tai cia del 9 proc, tai sveikatos draudimas.
o man rupi 10 procentru sodrai pensijai ar kam ten eina
nu va pakabejau laukime 10 min. tai issiaiskinau, kad SODRAI reikiamoketi taip.
(Pajamos - islaidos - gpm - psd)*0,10.
bet anksciau sake, kad tik gpm reikia atimti. bet turbut ten tuo telefonu ne as pirma klausiu, tai ir pds galima atimti . sito tikrai deklaracijoje rodyti nereikia, tiesiog pasiskaiciuoti ir susimoketi paciam sodrai
QUOTE(murka2008 @ 2010 04 07, 12:44)
tai cia del 9 proc, tai sveikatos draudimas.
bet anksciau sake, kad tik gpm reikia atimti. bet turbut ten tuo telefonu ne as pirma klausiu, tai ir pds galima atimti . sito tikrai deklaracijoje rodyti nereikia, tiesiog pasiskaiciuoti ir susimoketi paciam sodrai
9proc PSD atimt nereikia skaičiuojant sodros mokestį, nebent jis buvo avansu mokamas po 72 lt. kas men, tada jis įeina į išlaidas(leidžiamus atskaitymus deklaracijoj) ir taip mazina atmokestinamasias pajamas, ir sodros mokestį tuo pačiu
atnee aciu dabar jau viskas aisku, uzpildziau vyrui deklaracija, lauksim ziniu is tetuliu
sveikos merginos, labai reikia pagalbos. Pernai mano pelnas (pajamos -leidžiami atskaitymai) buvo 281 litas. PSD - 25litus - paskaičiuoja atomatiškai ir įrašo į 308s priedą, o kaip su GPM? Ar nuo tokios mažos sumos reikia skaičiuot 15 proc, ar rašyt 0? Jei nereikia mokėt GPM, tai ar reikia rašyt tą sumą į N priedą, kaip neapmokestinamąsias pajamas? Ir dar kaip su VSD sodrai? Ar reikia nuo to mokėt ar nereikia? Su didelėm sumom viskas aišku, niekur nerandu kaip su tokias mizernais pelnais skaičiuot . Padėkit kas žino
kaip as suprantu reikia nuo visko moketi nesvarbu kiek uzdirbta. nes pvz deklaracijoje 33 laukelyje raso, kad jei suma didesne uz 4lt, tai jau reik susimoketi tada. tai matomai jei gavau pajamu ir gmp didesnis nei 4lt, tai irgi reikia susimoket. jus geriausiai pasiskambinkit i vmi ir ten jums aiskiau atsakys
QUOTE(murka2008 @ 2010 04 14, 12:23)
kaip as suprantu reikia nuo visko moketi nesvarbu kiek uzdirbta. nes pvz deklaracijoje 33 laukelyje raso, kad jei suma didesne uz 4lt, tai jau reik susimoketi tada. tai matomai jei gavau pajamu ir gmp didesnis nei 4lt, tai irgi reikia susimoket. jus geriausiai pasiskambinkit i vmi ir ten jums aiskiau atsakys
ačiū 4u. Šiaip taip prisiskambinau, sakė reikia mokėt. Dabar kankinuos su klausimais kur ką įrašyti doh.
reikia parsisiusti prieda GPM berods, ten vienas is gabaliuku bus Individuali veikla, irasyti pajamas, islaidas, gpm netasimenu ar pasiskaiciuoja automatiskai. ir tada susimoketi reiks. tik dar i sodra reikia. jei dirbot visus metus, tai nuo pajamu atimkit gmp, ir 10 proc teks sodrai paklot dar
QUOTE(murka2008 @ 2010 04 14, 17:29)
reikia parsisiusti prieda GPM berods, ten vienas is gabaliuku bus Individuali veikla, irasyti pajamas, islaidas, gpm netasimenu ar pasiskaiciuoja automatiskai. ir tada susimoketi reiks. tik dar i sodra reikia. jei dirbot visus metus, tai nuo pajamu atimkit gmp, ir 10 proc teks sodrai paklot dar
Vat ir vargstu su tuo priedu bigrin. Automatiškai pasiskaičiuoja tik psd (atsiranda S priede). Jei suskaičiuoju 15 proc nuo pelno ir įrašau į tą langelį kur man rodos, kad reiktų įrašyti (v11), tai man automatiškai ta suma prisiskaičiuoja prie grąžintinos sumos į 33 langelį, nors aš jos dar nesumokėjau, lygiai tas pats su psd. Jei įrašau į v12, kiek pasiskaičiuoja psd, tai iš 45 langelio dingsta prievolė sumokėti tą mokestį, atsiranda 0. Velniava kažkokia. Jau šiandien mečiau, ryt vėl paskambinsiu ir tegu aiškina paraidžiui man .
