Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

QUOTE(šnai @ 2010 04 14, 21:15)
Gal gali pasakyti ką reikia rašyt į 30 langelį? Ar tai ką sumokėjai gpm? Į 43 įrašau savo psd permoką (ten paskambinus sakė rašyt taip) ir jei v12 parašau 0, tai man iš permokos atima priskaičiuotą psd ir grąžinama psd suma iš 46 langelio tvarkingai sumažėja. Bet meta geltoną vėliavėlę. Dabar liko tik išsiaiškinti ar turi kur nors atsispindėti mano pasiskaičiuojamas gpm'as.

Į 30 langelį įrašiau savo sumokėtą GPM. Jį sumokėjau prieš pateikdama deklaraciją.
Į 43 įrašiau, kiek iš viso sumokėjau PSD. Jį taip pat mokėjau iki deklaracijos pateikimo. Kai V12 pataisiau į 0, tai ir 46 langelis pasitaisė į 0. Jokių klaidų nemetė.
Mano deklaracijoje GPM matosi tik 30 langelyje. V priede matyti tik suma, nuo kurios skaičiuojama, ir tarifas - 15%.
Tokią deklaraciją pateikiau ir dabar statusas jau "Priimta Aktuali".
Atsakyti
QUOTE(Killing_me_softly @ 2010 04 14, 21:55)
Į 30 langelį įrašiau savo sumokėtą GPM. Jį sumokėjau prieš pateikdama deklaraciją.
Į 43 įrašiau, kiek iš viso sumokėjau PSD. Jį taip pat mokėjau iki deklaracijos pateikimo. Kai V12 pataisiau į 0, tai ir 46 langelis pasitaisė į 0. Jokių klaidų nemetė.
Mano deklaracijoje GPM matosi tik 30 langelyje. V priede matyti tik suma, nuo kurios skaičiuojama, ir tarifas - 15%.
Tokią deklaraciją pateikiau ir dabar statusas jau "Priimta Aktuali".

Dėkui. Mano situacija matyt kitokia, nes jei parašydavau į 30 langelį kiek reikia sumokėt , vistiek man 33 langely grąžinama suma padidėdavo. Prisiskambinau vėl į vmį, išsiklausinėjau gerai, tai liepė rašyt į 30 nulį, ir nieko nemokėt, nes nelogiška gaunasi, aš sumoku, o man vėl grąžina smile.gif.
Atsakyti
niu ka, vyro deklaracija nepriimta. raso, kad neirase PSDI uz zemes ukio veikla g.gif kuria gyvenime nesiverte ir net zemes savo vardu neturi blink.gif vaziuos aiskintis rytoj g.gif
Atsakyti
Sveikos, turiu klausimą smile.gif
mano vyras 2009m. 4 mėn dirbo su VL, savaitgaliais tik. visas likusias dienas dirbo normalų, oficialų darbą. Pildant deklaraciją, paaiškėjo, kad 46 langelyje stovi suma su minusu, o 33 - su pliusu. Jūs man pasakykit, už ką jis turi grąžinti privalomą sveikatos mokestį, jei darbovietė už jį sumokėjo? g.gif košmaras, dirbi dirbi, o dar skoloj esi doh.gif
Atsakyti
nuo 2009 metu moka visi psd, nesvarbu, kad dirbi oficialiai darbovietei 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murka2008: 20 balandžio 2010 - 15:17
bet tai taip iseina, kad zmogus dirbantis nuolatini darba turi ta PSD (moka darboviete), o jei dar nuomoja mirusios seneles jam palikta buta su verslo liudijimu(uz ji jau sumoketa 800 lt), tai tas zmogus dar karta turi moketi PSD , i metus gaunasi virs 800 lt. Rezultate verslo liudijimas pabrangsta dvigubai.
O juk realiai tas zmogus nesinaudoja dvigubai sveikatos paslaugomis. Kodel jis turi du kartus but apdraustas- 1)kaip X imones dabuotojas ir 2)kaip turintis verslo liudijima? Logikos jokios....
Atsakyti
QUOTE(zekcija @ 2010 04 20, 18:48)
bet tai taip iseina, kad zmogus dirbantis nuolatini darba turi ta PSD (moka darboviete), o jei dar nuomoja mirusios seneles jam palikta buta su verslo liudijimu(uz ji jau sumoketa 800 lt), tai tas zmogus dar karta turi moketi PSD , i metus gaunasi virs 800 lt. Rezultate verslo liudijimas pabrangsta dvigubai.
O juk realiai tas zmogus nesinaudoja dvigubai sveikatos paslaugomis. Kodel jis turi du kartus but apdraustas- 1)kaip X imones dabuotojas ir 2)kaip turintis verslo liudijima? Logikos jokios....

taip jau yra doh.gif
tokie mūsų valstybės idiotiški įstatymai...
juodas jumoras, kaip mes juokaujam: kai susirgsi - galėsi DU daktarus NEMOKAMAI išsikviesti, o ligoninėj patekus- dvi palatas gausi doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
aha, dazniausiai isvis negausi normalios prieziuros ir dar turesi vietoje susimoketi. tokia jau realybe, tikrai, kodel plesia du kartus is dirbanciu nesuprantu. jei zmogus tik tuo uzsiimtu, tai lai ir sumoka viska, o taip tai nesazininga visai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zekcija @ 2010 04 20, 18:48)

Na tai nėra joks dvigubas sveikatos draudimas, o tiesiog jei gauni daugiau kai min. PSD tiesiogiai priklauso nuo pajamų. Ką uždirbi darbovietėje nuo tos sumos sumokamas PSD, o nuo to ką papildomai uždirbi kaip individualios veiklos pajamas pats susimoki 9 %. Iš esmės ir anksčiau tas pats buvo tik nebuvo atskirta nuo GPM (27%, 24%, 21%), o dabar GPM 15%, o PSD 9%, sumoj vistiek 24% reikia sumokėt tik vadinasi skirtingai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristyna: 21 balandžio 2010 - 11:49
anksciau dirbantys asmenys neturejo moketi psd, nes susimokedavo darbovieteje, tik pelno mokesti.
Atsakyti
QUOTE(murka2008 @ 2010 04 21, 13:58)
anksciau dirbantys asmenys neturejo moketi psd, nes susimokedavo darbovieteje, tik pelno mokesti.

Ne pelno, o gyventojų pajamų mokestį ir jis buvo 27%, po to 24%. Nuo 2009-01-01 GPM sumažino nuo 24% iki 15% nes atskyrė 9% PSD , tiesa dirbantiems 6% nes 3% sumoka darbdavys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristyna: 21 balandžio 2010 - 16:07
taip, darbe mokejo ir 33, ir 27 ir 24.

bet 2008 metais, jei dirbai oficialiai ir dirbai dar pagal pazyma, reikejo susimoketi tik gpm nuo pelno, ir tai buvo 15 proc. jei neturejai islaidu. psd nereikejo moketi. o nuo 2009 padare, kad reikia ne tik psd, bet dar ir papildoma pensiju fonda doh.gif tai tas ir biski piktina zmones, as suprantu, kad jeigu verslo liudijimas ir veikla pagal pazyma yra vienitele veikla, tai reiketu susomoketi visus mokescius, bet jeigu zmogus dirba, nuo algos sumoka mokescius, galejo pailkti galimybe uzsidirbti papildomai neapsunkinant dar papildomais mokesciais jo. nes dauguma dabar nuejo i seseli arba isvis atsisake veiklos.
Atsakyti