Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla

Labuka, paklausiu ir aš.. atrodo viską perskaičiau, bet vistiek nieko nesuprantu.. mano tėtis dirbo, bet firma bankrutavo ir liko be darbo, jau šį mėnesį baigiasi biržos išmokos, o darbo taip ir nesusirado, planuoja užsiimti padėvėtų rūbų prekyba, tai kaip aš suprantu turi išssimti verslo liudijimą (už jį kiekvienam mieste kiek suprantu vis kitokia suma?), tada mokėti sodrai kas mėnesį po 180lt ir sveikatos draudimą 72lt kas mėnesį, o kaip ten dėl mažesnių mokesčių jei esi registruotas darbo biržoje, buūtent kurie mokesčiai sumažėja, žinau, kad kol aš nepradėsiu su juo visų popierių tvarkyti, tol jis ir sėdės depresuodamas.. prašau pagelbėkit, ką žinot šituo klausimu, nes ne tik jam, bet ir man jau stogas važiuoja..
Atsakyti
4u.gif reiktu patarimo ir skubiai .. 4u.gif 4u.gif 4u.gif situacija tokia,dirbu pagal darbo sutarti vienoje imonej,noriu imtis individualios veiklos devetais rubais..klausimu kruva butu tokia:
auginanti 3 vaikus iki 18 metu kiek man reiketu moket papildomu visu situ mokesciu,ar galiu dirbdama UAB tureti savo veikla,aisku skirtingos patalpos,skirtinga veikla,taciau dirbu ir ten ir ten viena biggrin.gif nes mano firmoje yra dvi patalpos kuria viena noriu isnaudoti as savo individualiai veiklai,savininkai sutinka..ar gali buti kokiu kliuciu tam,nes konkreciai nieko nesigaudau sitoje situacijoje.Ar gali dirbti seimos narys pagal individualia veikla,ar reikes uz ji moket kazkokius mokescius.Aciu uz bet kokia info 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
Turiu verslo liudijimą iki Naujųjų metų.
Klausimas būtų toks:
Klientas daro pavedimą į asmeninę sąskaitą tada aš nusiimu tuos pinigus banomate, nuperku reikiamą prekę parduotuvėje (už mažesnę kainą) ir išsiunčiu jam per Lietuvos paštą.
Ar tai teisėti veiksmai?

Lygiai tokia pat situacija užsakant prekes iš užsienio ( Didžioji Britanija) ir prekę adresuoju tiesiai klientui kuris darė bankinį pavedimą.
Ačiū
Atsakyti

laba diena,

bandziau ieskoti atsakymo i savo klausima, bet kol kas neradau.. blush2.gif
gal galetumete paaiskinti: esu motinystes atostogose, bet jau metai uzsiimu konsultacine veikla (t.y. kosmetikos, papildu platinimas). Kiek suprantu turiu issimti individualios veiklos pazyma. Taciau kaip tai palies mano motinystes ismokas ??? ar nebus tos motinystes ismokos sumazintos ?

is anskto dekui uz atsakyma!! 4u.gif
Atsakyti
bus, pagal dabar galiojanti istatyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aristokratė @ 2009 09 03, 11:40)
turiu klausima, gal ir klausta  blush2.gif , turiu jau verslo liudijima, norint rodyt pajamas, reikia israsinet kvitus klientams, tai tam reikia nusipirkti knygele, o kaip ji atrodo  ax.gif .

Kvita tu turi israsineti tuomet, kai to papraso klientas. Jo rasymas NERA privalomas. Siaip pageidautina pasiulyti ji israsyti, nes kartais yra tokiu tetu ir dedziu, kurie bando del to prisikabinti.
Nepriklausomai ar tu israsei ar ne kvita, gautas pajamas privalai isirasyti i apskaitos zurnala. Tai yra svarbiausia!
Atsakyti
gal kas galite man atsakyti, ar man priklauso vienkartinė nėščiosios pašalpa, jei aš niekur nedirbu, bet turiu individualios veiklos pažymėjimą. Žinau, kad ši pašalpa yra skirta bedarbėms nėštukėms, nes kai buvau nėščia prieš 3 metus, aš ją gavau, kadangi niekur nedirbau. dabar turiu beveik 3 metų dukrytę, niekur nedirbu, bet turiu individualios veiklos pažymėjimą. Ar aš skaitausi bedarbė ar dirbanti?