tai 33 langelis ir yra gpm kuri jums turi grazinti, jei yra su + zenklu, jei jums sumazeja grazintina suma, tai ir nereikes kaip suprantu moketi gpm, tiesiog maziau gausit. o psd prievole turi atsirasti berods ten kur yra atskyras psdi priedas ir tame paciame lape, kur individuali veikla, man atrodo niekur jo nereikia irasyti paciam
QUOTE(murka2008 @ 2010 04 14, 18:06)
tai 33 langelis ir yra gpm kuri jums turi grazinti, jei yra su + zenklu, jei jums sumazeja grazintina suma, tai ir nereikes kaip suprantu moketi gpm, tiesiog maziau gausit. o psd prievole turi atsirasti berods ten kur yra atskyras psdi priedas ir tame paciame lape, kur individuali veikla, man atrodo niekur jo nereikia irasyti paciam
Žinau, kad 33 langelis yra tai, ką man turi grąžinti. Ten gražiai sau, su pliusiuku, sėdi suma kurią sumokėjo kita mano darbovietė. Jei ten suma sumažėtų tiek, kiek aš turiu sumokėti gpm už savo veiklą, tai suprasčiau, kad jie man tiesiog mažiau grąžina, o aš nebemoku. Esmė tame, kad mano privalomas sumkėti mokestis, prisipliusuoja prie man grąžintinos sumos ir 33 langelio skaičius padidėja. Gaunasi, kad aš nesumokėjau mokesčio, o man jį jau grąžina lotuliukas. Aš aišku neprištaraučiau, bet jiem tikrai nepatiks mano saviveikla deklaracijoj . Ryškiai kažką ne ten rašau, arba nesuprantu skaičiavimo sistemos. Jų čia darbas tegu aiškina, jau pavargau pati ieškotis info ir verst į žmonių kalbą jų aiškinimus .
QUOTE(šnai @ 2010 04 14, 18:47)
Vat ir vargstu su tuo priedu bigrin. Automatiškai pasiskaičiuoja tik psd (atsiranda S priede). Jei suskaičiuoju 15 proc nuo pelno ir įrašau į tą langelį kur man rodos, kad reiktų įrašyti (v11), tai man automatiškai ta suma prisiskaičiuoja prie grąžintinos sumos į 33 langelį, nors aš jos dar nesumokėjau, lygiai tas pats su psd. Jei įrašau į v12, kiek pasiskaičiuoja psd, tai iš 45 langelio dingsta prievolė sumokėti tą mokestį, atsiranda 0. Velniava kažkokia. Jau šiandien mečiau, ryt vėl paskambinsiu ir tegu aiškina paraidžiui man .
V11 ir V12 reikia rašyti 0. Ten konkrečias sumas reikia įrašyti, jei už jus GPM ir PSD mokėjo kažkoks juridinis asmuo (ar kažkaip panašiai). Taip man paaiškino telefonu VMI.
Aš irgi iš pradžių buvau įsirašius sumas, bet tuomet užsipildžius 30 ir 43 langelius (aš mokesčius sumokėjau iki deklaracijos pateikimo), gaudavosi, kad jie man nori grąžinti tokias sumas, kokias ir sumokėjau. V11 ir V12 pataisius į 0, viskas gaunasi gerai.
QUOTE(Killing_me_softly @ 2010 04 14, 19:35)
V11 ir V12 reikia rašyti 0. Ten konkrečias sumas reikia įrašyti, jei už jus GPM ir PSD mokėjo kažkoks juridinis asmuo (ar kažkaip panašiai). Taip man paaiškino telefonu VMI.
Aš irgi iš pradžių buvau įsirašius sumas, bet tuomet užsipildžius 30 ir 43 langelius (aš mokesčius sumokėjau iki deklaracijos pateikimo), gaudavosi, kad jie man nori grąžinti tokias sumas, kokias ir sumokėjau. V11 ir V12 pataisius į 0, viskas gaunasi gerai.
Gal gali pasakyti ką reikia rašyt į 30 langelį? Ar tai ką sumokėjai gpm? Į 43 įrašau savo psd permoką (ten paskambinus sakė rašyt taip) ir jei v12 parašau 0, tai man iš permokos atima priskaičiuotą psd ir grąžinama psd suma iš 46 langelio tvarkingai sumažėja. Bet meta geltoną vėliavėlę. Dabar liko tik išsiaiškinti ar turi kur nors atsispindėti mano pasiskaičiuojamas gpm'as.