Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

QUOTE(Kristina D. @ 2010 03 26, 15:49)
Turi gi du nepilamečius vaikučius wink.gif eini į ligoniu kasų teritorinį skyrių su vaikų liudijimais smile.gif
Iki vienam jų sukaks 18 tu esi draudžiama valstybės wink.gif
Aš prieš naujus šį dalyką sužinojau smile.gif o pasirodo daug kartų mokėjau tą draudimą po 72 Lt, nors galėjau nemokėti smile.gif

drinks_cheers.gif Ir jokio galvos skausmo. Aš šitą reikalą dar 2007 m. susitvarkiau.
Be to, nereikia sukti galvos dėl PSD molkėjimo kiekvieną mėnesį (nes privalu tai daryti, jei nesi draudžiamas darbdavio ar valstybės).
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2010 03 26, 16:18)
drinks_cheers.gif  Ir jokio galvos skausmo. Aš šitą reikalą dar 2007 m. susitvarkiau.
Be to, nereikia sukti galvos dėl PSD molkėjimo kiekvieną mėnesį (nes privalu tai daryti, jei nesi draudžiamas darbdavio ar valstybės).

O kokia cia prievole, jei as renkuosi privacias gydymo istaigas ir nesinaudoju valdiskomis. Uz ka as joms turiu moketi, uz negautas paslaugas? Absurdas....
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2010 03 24, 13:23)
Taigi jei tu apskritus metus dirbai, kaip sakai, valstyb. įstaigoj, papildomai mokėti neturi.

visiska netiesa schmoll.gif as dirbu ne valstyb o privacioj + pirkau VL 2009 metam ir teko pasipurtyt - 864 lt sad.gif sudomino info del nepilnameciu vaiku ..

QUOTE(murka2008 @ 2010 03 25, 09:28)
kad mes jau seniai apie tuos 72lt zinojome. jei zmones uzsiima veikla, tai jie seka istatymus ir ziuri ar jiema apsimoka ji. o ne siaip metu gale po to uz galvu susiima.

nu ir kam taip grieztai? man pvz VL ne pagrindine veikla (nuomoju buta) bet norejau viska daryt legaliai vat tas legalumas islindo per visus galus sad.gif o babulyte sedejusi VMI irgi nekriuktelejo kaip pirkau VL sad.gif
QUOTE(Kristina D. @ 2010 03 26, 15:49)
Turi gi du nepilamečius vaikučius wink.gif eini į ligoniu kasų teritorinį skyrių su vaikų liudijimais smile.gif
Iki vienam jų sukaks 18 tu esi draudžiama valstybės wink.gif
Aš prieš naujus šį dalyką sužinojau smile.gif o pasirodo daug kartų mokėjau tą draudimą po 72 Lt, nors galėjau nemokėti smile.gif

aciu uz info, dabar is vis pasimetus esu laugh.gif
turiu 3 nepilnamecius vaikus - 2 is ju iki 8 metu (bent jau 2009 tai tikrai buvo abu iki 8, geguze sueis viduriukui 8 mirksiukas.gif ) visiem trim iki 18 oj kaip dar toli rolleyes.gif
esu dirbanti privacioj istaigoj ir taip mokamas mano PSD
nu ir uz VL nuplese irgi PSD uz 2009 metus doh.gif

nu tiksliai kurpanugariu salis - kiek krauna tiek nesam - o siti proto bokstai vietoj to kad skatintu legalia veikla apkrauna tokiais mokesciais kad legalizuotis neapsimoka sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerutė: 28 kovo 2010 - 08:46
QUOTE(saulala @ 2010 03 26, 15:18)
drinks_cheers.gif  Ir jokio galvos skausmo. Aš šitą reikalą dar 2007 m. susitvarkiau.

O tai kada reikia moketi ? As nesu draudziama valstybes.... tai ka ? Visai uzsispazmavo mastymas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2010 03 28, 08:45)
visiska netiesa  schmoll.gif  as dirbu ne valstyb o privacioj + pirkau VL 2009 metam ir teko pasipurtyt - 864 lt sad.gif sudomino info del nepilnameciu vaiku ..
nu ir kam taip grieztai? man pvz VL ne pagrindine veikla (nuomoju buta) bet norejau viska daryt legaliai vat tas legalumas islindo per visus galus sad.gif o babulyte sedejusi VMI irgi nekriuktelejo kaip pirkau VL sad.gif

Aš kažkodėl pagalvojau, kad zuzu kalba apie IV, o ne VL. Nes tokiu atveju gali sumokėti ir mažiau, nei 864 lt (jei per metus neuždirbai tų 12 MMA).

