Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

Kazkur skaiciau, kad jeigu pardavimas ar nuoma neturi verslo pobudzio (pvz. vienkartinis) tai jokio verslo liudijimo ar ko dar pirkti nereikia. Berods, straipsnis Kauno dienoj buvo pernai gruodzio men toks buvo.
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2009 05 09, 18:04)
Kazkur skaiciau, kad jeigu pardavimas ar nuoma neturi verslo pobudzio (pvz. vienkartinis) tai jokio verslo liudijimo ar ko dar pirkti nereikia. Berods, straipsnis Kauno dienoj buvo pernai gruodzio men toks buvo.

Na jei skeitei pernai gruodzio men.tai tikrai jau bus kasnors pakeista g.gif taigi musu Lietuvelej istatimus keicia kas menesi doh.gif
Man mokesciuose paaiskino,kad verslo liudijimas netinka schmoll.gif tai va idomu kaip prekiauja mamaites,kokius mokescius moka.
Atsakyti
kas galetu trumpai , paparstai paaiskinti apie individualios veiklos pazymejima?
kokie mokesciai kas menesi, galimi atskaitymai ir kokie mokesciai lauktu gale metu ?

VMI puslapyje viskas taip sumalta, o konsultantes i elementarius klausimus istatymais atsakineja.Aciu

ketinu uzsiimti drabuziu kurimu ir pardavimu
Atsakyti
Laba diena visiems 4u.gif
Gal kas pades man siuo klausimu ax.gif Nes mokesciuose TIKSLIAI nezino doh.gif
Kokie mokesciai dirbant su verslo liudijimu,jei augini vaika VIENA iki 3metu smile.gif Busiu labai dekinga uz info 4u.gif
Aksciau,man budavo nuolaida paciam verslo liudijimui,nereikejo moketi Sodrai nei sveikatos draudimo...O dabar,kaip man sake,reikia uz verslo liudijima susimoket,72lt/men sveikatos draudimui,o del Sodros(180lt)nezino tiksliai schmoll.gif -liepe paklausti Sodroje unsure.gif
Papildyta:
Na ir skriaudzia tas mamytes doh.gif Bijau net pradeti dabar,kai tokie mokesciai,o kur dar uz nuoma moket...Siaubas siaubas,sakau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(tavolaime @ 2009 05 11, 13:42)
Laba diena visiems 4u.gif
Gal kas pades man siuo klausimu ax.gif Nes mokesciuose TIKSLIAI nezino doh.gif
Kokie mokesciai dirbant su verslo liudijimu,jei augini vaika VIENA iki 3metu smile.gif Busiu labai dekinga uz info 4u.gif
Aksciau,man budavo nuolaida paciam verslo liudijimui,nereikejo moketi Sodrai nei sveikatos draudimo...O dabar,kaip man sake,reikia uz verslo liudijima susimoket,72lt/men sveikatos draudimui,o del Sodros(180lt)nezino tiksliai schmoll.gif -liepe paklausti Sodroje unsure.gif
Papildyta:
Na ir skriaudzia tas mamytes doh.gif Bijau net pradeti dabar,kai tokie mokesciai,o kur dar uz nuoma moket...Siaubas siaubas,sakau blink.gif

As esu dekrete vaikui nera 2-ju metuku.Tai moku tik uz verslo liudijima ir daugiau nereikia jokiu mokesciu sodrai moketi,niu tai ir nemoku nieko mirksiukas.gif
Atsakyti
Kai skambinausi i vmi, man sake, kad reikia moket kas menesi 72 lt. Nesvarbu ar turi vaika iki 3 metu, ar ne. Tik lengvata tokia, kad nereikia moket 180 lt kas menesi. O kaip yra is tikruju?
Atsakyti
kol kas skaiciuoju, kiek ir kokiu mokesciu reikia, pradedant individualia veikla su ind veiklos pazymejimu, ir issiaiskinau tiek:
3 mokesciai:
GPM- gyventoju pajamu mokestis, mokamas karta per metus, deklaravus pajamas, 15%
PSD- privalomas sveikatos draudimas, jei turi vaika iki 8 metu, irgi gali moket karta per metus, deklaravus pajamas, tik reikia nueit i ligoniu kasas su vaiko gimimo liudijimu ir savo dokumentu, kad jie atsizymetu, 9% (arba 72Lt/men, jei suma mazesne)
mokestis sodrai- irgi karta per metus g.gif bet vidury pokalbio kreditai baiges, tai % liko neissiaiskintas lotuliukas.gif lotuliukas.gif

bet kiek skirtingu atsakymu mamytem pateikta... blink.gif
ir pacios ten dirbancio ne visada zino teisybe, mano dokumentus priimdama bobele aiskino, kad 72 Lt/men yra privalomi visiems ir visada, o telefonu kalbant, jau pasirodo, nebutinai...
Atsakyti
Man aiškino, kad tuos 72 Lt. už mėnesį reikės sumokėti kitais metais (čia dirbančioms) doh.gif
Atsakyti
Dirbu pagal idv pazyma ir pagal darbo sutarti. Turiu moketi pajamas ir sodra. Sodra 10 proc nuo deklaruotu pajamu kitais metais sumokesiu po deklaracijos pateikimo. Sveikatos draudimo man moketi nereikia, nes dar dirbu pagal darbo sutarti.
Jeigu kam padejau su sita info, tai gerai.
Del sito skambinausi i sodra. Tai penkiolika kartu man viska aiskino smile.gif
Atsakyti
QUOTE(meganija @ 2009 05 11, 17:29)
As esu dekrete vaikui nera 2-ju metuku.Tai moku tik uz verslo liudijima ir daugiau nereikia jokiu mokesciu sodrai moketi,niu tai ir nemoku nieko  mirksiukas.gif

o kai esi vaiko prieziuros atostogose ir nusiperki verslo liudijima neatima pinigu kuriuos gauni is sodros pagal tai kiek uzdirbi? nes kiek teko girdet taip yra,o su verslo liudijimu gal kitaip? susipainiojus siose reikaluose esu
Atsakyti
Ar yra tokiu mamyciu, kurios verciasi individualia veikla ar pagal verslo liudijima ir kitur nedirba ir planuoja tureti vaiku artimiausiu metu? Idomu butu padiskutuoti apie motinystes pasalpos gavima tokiu atveju.
Atsakyti
Sveikos,

Mano ziniom verslo liudijimas neuztikrina motinystes pasalpos.

O siaip tai susipainiojau as
sakykim imu verslo liudijima - auginu viena vaika 6 metu, esu registruota darbo birzoje, tai man kas menesi priklauso 180 - sodrai; 72 - privalomas sveikatos draudimas ir dar uz verslo liudijima kiek. Sumele nemenka gaunasi.

O jei su pazyma - kaip tada? Kazka moketi reikia is karto ar viskas pabaigoje?
Ir sakykim individuali veikla suteikia teise pvz tik kazkuo prekiauti ar tik gaminti ar ir ta ir ta?

Gal jau isnagrineti sitie klausimai, bet as noriu pasitikslinti, nes i VMI kiek skambinau tiek skirtingu atsakymu gavau. :S
Atsakyti