Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

QUOTE(saulala @ 2010 03 24, 13:23)
Mokėti 72 lt per mėn. (kitaip sakant ne mažiau nei 9 proc. nuo 12MMA per metus) turi tiek, kurie niekur nedirba pagal darbo sutartį ir nėra draudžiami valstybės lėšomis. Net jei jie tų 12 MMA ir neuždirbo. Taigi jei tu apskritus metus dirbai, kaip sakai, valstyb. įstaigoj, papildomai mokėti neturi.

kiek zinau, tai kas nedirba isvis tai moka 72lt kas menesi. o kas dirba, tai metu gale moka 9 proc. nuo pajamu arba jei pajamos didesnes ne 12mma, tai tuomet bent jau nuo tu 12 mma. ir cia lyg visiems privaloma g.gif
Atsakyti
QUOTE(lelellyte @ 2010 03 23, 14:13)
jau ikele preliminarias (tiems, kuriems pasiseke, nes mano kazkodel nera  verysad.gif ). Tik va prisiskambinti i mokesciu inspekcija neimanoma  g.gif

Rasykit uzklausima internetu VMI puslapyje. As vakar uzklausiau paskambino patys
Atsakyti
QUOTE(Orchė @ 2010 03 24, 14:17)
Ar tik nemaišote su įmokomis Sodrai? 72 lt turi mokėti visi be išimties, tai mokestis ligonių kasoms.

Ne, nemaišau. Nes ši įmoka irgi keliauja į Sodrą.
Papildyta:
QUOTE(murka2008 @ 2010 03 24, 15:58)
kiek zinau, tai kas nedirba isvis tai moka 72lt kas menesi. o kas dirba, tai metu gale moka 9 proc. nuo pajamu  arba jei pajamos didesnes ne 12mma, tai tuomet bent jau nuo tu 12 mma. ir cia lyg visiems privaloma  g.gif

Taip, kas neturi darbo santykių ir nėra draudžiamas valstybės lėšomis, privalo mokėti kiekvieną mėnesį ir per metus sumokėti ne mažiau nei 9 proc. nuo 12 MMA. Visi kiti PSD turi sumokėti vieną kartą per metus ir jų metinė PSD įmoka gali būti mažesnė nei 9 proc. nuo 12 MMA.
Atsakyti
bet kaip yra su vl? ar neprivalobuti uz juos sumoketa uz tiek kiek menesiu turetas? g.gif

gal zuzu pilde deklaracija ir jai islindo mokestis, tai ir klausia ar galima jo nemoket, gal panaikins g.gif bet kiek zinau nelabai kas ten ruosiasi ji naikint.
Atsakyti
Tikrai, zuzu neišsamiai parašė. Neaišku, ką ji turi (-ėjo) - VL ar ind. veiklą. Aš kažkodėl automatiškai pagalvojau apie ind. veiklą. O imant VL nereikia PSD susimokėti avansu?

Ir aš manau, kad niekas nieko nenaikins. Bent jau atgaline tvarka tai tikrai.

Man preliminari deklaracija liepia susimokėti 9 proc. nuo 12 MMA, nors visus praeitus metus kiekvieną mėnesį buvo mokama net ir daugiau nei po 72 lt. Pamačiusi akis išverčiau ir įlindau į Sodrą pažiūrėt, gal aš ką maišau. Ne, Sodra tikrai visas įmokas gavo. Na, važiuosiu kitą savaitę į VMI, išsiaiškinsiu. Tiesiog akivaizdu, kad jie jokios info iš Sodros neturi apie jai sumokėtus mokesčius.
Atsakyti
nebutu lietuva biggrin.gif turi visiems irodineti, kad tu ne kupranugaris doh.gif
Atsakyti
QUOTE(murka2008 @ 2010 03 23, 08:01)
Galima irasyti ivairias veiklas, kiek tik norit  4u.gif  Bet vat galvoju, ar pagalpazyma galima dirbti kirpeja  g.gif  kazkodel man atrode, kad tik pagal verslo liudijima, bet gal klystu. nes ne visos veiklos sutampa su verslo liudijimu ir su veikla pagal pazyma.

