Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

Su naujais 4u.gif

Na as kaip ir dirbanti, individali veikla (IV) tik papildomai, tai del visu minimum kaip ir neaktualu, tik del papildomai gaunamu lesu klausimas kyla, skaiciuojant motinystes ismokas.

Ir dar. Kaip toje veiklos pazymoje nurodo kuo galima verstis? Nes tarkim pas mane ne viena veikla butu, o bent jau 3-4 blush2.gif
Ir koks sarasiukas veiklu, kuriomis negalima verstis pagal IV?
Atsakyti
Ekonominės veiklos rūšių klasifikatoriuje (EVRK) išvardytos visos veiklos, kuriomis galima verstis individualiai.
O ar yra toks sąrašas kaip veiklų, kuriomis verstis individualiai negalima, nežinau.
Atsakyti
siaip daug veiklu leidzia bent jau panasiai pritaikyti. nes pvz as klausiau, jei vyras daro darbus su photoshopu, tai pasake, kad cia priskyriama prie fotografavimo veikla biggrin.gif nors jis visai ne fotografas, ir taip dar kelios veiklos. pazymejimas turi numeri, o veiklos jau surasytos ant to lapo visos, pas vyra ju yra net 18 biggrin.gif nieks nedraudzia ju turet kiek nori 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2010 01 04, 12:42)

O ar yra toks sąrašas kaip veiklų, kuriomis verstis individualiai negalima, nežinau.

Visos licencijuojamos veiklos -jomis verstis individualiai negalima.
Sąrašas nurodyto puslapio pabaigoje.
http://www.vmi.lt/lt/?itemId=101421
Atsakyti
Aciu, kaip gerai kai viena kita turim, tai bendrom diskusijom ir iki teisybes prisikasam lotuliukas.gif
O is pastarosios info kyla kitas klausimas. Kaip su islaidu priskyrimu kiekvienai veiklai atskirai? Istatyme nurodyta kad reikia rusiuoti.Tai kiekvienai veiklai atskiras knygas vesti? doh.gif

Ir kaip Myliukas rase kad neraso fakturu, kiek as zinau tai ir paprasti cekiukai tinkami jei matosi is kur pirkta ir kas, kad galetum nustatyti ar susije. g.gif
Atsakyti
taip, jei nuspresi rinkti cekiukus, tai reikes kiekvienai atskyrai rasytis, arba galima viena nupirkti, o kitas pagal pavyzdypasidaryti exelyje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2010 01 03, 17:45)
Taip, draudžiama nėra. Man rodos, didžiausia problema su ind. veikla yra ta, kad deklaracija, pvz., už 2010 m. teikiama tik 2011 m. Jei aš išeinu atostogų rugpjūtį, ar jie paskaičiuos pašalpą, įtraukdami ir 2010 m. pajamas? Nebus taip, kad pasakys: 2011 m. pateiksite deklaraciją, tada ir matysime  g.gif
Teks ir man į sodrą traukti...

Aš manau, kad turėtų skaičiuoti pagal sumokėtas ketvirtines socialinio draudimo įmokas bei su jomis pateiktas ataskaitas (ar kaip jos ten vadinasi).
Šios savaitės pabaigoje važiuosiu į Sodrą, tai parašysiu, jei pavyks ką išsiaiškinti 4u.gif

QUOTE(Myliukas` @ 2010 01 03, 23:58)
Su pažymėjimu tikrai neturėtų kilti problemų.Sodros internetiniame puslapyje prie motinystės pašalpų yra aprašyta,kaip skaičiuojasi pašalpos individualiai besiverčiantiems asmenims,tiems kurie dirba su autorinėmis sutartimis ir t.t.Tokiu atveju,nėštumo ir gymdymo atostogų pažymėjimo antra pusė tiesiog yra nepildoma. ČIA ir ČIA pasiskaitykite,netgi yra pabraukta ir paryškinta tie atvejai,kurie susiję su individualiai dirbančiais asmenimis  mirksiukas.gif

Taip,kaip jūs jau minėjot,tai neturint darbdavio išeiti į dekretines ir vaiko auginimo atostogas ir už jas gauti pašalpas yra tik ši išeitis - individuali veikla.Aišku,galit ir šiaip išeiti dekretinių,bet nemokant mokesčių negausite ir pašalpų,paprasta kaip dukart du  biggrin.gif

Suprantu, kad neštumo atostogų pažymėjimo antra pusė nepildoma mirksiukas.gif Klausimas buvo tame, ar išlieka teisė išeiti į dekretines (priduoti Sodrai tą pažymėjimą) ir gauti pašalpą, jei individualią veiklą prieš išeinant nėštumo ir gimdymo atostogų nutrauki.
Bet kaip ir minėjau, šį klausimą pamėginsiu išsiaiškinti pačioje SOdroje.
Atsakyti
QUOTE(Killing_me_softly @ 2010 01 04, 12:59)
Aš manau, kad turėtų skaičiuoti pagal sumokėtas ketvirtines socialinio draudimo įmokas bei su jomis pateiktas ataskaitas (ar kaip jos ten vadinasi).
Šios savaitės pabaigoje važiuosiu į Sodrą, tai parašysiu, jei pavyks ką išsiaiškinti 4u.gif

Bent nuo šių metų kas ketvirtį mokėti neprivaloma (nežinau, kaip buvo iki šiol). Galima vieną kartą, kai deklaruoji, viską susimokėti (net ir PSD, jei esi draudžiama valstybės lėšomis). Mokėjimas avansu aktualus turbūt tiems, kas šias įmokas atima iš pajamų kaip leidžiamus atskaitymus. Mano pajamos nereguliarios, visiškai neplanuojamos ir nenuspėjamos. Vieną mėnesį gali būti keli šimtai, kitą - keli tūkstančiai. Ketinu visus mokesčius susimokėti tik deklaruodama.

