Įkraunama...
Įkraunama...

Kastracija ir sterilizacija

QUOTE(Lika* @ 2010 11 01, 12:37)
O kaip siūlus ima ? Užmarina tą vietą ir traukia ?
O katę pačiam reikia palaiktyti ?  unsure.gif

Paprastai nieko nemarina, nelabai turėtų ir skaudėti. Nukerpa mazgelius ir ištraukia. Katę teks palaikyti pačiam. Būna, kad kai kuriose klinikose turi padėjėjų, felčerių - gali ir jie palaikyti, jei pačiam labai baisu.
Atsakyti
QUOTE(Jazzas @ 2010 10 28, 14:03)
Nea, ne veterinarė- aš baigusi žmonių mediciną biggrin.gif Tai ar sunku įmesti nuorodą, kad pasižiūrėti kaip ten ka daryta?

Iš tiesų tai rimtų tyrimų ar argumentų nei už nei prieš aš nerandu. Dauguma sako, kad buvo atlikta tyrimas ir nustatyta..., tai ir nieko nemetu jokių nuorodų, kam reikės tas ir susiras - google visagalis biggrin.gif . Čia kaip ir su kava - vieni atlikti tyrimai rodo, kad kava žalinga, o kiti priešingai, kad labai naudinga biggrin.gif . Beja, tėtė norėjo 6 mėn. katinukus kastruoti, tai vetas atsisakė, sakė kad reikia palukti 8 mėn., laukia mirksiukas.gif . O kodėl Jūs manote, kad ankstyva sterilizacija yra gerai, aš kalbu ne apie beglobius gyūnus, o apie namuose laikomus augintinius. Ir kada Jūs savo mylimą katiną kastruotumėte, man įdomi Jūsų nuomonė ir aktualus klausimas - kaip tik maniškiui suėjo 8 mėn. ir jau pradedu galvoti apie kastravimą iki šiol jokių problemų dėl to nebuvo, nieko jis nežymi tai ir nematau reikalo anksti kastruoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jūržolė: 01 lapkričio 2010 - 13:09
Parekomenduokite kas veterinarą Panevėžyje, katės sterilizacijai, ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūržolė @ 2010 11 01, 14:07)
Iš tiesų tai rimtų tyrimų ar argumentų nei už nei prieš aš nerandu. Dauguma sako, kad buvo atlikta tyrimas ir nustatyta..., tai ir nieko nemetu jokių nuorodų, kam reikės tas ir susiras - google visagalis biggrin.gif . Čia kaip ir su kava - vieni atlikti tyrimai rodo, kad kava žalinga, o kiti priešingai, kad labai naudinga  biggrin.gif . Beja, tėtė norėjo 6 mėn. katinukus kastruoti, tai vetas atsisakė, sakė kad reikia palukti 8 mėn., laukia mirksiukas.gif . O kodėl Jūs manote, kad ankstyva sterilizacija yra gerai, aš kalbu ne apie beglobius gyūnus, o apie namuose laikomus augintinius. Ir kada Jūs savo mylimą katiną kastruotumėte, man įdomi Jūsų nuomonė ir aktualus klausimas - kaip tik maniškiui suėjo 8 mėn. ir jau pradedu galvoti apie kastravimą iki šiol jokių problemų dėl to nebuvo, nieko jis nežymi tai ir nematau reikalo anksti kastruoti.

Taip, kiek aš susidūriau, dauguma vetų tesiog bijo daryti nedideliam gyvūnui sterilizaciją/kastraciją ir apskritai pasiūlys geriau vadą ar kelias turėti doh.gif. Gal tai susiję su prastesniais įgūdžiais ar reikalingais kiek kitokiais įrankiais, to nežinau. Tik tiek, kad kas nepabūgo naujovių, pabandė, daro ir jau dabar patenkinti, nors pradžioj buvo daug burbėjimo. Aš asmeniškai remiuosi pokalbiais su Anglijos vetais, kurie daro ankstyvą kastraciją naminiams gyvūnams ir jau senokai. Su beglobiais jie dirba tik laisvalaikiu, apmokymuose. Labai teisingai pastebėjote, kalbų daug, o va kad konkrečiai pasakytų - kur kokie rimti tyrimai daryti, tenka matyti labai mažai.
Savo asmeniniam katinui kastraciją atlikčiau ne vėliau nei 6 mėn. Katės - nedideli gyvūnai, gana anksti bręsta.
Atsakyti
QUOTE(Jazzas @ 2010 11 01, 14:08)
Paprastai nieko nemarina, nelabai turėtų ir skaudėti. Nukerpa mazgelius ir ištraukia. Katę teks palaikyti pačiam. Būna, kad kai kuriose klinikose turi padėjėjų, felčerių - gali ir jie palaikyti, jei pačiam labai baisu.

