QUOTE(Naktibalda @ 2009 12 08, 00:03)
kadangi mano vienetiniai gaminiai, ir jų būna po vieną du į mėnesį
, užpildau iš kart
, tą pačią sekundę kaip tik gaunu pinigėlius,
kvitukus turiu, bet jų nepildau
, nieks neprašė, ir kažkaip buvau užsfiksavusi, kad nebūtina ,
Hm...
Skaičiau skaičiau ir "dašuto",kad visgi turėtumėte jūs kvituką rašyti,nes jūs išrašydama kvitą pirkėjui (nors ir nemato jis jo) pagrindžiate saov gautas pajamas.
Nes aš pvz irgi pati išrašau kvituką savo kompanijai,kad man išmokėtų komisinius. (esu draudimo tarpininkė).Na gaunasi,kad mano paslaugas perka tik ta kompanija,užtat man paprasčiau žymiai,o čia jau aš niekaip neišsisukčiau be sąskaitų,nes firmai reikia viską oficialiai pildyti,po to ji lygiai taip pat deklaruoja,kam ką išmokėjo,užtat VMI turi duomenis iš abiejų pusių.
Aišku,jei paslaugas teikiate fiziniams asmenims,kuriems tie čekiukai nereikalingi,tai vistiek turėtume bent sau išsirašyti.
QUOTE(Naktibalda @ 2009 12 08, 00:31)
tai gal ir šitą atsakysi , tai dabar dar aiškėja, kad turėsiu kvitus į vmi pristatyti
Na ne,neturėsit pristatyti
Jau daug kartų minėjau - kvitai/sąskaitos-faktūros reikalingi tam,kad oficialiai pagrįstumėte savo pajamas/išlaidas,jų rodyti kaip ir niekam nereikia,jūs pati užsipildote deklaraciją ir pagal gautus duomenis susimokate mokesčius.Bet yra teorinė galimybė,kad VMI gali patikrinti jūsų dokumentų pagrįstumą,(dokumentus reikia saugoti 10metų) bet iš tikrųjų dar tokio dalyko negirdėjau,kad individualiai veikiančius asmenis tikrintų,manau,VMI turi stambesnių "verslininkų" tikrinti.
Žinoma,jei deklaraciją pildysite VMI skyriuje su darbuotojos pagalba ir jai parodysite,kokius turite dokumentus,tai gal ir kabinėsis ji
Moralas - deklaraciją pildyti namie ir kuo tvarkingiau vesti savo buhalteriją,kad būtų rami galva