QUOTE(Liutaure @ 2010 03 28, 20:02)
O tai kada reikia moketi ? As nesu draudziama valstybes.... tai ka ? Visai uzsispazmavo mastymas blush2.gif

Teikiant pajamų deklaraciją.
Bet jei nesi draudžiama valstybės lėšomis ir neturi darbdavio, turi mokėti kiekvieną mėnesį po 72 lt. Pasibaigus metams apskaičiuoti 9 proc. nuo savo pajamų ir sumokėti nepriemoką (t.y. per metus jau sumokėti 864 lt + dar kažkiek litų, kad "bendroje sumoje" būtų 9 proc.).

Man keista skaityti, kad VMI ar Sodra nepateikė reikiamos informacijos.
Taip, asmeniškai niekam nepateikė. Bet reikia domėtis. Aš Valstybės žinių neskaitau, bet man aktualius įstatymus žinau. Internete pilna informacijos apie tai.

Pvz., VMI savo seminaruose pabrėžia, kad jei turėjote IV ar VL ir veiklą nutraukėte, būtina registruotis darbo biržoje, kad nereikėtų mokėti PSD. Jei imate VL vienam mėnesiui (tai trumpiausias terminas), žiūrėkite, kad tai būtų nuo 1 mėnesio dienos, kitaip VL galiojimas apima du mėn. (pvz., nuo kovo 15 d. iki balandžio 15 d.) ir teks PSD mokėti už du mėn. Taip šviesiai tiesiai ir perspėja.
Per Žinių radiją praeitais metais girdėjau kalbant Sodros darbuotoją, kuri perspėjo einančius nemokamų atostogų, kad tartųsi su darbdaviu, jog tas sumokėtų valstybei bent jau PSD 72 lt.
Atsakyti
bet man visgi idomu del tu 72lt, kodel tie, ar tei kas ligoniu kasose uzsiregistrave turi sumoketi juos, ar visgi valstybe draudzia. nes daug mamu raso, kad reikia susimoket, o Kristina rase, kad nereikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(murka2008 @ 2010 03 28, 23:34)
bet man visgi idomu del tu 72lt, kodel tie, ar tei kas ligoniu kasose uzsiregistrave turi sumoketi juos, ar visgi valstybe draudzia. nes daug mamu raso, kad reikia susimoket, o Kristina rase, kad nereikia  g.gif

Tai aišku, kad reikia. Juk tiems, kurie, pvz., augina vaiką iki 8 m., ir dar turi darbdavį taip pat reikia mokėti PSD.
Taip ir šiuo atveju: turi pajamų, vadinasi, PSD moki.
Skirtumas tik tas, kad neprivalai to daryti kiekvieną mėnesį, plius neprivalai sumokėti 864 lt per metus (jei uždirbai mažiau nei 12 MMA).

Žiūrėkit, mielosios, aš užmečiau akį į VLK duomenis ir pamačiau, kad, nors ligonių kasoje registravausi 2007 m., ten parašyta, kad esu apdrausta nuo 2003-11-15 (t.y. nuo vaiko gimimo dienos). Taigi kas turite problemų dėl to PSD mokesčio už praeitus metus, gal dar ne viskas prarasta? Gal rimtai atbuline data galima reikalus pataisyti?
Čia tik šiaudo pasiūlymas, gal kas jo nusigriebs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulala: 29 kovo 2010 - 00:29
bet turint vl iseina, kad vistiek visa suma reik paklot g.gif
Atsakyti
Taip, su VL reikia pakloti 864 lt per metus.
Tačiau jei su VL uždirbi, sakykim, 50 000 lt per metus, ši suma kapeikos. Tiek pat uždirbus su IV pažyma sumokėtum 9 proc. nuo šios sumos.
Atsakyti
Kazkur skaiciau, kas su VL nepriklauso niekas: nei PNPD, nei jokios kompensacijos nei dar kas. O preliminarioje deklaracijoje irasyta MPNPD suma uz visus metus. Kokia tai turi reiksme (VL buvo paimtas tik 4 men.) ?
Atsakyti
skaicius daug kam is lempos iraso 4u.gif pataisykit pagal save 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(murka2008 @ 2010 03 29, 19:51)
skaicius daug kam is lempos iraso  4u.gif  pataisykit pagal save  4u.gif

tai dar reikia zinoti ka taisyti, kad per daug nereiktu moketi biggrin.gif
Jauciu reiks eiti i mokescius ir iki galo issiaiskinti kas ir kaip, nes toje preliminarioje tik teisingai surasyti sumoketi mokesciai uz tureta VL.
Atsakyti