Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

QUOTE(Naktibalda @ 2009 12 08, 00:10)
nu va nežinojau, o šiaip pildau , juk nesakiau, kad nepildau  tongue.gif , nes ruošiamės paskolą imti, todėl man visos pajamos aktualu  mirksiukas.gif , ir beje ne tik iš kart užlidau žurnalą, bet iš kart ir mokesčiams atkalu visus procentus, nes tikrai būtų surinkti tokią sumą, bet va susipliončinau su tais kvitais dabar  doh.gif

gerai... bet reikalingas parašas pirkėjo, o jei aš jo akyse nematau  g.gif , tai kaip man tą dalyką išprašyt  doh.gif , kažkokie vėjai man čia

nereikia,net vardo galit nerasyti uztenka desinej pusej irasyti pirkejas ir daugiau nieko nereikia,kaireje puseje reikia tik savo duomenis visus ir parasa ax.gif
Atsakyti
QUOTE(labamba @ 2009 12 08, 00:20)
nereikia,net vardo galit nerasyti  uztenka desinej pusej irasyti pirkejas ir daugiau nieko nereikia,kaireje puseje reikia tik savo duomenis visus ir parasa ax.gif

nu tada sory , kokia galią turi tas kvitas be pirkėjo parašo doh.gif , tada tokių kvitų galiu prisirašyti kiek noriu doh.gif , ar Jums neatrodo absurdas unsure.gif , nebūtų lietuva, patys nežino ko nori atvirai pasakius, cool.gif, du tokie patys popieriai doh.gif

ir apskritai piktra ant darbuotojų, kaip pasirašinėjau sutartį dėl veiklos, susakė 34 proc nuo pelno ir basta, dar kažką apie žurnalą pavapėjo, apie jokius kvitus nieko neaiškino, negi sunku joms pasakyti ką būtinai žmogus turi padaryti, tipo aš čia viena nesusipratėlė ar kaip čia išeina , kitoms viskas aišku ir be papildomo paaiškinimo kaip suprantu verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naktibalda: 08 gruodžio 2009 - 00:30
QUOTE(Naktibalda @ 2009 12 08, 00:22)
nu tada sory , kokia galią turi tas kvitas be pirkėjo parašo  doh.gif , tada tokių kvitų galiu prisirašyti kiek noriu  doh.gif , ar Jums neatrodo absurdas  unsure.gif , nebūtų lietuva, patys nežino ko nori atvirai pasakius,  cool.gif, du tokie patys popieriai  doh.gif

nu kodel lieva,cia kaip kasos aparato cekis,tik jei nenorite pirkti aparato galima cekius israsineti,juk cia ne saskaita-faktura,kad paraso pirkejo reiktu, nu jus parduotuvej ant kasos aparato ismustu cekiu irgi nepasirasote biggrin.gif o del kvitu prirasymo tai taip galite prirasyti ju kiek norite ir kokiom sumom tik norite,bet kas is to naudos jokios,mokescius moekti vistiek reiks...
kodel sakot,kad du tokie patys popieriai g.gif
jei kalbat apie zurnalo pildyma,tai jo mokesciams maziausiai reikia,pildote del saves,kad lengviau galus metu gale galetumete suvesti kas is kur.juk rasote ir islaidas netik pajamas.o kvituka tai tik israsote pirkejai kaip paprasta ceki,kas neturi kasos aparatu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo labamba: 08 gruodžio 2009 - 00:31
dabar dar naujiena , atrodau turbūt visiškai kvėša, bet ,kad netingi su manim bendrauti tai gal ir šitą atsakysi , tai dabar dar aiškėja, kad turėsiu kvitus į vmi pristatyti g.gif, iš tiesų man pirmi metai su tokiu reikalu, esu žalia kaip agurčikas, gal kas gali paaiškinti kaip vyksta deklaravimas ind. veiklos g.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naktibalda: 08 gruodžio 2009 - 00:33
QUOTE(Naktibalda @ 2009 12 08, 00:31)
dabar dar naujiena , atrodau turbūt visisškai kvėša, bet ,kad netingi su manim bendrauti tai gal ir šitą atskysi , tai dabar dar aiškėja, kad turėsiu kvitus į vmi pristatyti  g.gif

