kiek zinau kad galima turet ir knygute ir saskaitas ir ka nori ta rasai... ar busiu kazin ne taip supratus. man tai su knygute paprasciau
beje as tikrai zinau kad imonem irgi tinka tas knygutes cekiukas(kvitukas pirkimo-pardavimo), nes kai dirbau ir teikiau paslaugas imonei man sake israsyt toki kvita
oho, kaip idomiai
reiks pasidomet kiek ten reikes tuomet moket
reiks pasidomet kiek ten reikes tuomet moket
QUOTE(murka2008 @ 2009 11 15, 23:11)
Reikes moketi kaip paprastas darbdavys pagal sutarti moka..
kai vyras eme ta leidima, tai ejau i kursus, tai sake, kad arba ta arba ta, pasirinktinai bet buna kai telefonu pasiskambini, tai jos pacios ten nelabai ka zino ir painiojasi
sveikos mamytės,gruodžio mėn planuoju padirbėti dvi dienas parodoje, kaip suprantu nemokamai konsultuoti galiu ir be mokesčių , tik parduoti negaliu. Ar įmanoma susimokėti mokesčius tik už dvi darbo dienas, kad tomis dienomis galėčiau pardavinėti legaliai?
QUOTE(electrica @ 2009 11 09, 15:45)
Sveiki,
kiek skaitau niekaip nesuprantu.
As dabar motinystes atostogose. Turiu verslo liudijima - patalpu nuomai (buta nuomoju). Ar neatims is manes motinystes pasalpos? Ar as turiu teise gauti dar kazkokias pajamas? gal kas zino?
kiek skaitau niekaip nesuprantu.
As dabar motinystes atostogose. Turiu verslo liudijima - patalpu nuomai (buta nuomoju). Ar neatims is manes motinystes pasalpos? Ar as turiu teise gauti dar kazkokias pajamas? gal kas zino?
VMI sako tai jokios itakos neturi motynystes pasalpai. Tai nera draudziamosios pajamos. Drasiai gali toliau vykdyti veikla. Tos as klausiau ir sodroje ir VMI.
cia labai panasus klausimus, bet vis vien uzduosiu labai aciu kas atsakys esiu vaiko auginimo atostogose ir gaunu motinystes pasalpa is sodros ir noriu issimti verslo liudijima kitaip patenta, ir prekiauti devetais rubais po kaimelius AR NEATIMS IS MANES PASALPOS LABAI ACIU KAS ATSAKYS nors klausiau tai sako neeeeeeeeeeeee jei vykdytum ind.veikla tai jooooooooooo
aciu labai
aciu labai
Norėčiau ir aš Jūsų patarimo: jei yra sodyba ir jos savininkas nori nuomoti patalpas ir pirtį, tai koks variantas geriausias? Kiek skaičiau, skiriasi tie verslo liudijimai. Vieni patalpų nuomai, kiti kaimo turizmo paslaugoms. Gal kas apšviestų, koks ten esminis skirtumas? Iš anksto dėkui.
Sveikos, mergaites,
Na, o mano situacija yra tokia, kad grizau is sodros ir sedziu didziausiam soke. Dirbu valdiskam darbe (per dvi darbovietes) ir turiu dar individualios veiklos pazymejima, pagal kuri esu vykdziusi veikla, bet mano paskutines pajamos buvo gal sausio men. is tos veiklos. Nuo situ individualios veiklos pajamu as nemoku jokiu mokesciu sodrai, tik gyventoju pajamu mokesti (ar kazka panasaus). O sodroj man uzkalbejo, kad privalau nutraukti individualia veikla (ta ir padariau nuvykusi i VMI), bet atseit biuletenis man isduotas jau seniau, tai uz ta laikotarpi, kol nebuvo nutraukta individuali veikla as greiciausiai negausiu savo dekreto pinigu. Sedziu visa soke, nes is tos veiklos pajamu nebuvo, juo labiau, nuo ju nemoku jokiu mokesciu Sodrai. Gal jus buvot susidure? Absurdo teatras
Na, o mano situacija yra tokia, kad grizau is sodros ir sedziu didziausiam soke. Dirbu valdiskam darbe (per dvi darbovietes) ir turiu dar individualios veiklos pazymejima, pagal kuri esu vykdziusi veikla, bet mano paskutines pajamos buvo gal sausio men. is tos veiklos. Nuo situ individualios veiklos pajamu as nemoku jokiu mokesciu sodrai, tik gyventoju pajamu mokesti (ar kazka panasaus). O sodroj man uzkalbejo, kad privalau nutraukti individualia veikla (ta ir padariau nuvykusi i VMI), bet atseit biuletenis man isduotas jau seniau, tai uz ta laikotarpi, kol nebuvo nutraukta individuali veikla as greiciausiai negausiu savo dekreto pinigu. Sedziu visa soke, nes is tos veiklos pajamu nebuvo, juo labiau, nuo ju nemoku jokiu mokesciu Sodrai. Gal jus buvot susidure? Absurdo teatras
QUOTE(Inga N @ 2009 11 23, 13:24)
Sveikos, mergaites,
Neprivalote to daryti, individualios veiklos pagal pazyma nereikia nutraukti. Pats buvau pries gera menesi sita kelia praejes ir po skundu Sodros valdybai, valdyba prieme sprendima, vadovaudamasi istatymais, moketi ismokas. Viskas vyko Kauno Sodroje, susirasinejimai su p. Sandra Blekaitiene, nes sales darbuotojos meluoja neismanydamos istatymo arba nurodymu is auksciau, kaip beje ir pati S.Blekaitiene. Pagal ligos ir motinystes pasalpu nuostatus, bunant vaiko auginimo ir prieziuros atostogose gavus pajamu is individualios veiklos, jos bus atimamos is motinystes (tevystes) pasalpos
Aciu Jums labai, nuraminote kazkiek. Absurdo teatras cia pas mus. Kad jos pacios snenusimano, tai cia faktas, nes ir skambintis bandziau, ir vietoj aiskintis, ir vis pirmas atvejis, siuntineja viena pas kita ir tiek. Bet kuo remiantis man tai dabar irodyti?