Metu gale sudesit visas pajamas ir ziuresit, kiek gausis, tai tiek menesio stazo ir iseis. jei bus kokie 4000, tai turesit 5 menesiu staza.

Bet visvien itartina g.gif sakykim uzsiima ind veikla pagal pazyma, pasirenki is evrk "fizines geroves uztikrinimas" ar gali dirbti masaziste ?
unsure.gif
Atsakyti
cia reiketu skambinti i statistikos departamenta berods. kas sudarinejo ta evrk. ne as skambinausi pvz del grafinio nuotrauku apdorojimo, sako imkit pazyma fotografavimo veikla g.gif tai as manau, kad vistiek galima isvartyti i sau naudinga puse. netgi girdejau kad ir vl isperka su visai kita veikla, bet moka ten koki punkteli pritaikyt, kad mazdaug atitiktu. o siaip tai koks skirtumas nesuprantu, dirbi, moki mokescius, tai tegul ir dziaugiasi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2010 03 24, 16:35)
Tikrai, zuzu neišsamiai parašė. Neaišku, ką ji turi (-ėjo) - VL ar ind. veiklą.

aš turiu VL leidžia man turėt mokinius dar ir namie. turiu vaiką, kuris turi negalios pažymėjimą. taigi, trup mažiau moku už patį Vl, bet man keista kam 2009m įvedė 72 lt, juk ir taip man atskaičiuoja sodrai iš oficialaus darbo....ar nepastebit, anksčiau to 72 lt nebuvo, tie kas dirba valdiškoj įstaigoj, juk čia dvigubas atskaičiavimas. visi piktinasi tuo??? jūs nesistebit, jum gerai turbūt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzu: 25 kovo 2010 - 08:34
o kas dirba privacioje istaigoje, tai ne dvigubas atskaicavimas? visiems tas pats. o nesistebim mes del to, kad mes jau seniai apie tuos 72lt zinojome. jei zmones uzsiima veikla, tai jie seka istatymus ir ziuri ar jiema apsimoka ji. o ne siaip metu gale po to uz galvu susiima.
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2010 03 25, 08:33)
aš turiu VL leidžia man turėt mokinius dar ir namie. turiu vaiką, kuris turi negalios pažymėjimą. taigi, trup mažiau moku už patį Vl, bet man keista kam 2009m įvedė 72 lt, juk ir taip man atskaičiuoja sodrai iš oficialaus  darbo....ar nepastebit, anksčiau to 72 lt nebuvo, tie kas dirba valdiškoj įstaigoj, juk čia dvigubas atskaičiavimas. visi piktinasi tuo??? jūs nesistebit, jum gerai turbūt.

Žinai, derėtų domėtis tau aktualiais mokesčiais, jei jau savarankiška veikla užsiimi. Aš jau praeitų metų pradžioje spėjau šituo ir dar kitais mokestiniais dyvais atsistebėti.
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2010 03 25, 10:12)
Žinai, derėtų domėtis tau aktualiais mokesčiais, jei jau savarankiška veikla užsiimi. Aš jau praeitų metų pradžioje spėjau šituo ir dar kitais mokestiniais dyvais atsistebėti.

esmė, kad man, imant VL 2009m. pradžioj, sėdinti motera nieko apie papildomą 72lt nepaaiškino. anksčiau, kai ėmiau VL 2007, ir 2008 metais-tokios įmokos nebuvo!! aš imdavaus VL visiems metams, man būdavo taip patogiau (nei lakstyt, pvz, kas 3 ar 4 mėn prasitesinėt)taigi VL imuos visad visiems metams, nors realiai nedirbu nei liepą, nei rugj, nei pusę birželio, nes mokinių privačių nėra tuomet. taigi, gaunas kad ir už vasaros mėn po 72lt teks paklot. aišku, mano klaida, kad pati nesidomėjau, reik sekt visokius naujus pinigų gręžimus kuriuos valstybė mums rengia, bet kad darbuotoja nesukvarksėjo man nieko apie tai... tai irgi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzu: 25 kovo 2010 - 13:36