nu ne kvesa,kas cia blogo paklausti,man dar netiek klausimu kilo doh.gif kvitus taip reiks grazinti i VMI. biggrin.gif
orginalas pirkejui,jum lieka sakneles dublikatas.nes tarkim as VMi inspektore ateinu jus patikrinti,nusiperku is jusu darbeli uz kuri sumoku 300 litu,jus man cekio neisrasote, o va tarkim iskur VMI zinoti ar jus tikrai irasete i zurnala ta suma kaip pajamas,galit nieko neirasyti o pinigeliai visi jums lieka,reiskia mokesciu niekam moketi nereikia,nes jus kaip ir nieko nepardavete biggrin.gif
o va cekiu knygele su deklaracija reikes atnesti,va kas ten bus parasyta nuo tu uzdirbtu pinigeliu ir mokesite mokescius biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(labamba @ 2009 12 08, 00:35)
nu ne kvesa,kas cia blogo paklausti,man dar netiek klausimu kilo  doh.gif kvitus taip reiks grazinti i VMI.  biggrin.gif
orginalas pirkejui,jum lieka sakneles dublikatas.nes tarkim as VMi inspektore ateinu jus patikrinti,nusiperku is jusu darbeli uz kuri sumoku 300 litu,jus man cekio neisrasote, o va tarkim iskur VMI zinoti ar jus tikrai irasete i zurnala ta suma kaip pajamas,galit nieko neirasyti o pinigeliai visi jums lieka,reiskia mokesciu niekam moketi nereikia,nes jus kaip ir nieko nepardavete biggrin.gif
o va cekiu knygele su deklaracija reikes atnesti,va kas ten bus parasyta nuo tu uzdirbtu pinigeliu ir mokesite mokescius  biggrin.gif  4u.gif

nu geras, gerai, kad išsiaiškinau, tai reiks ką man dabar... kvitus išrašinėt orui, nes vis tiek per metus susidarė tų pirkinių doh.gif , visai visai susimakalavau blush2.gif

o jei deklaruosi internetu, kaip tada viskas vyksta , ojei kiek klausimų doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naktibalda: 08 gruodžio 2009 - 00:40
QUOTE(Naktibalda @ 2009 12 08, 00:38)
nu geras, gerai, kad išsiaiškinau, tai reiks ką man dabar... kvitus išrašinėt orui, nes vis tiek per metus susidarė tų pirkinių  doh.gif , visai visai susimakalavau  blush2.gif

o jei deklaruosi internetu, kaip tada viskas vyksta , ojei kiek klausimų  doh.gif

nu ot naujiena tiksliai kad kvitus i vmi reiks nest jie ten ka skaiciuos tuos mano visus kvitus, o tai islaidas kaip parodyt, visas gautas saskaitas reiks nesti????

ir is tikruju o jei as internetu deklaruoju?

o kad kvitukus pildyt reikia, tai tikrai, kam klausimelis toks kilo, as VMI klausiau, sake reikia arba kvita arba saskaita faktura. beje ant saskaitos fakturos israsomos jau irgi nebereikalingas kliento parasas, ant antro lapo, tiesa sakant jau seniai nebereikia. pamenu kai dirbau ir atspausdindavau 300 saskaitu, kai man reikdavo ant ju pasirasient, klientams duot pasirasyt. ir viena menesi pasake- nebereikia... dziaugiausi nerealiai biggrin.gif
Atsakyti
naktibalda, as tai taip ir nesupratau pati, ka daryti su uzsakymais internetu, bet kai vyras verciasi individualia veikla mes ir imonems ir privatiems asmenims siunciame savo saskaita registruotus laiskus pirmyn ir atgal diem vokais, kad turetume visus dokumentus su parasais. na bent jau man vilniuje kursuose sake, kad dokumentai turi buti pagristi parasu, aisku ji galima atsispausdinti ir suklastoti, ale tokiu dalyku mes nedarom. bet nuo kiekvieno uzsakymo - 6 lt pastui kastart ir dar minus mokesciai biggrin.gif doh.gif

o deklaravom praeitais metais paprastai, sudejome visas pajamas ir iraseme i eilut, kol kasjokiu dokumentu nieks neprase, bet mes viska saugom. beja, jei tenka dirbti su imonem, tai visos imones praso fakturu, nors ir ne pvm. kazkada buvo irgi mintis gal nedeklaruot visko, bet po to perskaiciau, kad visos imones iraso i sanaudas ir irgi pristato vmi pazymas, tai geriau viska saziningai atlikt ir ramiai miegot blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(murka2008 @ 2009 12 08, 01:09)
naktibalda, as tai taip ir nesupratau pati, ka daryti su uzsakymais internetu, bet kai vyras verciasi individualia veikla mes ir imonems ir privatiems asmenims siunciame savo saskaita registruotus laiskus pirmyn ir atgal diem vokais, kad turetume visus dokumentus su parasais. na bent jau man vilniuje kursuose sake, kad dokumentai turi buti pagristi parasu, aisku ji galima atsispausdinti ir suklastoti, ale tokiu dalyku mes nedarom. bet nuo kiekvieno uzsakymo - 6 lt pastui kastart ir dar minus mokesciai  biggrin.gif  doh.gif

o deklaravom praeitais metais paprastai, sudejome visas pajamas ir iraseme i eilut, kol kasjokiu dokumentu nieks neprase, bet mes viska saugom. beja, jei tenka dirbti su imonem, tai visos imones praso fakturu, nors ir ne pvm. kazkada buvo irgi mintis gal nedeklaruot visko, bet po to perskaiciau, kad visos imones iraso i sanaudas ir irgi pristato vmi pazymas,  tai geriau viska saziningai atlikt ir ramiai miegot  blush2.gif