Būtinai parašyk, ką Sodroje išsiaiškinai. Man turbūt tik kitą savaitę pavyks ten nusikapstyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulala: 04 sausio 2010 - 13:18
QUOTE(murka2008 @ 2010 01 04, 00:14)
kiek zinau yra minimali pasalpa, tai idomu kokiu atveju ja moka. myliuk, kaip as suprantu tavo situacijoje, del to, kad esi dieninio skyriaus studente, tai tau stazas netaikomas, bet tavo pajamos bus dalinamos ir 12 menesiu, tai 700/12, iseis po 60lt. tai tiek turbut nemokes  g.gif  gal iki to minimumo (berods buvo apie 400lt ar kazkas panasaus) gal tiek ir mokes. cia turbut tau vistiek reikia kreiptis i sodra nuvaziavus pas juos, ne telefonu  4u.gif

Tai va,man užtat ir įdomu,kaip čia man skaičiuotųsi ir kaip "neštųsi" man tas mėnesiukas darbo stažo,nes pinigėlių uždirbtų bus neypatingai,tai gal man bent kažkokia minimali priklausytų,jei gaučiau bent 400lt jau būtų man gerai biggrin.gif

QUOTE(saulala @ 2010 01 04, 10:32)
Galios teikiant deklaraciją už 2010 m.

Aišku,tai reiškia,dar per anksti apsidžiaugiau doh.gif biggrin.gif

QUOTE(Gadriuke @ 2010 01 04, 12:50)
Ir kaip Myliukas rase kad neraso fakturu, kiek as zinau tai ir paprasti cekiukai tinkami jei matosi is kur pirkta ir kas, kad galetum nustatyti ar susije. g.gif

Tai va,kad dėl to man niekas nebeaišku doh.gif VMI esu klaususi,tai atsakė,kad reikia būtinai faktūrų ar ko nors kito,kas įrodytų,kad konkrečiai pirkau aš.Nes taip tai galima pilna tų svetimų čekiukų prisirinkti betkokių,kad ir į "Maximą" nuėjus biggrin.gif Ką daryt? g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2010 01 04, 14:17)
Bent nuo šių metų kas ketvirtį mokėti neprivaloma (nežinau, kaip buvo iki šiol). Galima vieną kartą, kai deklaruoji, viską susimokėti (net ir PSD, jei esi draudžiama valstybės lėšomis). Mokėjimas avansu aktualus turbūt tiems, kas šias įmokas atima iš pajamų kaip leidžiamus atskaitymus. Mano pajamos nereguliarios, visiškai neplanuojamos ir nenuspėjamos. Vieną mėnesį gali būti keli šimtai, kitą - keli tūkstančiai. Ketinu visus mokesčius susimokėti tik deklaruodama.

Būtinai parašyk, ką Sodroje išsiaiškinai. Man turbūt tik kitą savaitę pavyks ten nusikapstyti.

Na as kai Sodroje domejausi siuo klausimu, tai taip ir sake- iki dekreto turi sumoket visas imokas, uz ketvirti, ar nepilna, jei nori kad jos butu itrauktas i pasalpa. Jei ne, tai kai pateiksi deklaracija, sumokesi, tada pasalpa perskaiciuos. Juk jei nematys pajamu, netures is ko skaiciuot.
Atsakyti
QUOTE(Nasturcija @ 2010 01 04, 23:47)
Na as kai Sodroje domejausi siuo klausimu, tai taip ir sake- iki dekreto turi sumoket visas imokas, uz ketvirti, ar nepilna, jei nori kad jos butu itrauktas i pasalpa. Jei ne, tai kai pateiksi deklaracija, sumokesi, tada pasalpa perskaiciuos. Juk jei nematys pajamu, netures is ko skaiciuot.

Tai aš taip ir daryčiau: prieš atostogas uždaryčiau veiklą ir sumokėčiau mokesčius. Nuraminai, nes bijojau, kad Sodra nepasakytų, jog pateik deklaraciją (2011 m.), tada ir matysime, ką tau mokėti.
Anksčiau kažkuri rašė, jog Sodra jai aiškino pripažįstanti tik deklaracijas, visi kiti dokumentai apie gautas/negautas pajamas negalioja blink.gif
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2010 01 05, 10:55)
Tai aš taip ir daryčiau: prieš atostogas uždaryčiau veiklą ir sumokėčiau mokesčius. Nuraminai, nes bijojau, kad Sodra nepasakytų, jog pateik deklaraciją (2011 m.), tada ir matysime, ką tau mokėti.
Anksčiau kažkuri rašė, jog Sodra jai aiškino pripažįstanti tik deklaracijas, visi kiti dokumentai apie gautas/negautas pajamas negalioja  blink.gif

Netiesa sake. Sodrai, jei moki avansu, kas ketvirti, t.y. ne pasibaigus metams, turi teikt SAV pranesima, kuriame nurodai kiek uzdirbai ir kokias imokas sumokejai. Bet lyg nuo siu metu kas menesi jau gali moket ir teikt SAV forma- kiek vakar skaiciau g.gif Taip ir yra deklaruojamos pajamos. O kokias dar Sodrai dokumentus turi teikt apie gautas pajamas- jai dzin, pati tvarkai savo buh. apskaita, o jau VMI jei saus i galva gali patikrtint.
Tai SOdrai taip:
arba SAV kas ketvirti/menesi
arba pajamu deklaracija uz metus mirksiukas.gif
As teikiau SAV ir mano pajamos itrauktos i draudziamasias uz tuos ketvircius, uz kurios mokejau imokas ir teikiau SAV.
Atsakyti