QUOTE(Nerutė @ 2010 03 28, 08:45)
visiska netiesa
as dirbu ne valstyb o privacioj + pirkau VL 2009 metam ir teko pasipurtyt - 864 lt
sudomino info del nepilnameciu vaiku ..
nu ir kam taip grieztai? man pvz VL ne pagrindine veikla (nuomoju buta) bet norejau viska daryt legaliai vat tas legalumas islindo per visus galus
o babulyte sedejusi VMI irgi nekriuktelejo kaip pirkau VL
Aš kažkodėl pagalvojau, kad zuzu kalba apie IV, o ne VL. Nes tokiu atveju gali sumokėti ir mažiau, nei 864 lt (jei per metus neuždirbai tų 12 MMA).
QUOTE(Liutaure @ 2010 03 28, 20:02)
O tai kada reikia moketi ? As nesu draudziama valstybes.... tai ka ? Visai uzsispazmavo mastymas
Teikiant pajamų deklaraciją.
Bet jei nesi draudžiama valstybės lėšomis ir neturi darbdavio, turi mokėti kiekvieną mėnesį po 72 lt. Pasibaigus metams apskaičiuoti 9 proc. nuo savo pajamų ir sumokėti nepriemoką (t.y. per metus jau sumokėti 864 lt + dar kažkiek litų, kad "bendroje sumoje" būtų 9 proc.).
Man keista skaityti, kad VMI ar Sodra nepateikė reikiamos informacijos.
Taip, asmeniškai niekam nepateikė. Bet reikia domėtis. Aš Valstybės žinių neskaitau, bet man aktualius įstatymus žinau. Internete pilna informacijos apie tai.
Pvz., VMI savo seminaruose pabrėžia, kad jei turėjote IV ar VL ir veiklą nutraukėte, būtina registruotis darbo biržoje, kad nereikėtų mokėti PSD. Jei imate VL vienam mėnesiui (tai trumpiausias terminas), žiūrėkite, kad tai būtų nuo 1 mėnesio dienos, kitaip VL galiojimas apima du mėn. (pvz., nuo kovo 15 d. iki balandžio 15 d.) ir teks PSD mokėti už du mėn. Taip šviesiai tiesiai ir perspėja.
Per Žinių radiją praeitais metais girdėjau kalbant Sodros darbuotoją, kuri perspėjo einančius nemokamų atostogų, kad tartųsi su darbdaviu, jog tas sumokėtų valstybei bent jau PSD 72 lt.