iki šiol mano klientai privatūs asmenys smile.gif , iš vis kas dirba tokį darbą kaip mano, jokių veiklų nevykdo lotuliukas.gif , čia tik man legalumo prisireikė biggrin.gif , o man 6 lt papildomi prie išlaidų jau dideli pinigai verysad.gif , ir privatūs amsnys nori kuo mažiau problemų, jei dar prašysiu atsiųsti su jų parašu , tai manau nesuprastų manęs, doh.gif ir tikrai negaučiau atgalios nieko doh.gif , išmatavimų kol sulaukiu kitą kart doh.gif , nors jiems reikia ne man tuo atveju biggrin.gif , žodžiu ryt pokalbis su vmi laukia , bet dar viena bėda ten atsiliepia tokios vištos, dažniausiais aš nežinanti daugiau žinau nei jos ten sėdėdamos doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naktibalda: 08 gruodžio 2009 - 01:28
as kai telefonu paskambinu, man vis skirtingai sako biggrin.gif

aj mane jau dakniso, kad visimes skirtingai sako ir telfonu, ir vietoje, zodziu kosmaras, kur normaliai aprasyta kaip ir ka tu turi daryt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(murka2008 @ 2009 12 08, 01:32)
as kai telefonu paskambinu, man vis skirtingai sako  biggrin.gif

aj mane jau dakniso, kad visimes skirtingai sako ir telfonu, ir vietoje, zodziu kosmaras, kur normaliai aprasyta kaip ir ka tu turi daryt  doh.gif

tikrai būtų papunkčiui, taip taip ir taip, o dabar dažniausiai nieks nieko nežino lotuliukas.gif, arba taip surašyta, kad nei pats velnias nesusigaudys, nekalbant apie paprastą žmogelį doh.gif

ir iš vis apskritai valstybė tokius galėtų nuo mokesčių atleisti, kurie be penkių minučių tikri bedarbiai, o bando patys kapstytis , nes jei užpulsim darbo biržas maža nepasirodys lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naktibalda: 08 gruodžio 2009 - 01:36
QUOTE(Naktibalda @ 2009 12 08, 00:03)
kadangi mano vienetiniai gaminiai, ir jų būna po vieną du į mėnesį  lotuliukas.gif , užpildau iš kart  biggrin.gif , tą pačią sekundę kaip tik gaunu pinigėlius,  ax.gif

kvitukus turiu, bet jų nepildau  unsure.gif , nieks  neprašė, ir kažkaip buvau užsfiksavusi, kad nebūtina ,  doh.gif

Hm... g.gif Skaičiau skaičiau ir "dašuto",kad visgi turėtumėte jūs kvituką rašyti,nes jūs išrašydama kvitą pirkėjui (nors ir nemato jis jo) pagrindžiate saov gautas pajamas. g.gif
Nes aš pvz irgi pati išrašau kvituką savo kompanijai,kad man išmokėtų komisinius. (esu draudimo tarpininkė).Na gaunasi,kad mano paslaugas perka tik ta kompanija,užtat man paprasčiau žymiai,o čia jau aš niekaip neišsisukčiau be sąskaitų,nes firmai reikia viską oficialiai pildyti,po to ji lygiai taip pat deklaruoja,kam ką išmokėjo,užtat VMI turi duomenis iš abiejų pusių.
Aišku,jei paslaugas teikiate fiziniams asmenims,kuriems tie čekiukai nereikalingi,tai vistiek turėtume bent sau išsirašyti. mirksiukas.gif

QUOTE(Naktibalda @ 2009 12 08, 00:31)
tai gal ir šitą atsakysi , tai dabar dar aiškėja, kad turėsiu kvitus į vmi pristatyti  g.gif

Na ne,neturėsit pristatyti schmoll.gif Jau daug kartų minėjau - kvitai/sąskaitos-faktūros reikalingi tam,kad oficialiai pagrįstumėte savo pajamas/išlaidas,jų rodyti kaip ir niekam nereikia,jūs pati užsipildote deklaraciją ir pagal gautus duomenis susimokate mokesčius.Bet yra teorinė galimybė,kad VMI gali patikrinti jūsų dokumentų pagrįstumą,(dokumentus reikia saugoti 10metų) bet iš tikrųjų dar tokio dalyko negirdėjau,kad individualiai veikiančius asmenis tikrintų,manau,VMI turi stambesnių "verslininkų" tikrinti. g.gif
Žinoma,jei deklaraciją pildysite VMI skyriuje su darbuotojos pagalba ir jai parodysite,kokius turite dokumentus,tai gal ir kabinėsis ji g.gif
Moralas - deklaraciją pildyti namie ir kuo tvarkingiau vesti savo buhalteriją,kad būtų rami galva biggrin.gif
Atsakyti