tikiuosi, kad aiškiai čia viską parašiau ir kas nors galėsite man atsakyti smile.gif nes skambinau į sodrą, tai tokios info nesuteikė, nes jie tokios pašalpos nemoka. O gal tokios pašalpos jau visai nebėra?

iš anksto ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamakarolina @ 2009 09 15, 15:32)
gal kas galite man atsakyti, ar man priklauso vienkartinė nėščiosios pašalpa, jei aš niekur nedirbu, bet turiu individualios veiklos pažymėjimą. Žinau, kad ši pašalpa yra skirta bedarbėms nėštukėms, nes kai buvau nėščia prieš 3 metus, aš ją gavau, kadangi niekur nedirbau. dabar turiu beveik 3 metų dukrytę, niekur nedirbu, bet turiu individualios veiklos pažymėjimą. Ar aš skaitausi bedarbė ar dirbanti?

tikiuosi, kad aiškiai čia viską parašiau ir kas nors galėsite man atsakyti  smile.gif  nes skambinau į sodrą, tai tokios info nesuteikė, nes jie tokios pašalpos nemoka. O gal tokios pašalpos jau visai nebėra?

iš anksto ačiū  4u.gif

tokia pasalpa tikrai yra, pati turiu ja tuoj gauti. reikia kreiptis i socialines pasalpos skyriu, kauno g. arba pagal savo deklaruojama gyvenamja vieta. vienkartine ismoka skiriama neturinciai teises gauti motinystes pasalpos iki gimdymo likus ne daugiau 70dienu. jums reikia issiaiskinti del ligos ir motinystes socialinio draudimo turint individ veiklos pazymejima.gal ir priklausys motinystes pasalpa g.gif keicias tie istatymai doh.gif nuvaziuokit, pasitikslinkit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wwwlaima @ 2009 09 15, 17:31)
tokia pasalpa tikrai yra, pati turiu ja tuoj gauti. reikia kreiptis i socialines pasalpos skyriu, kauno g.  arba pagal savo deklaruojama gyvenamja vieta. vienkartine  ismoka  skiriama neturinciai teises gauti motinystes pasalpos iki gimdymo likus ne daugiau 70dienu. jums reikia issiaiskinti del ligos ir motinystes socialinio draudimo turint individ veiklos pazymejima.gal ir priklausys motinystes pasalpa g.gif keicias tie istatymai doh.gif  nuvaziuokit, pasitikslinkit smile.gif

labai ačiū thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(bituteba @ 2009 09 14, 14:42)
laba diena,

bandziau ieskoti atsakymo i savo klausima, bet kol kas neradau..  blush2.gif
gal galetumete paaiskinti: esu motinystes atostogose, bet jau metai uzsiimu konsultacine veikla (t.y. kosmetikos, papildu platinimas). Kiek suprantu turiu issimti individualios veiklos pazyma. Taciau kaip tai palies mano motinystes ismokas ??? ar nebus tos motinystes ismokos sumazintos ?

is anskto dekui uz atsakyma!! 4u.gif

ar jus esate soc, drausta kitur?
nelabai zinau kaip su individualia veikla, bet pvz turint verslo liudijima nuomai (mokamas vienkartinis mokestis issiimant VL) nuo motinystes pasalpos nieko neatskaiciuoja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2009 09 15, 18:27)
ar jus esate soc, drausta kitur?
nelabai zinau kaip su individualia veikla, bet pvz turint verslo liudijima nuomai (mokamas vienkartinis mokestis issiimant VL) nuo motinystes pasalpos nieko neatskaiciuoja  4u.gif

sveiki,

pries nestuma dirbau uab "xxx" ir buvau samdoma darbuotoja, todel drausta tiek kiek priklauso pagal darbo sutarti .. nezinau ar taip issireiskiau? blush2.gif . taciau viskas pas mane buvo iprastai kaip pas darbuotoja. dirbau pilnu etatu 4,5 metus.
siuo metu gaunu motinystes ismokas ir uzsiimu veikla, uz kuria gaunu komisinius. todel domina ar nebus sumazintos motinystes ismokos, vien todel, kad gaunu papildomu pajamu. nors kita vertus, kai isigysiu individ. veiklos pazyma, nuo tu komisiniu susimokesiu valstybei mokescius.
Atsakyti
jei turesit individualios veiklos pazymejima, ismokas sumazins, dirbti esant vaiko prieziuroj negalima.

man keista, kad su verslo liudijimu ismokos nemazina, cia naujiena g.gif bet gali buti, kad sita paliko.
Atsakyti