tel nr. Fakturas reikia israsineti  kas kart su uzsakymu, kaip man sake kursuose ir dar karta ka tik telefonu, tai privalomas rekvizitas, pirkejo parasas, tai reiskia, jei bus uzsakymas is kito miesto, jums reikes siusti laiska su dviem fakturom, ir kad jums viena grazintu. vyras siuncia dideli voka su dviem fakturom, ir viduje, mazesnis vokas, jau su priklijuotais pasto zenklais, kad zmogus pasirasytu ir issiustu. tokia vat sistema  doh.gif  niu ir puikieji mokesciai  biggrin.gif

O jei internetinė veikla, kvitų iš knygelės išrašyt ir išsiųst negalima? Ne visiem faktūros reikia, tai gal toks variantas tinkamas ir paprastesnis, nes klientui, jau nebereikės atgal nieko siųsti, o ir pašto išlaidos susitaupytų. g.gif
Atsakyti
man rodos parašai nebūtini, kliento aš išsiunčiu kvitą, kopija lieka man , ten tik kliento bvardas pavardė ir viskas ax.gif, mes jau čia diskutavom šitoj temoj, apie šį klausimą rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2010 05 24, 17:17)
man rodos parašai nebūtini, kliento aš išsiunčiu kvitą, kopija lieka man , ten tik kliento bvardas pavardė ir viskas  ax.gif, mes jau čia diskutavom šitoj temoj, apie šį klausimą  rolleyes.gif

Siust pastu 2 kopijas saskaitu ir dar ideti voka su markute tai man visai neapsimoketu, nes kai kurie uzsakymai yra tik 10-20 lt. Tai cia man pasto islaidos puse sumos sudarys. blink.gif
Einu ieskoti senu pasisakymu. O jie sioj temoj ar senesnese?
Atsakyti
QUOTE(šnai @ 2010 05 24, 17:01)
O jei internetinė veikla, kvitų iš knygelės išrašyt ir išsiųst negalima? Ne visiem faktūros reikia, tai gal toks variantas tinkamas ir paprastesnis, nes klientui, jau nebereikės atgal nieko siųsti, o ir pašto išlaidos susitaupytų.  g.gif

Kvitai yra skirti israsyti priimant grynus pinigus, jei tai yra pavedimas i saskaita, tai reikia S/F israsyti.
Parasai kaip suprantu nera butini, cia mano tokios pradedancios verslinkes sukaupta informacija ax.gif

O parasas reikalingas galbut tada, kai nori isitikinti, kad klientas S/f tikrai gavo.
Mano atveju, siuntinio gavimo faktas yra pasto darbuotojo gautas parasas atiduodant siuntini klientui. Tai vat.
Cia tik mano ismastymai, jie gali buti ir klaidingi ax.gif (mano veikla sazininga ir legali)
Papildyta:
QUOTE(LolitukasJ @ 2010 05 07, 18:10)
.........skambinu i sodra ir man sako - jus turit sumoketi 2700 lt. man kojos aptirpo, nes deklaravau tik 16000 ir buvau apsiskaiciavus apie 1300. sodroj rodo, pasirodo, 27000 mano deklaruotus. .........

Mano galva nuo 16000 pajamu - mokesciu reikia sumoketi kaip zinia15%, o tai yra 2400 lt g.gif
Neteko dar deklaruoti, veikla nesenai pradeta, patirties sitam reikale neturiu ax.gif
Atsakyti
as pries rasant pasiskambinau i vmi, pasakaiu, ar as galiu siusti fakturas el pastu, ir man pasake ne, nes parasas yra butinas rekvizitas. cia tiems, kas vikdo individualia veikla ir israso fakturas. o tai vyksta tada, kai sumokama inetrnetu. taip jau yra. bet mes saugom visus cekius ir minusuojam islaidas, tai mokescius mokam tik nuo pelno 4u.gif

nepamirskit, kad vmi bet kada gali paprasyti pajamu-islaidu zurnaloir visu fakturu, kurios buvo surasytos, tai reikia kad visiirasai atitiktu, ir turetume fakturas su parasais. na bent jau taip man aiskino per vmi kursus.

beja simsi, deja legali veikla yra netokia jau ir saldi ir tas legalumas pasisaipymas doh.gif praeitais metais mokesciams is viso reikejo sumoketi 34 proc. taiuzdirbus 100lt, 34 nueidavo mokesciams. deja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murka2008: 24 gegužės 2010 - 18:23