Ui, nenoriu aš žiūrėt kaip ten juos ima.Brr.. Dar pamačius atsilupusį pleistro galiuką pamačiau, kad mūsiškei labai nedailiai susiūta. Suimta taip iš abiejų , sukelta į viršų ir susiūta taip rūbams siūti siūlais. Kaip ten gali gyti?Labai gailiuosi, kad nepaprašėme su tirpiais siūlais susiūti žaizdos.. Ir pati bijau laikyti ją.
O kaina ten atskira yra siūliukų išėmimui ?

O dar dėl tų gumbelių kur pirmojoje žinutėje buvo pavaizduota. Išaugo ir mums toks. O tai tikrai nieko blogo ? ax.gif
Atsakyti
Viena gydytoja, su kuria bendradarbiavom, kol užsiėmiau su beglobiais, irgi būtinai darydavo operaciją dar sukabindama netirpiais siūlais ir tą pleistrą dar klijuodavo... Tai vienai mano globotinei irgi toks gumbas iššoko. Sakė, nieko - išsivaikščios. Ta išvarža buvo dar kurį laiką. Na nieko blogo kaip ir neatsitiko. Žaizda sugijo, gumbelis liko, gal vėliau ir išsivaikščiojo - kažkaip nebetikrinau. Gyventi netrukdo (ši katė dabar pas mamą gyvena). Tik nutarėm nebevežti ten operacijoms, kai yra kas geriau daro...
Atsakyti
QUOTE(Jazzas @ 2010 11 01, 19:01)
Savo asmeniniam katinui kastraciją atlikčiau ne vėliau nei 6 mėn. Katės - nedideli gyvūnai, gana anksti bręsta.

Maniškis britų trumpaplaukis, o jie iki 2 m. bręsta, tai ir neskubu smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Jazzas @ 2010 11 01, 21:42)

O kaina prie sterilizacijos ir siūlų ėmimo ta pati ar už siūlų naikinimą atskirą kainą mokėti reikia ?
Atsakyti
QUOTE(Lika* @ 2010 11 01, 22:53)
O kaina  prie sterilizacijos ir siūlų ėmimo ta pati ar už siūlų naikinimą atskirą kainą mokėti reikia ?

Cia jau priklauso nuo veto.Kai kurie iskart iskaiciuoja i operacijos kaina,kiti paima jau po to.o gumbas buvoir mum,ir gan nemzas,siuvo tirpiais siulais.vete sake lyg ir alergine reakcija i siulus,issivaiksciojo per 2-3 savaites
Atsakyti
QUOTE(Jazzas @ 2010 10 27, 15:02)

P.P.S.: dėl marškinėlių - nepatingėkite ir sužinokite kokie vetai daro minimalią siūlę. Nereikės jokių marškinėlių. Mano katė šokinėjo tą pačią dieną, jokios priežiūros siūlei nereikėjo.

O pas kokį vetą sterilizavot unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rutao @ 2010 11 02, 18:19)
O pas kokį vetą sterilizavot  unsure.gif

Konkrečiai savo katę kastravom Justiniškių klinikoje Vilniuje. Tačiau yra ir daugiau veterinarų atliekančių tokias operacijas. Mamos priglaustinukę - Plungėje tokiu pat principu kastravom, kitą dieną lauke lakstė.
Atsakyti
cia kazkuri is jusu rase kad labai negraziai zaizdele buvo sukabinta siulais, ir pan. tai net pasibaisejau blink.gif arba tikrai bijot kraujo, zaizdu ir pan biggrin.gif as auginu katina, bet problema buvo ta, kad jo organai kuriuos reiktu kastruoti buvo pasislepe po pilvapleve, tad teko pjauti pilvuka katinui. zodziu viskas truko labai neilgai, labai graziai tvarkingai viskas buvo padaryta, ta vieta kur buvo susiuta tai maksimum 7 mm ilgio. smile.gif zodziu, dziugu, nes sutvarke idealiai mano manymu. po kastravimo dave svirksta, liepe kas antra diena suleisti vaistu.pati bijojau, tai tuos 2 kartus veziau pas veterinara. tai kai nuveziau po 2 dienu pirma karta suleist vaistu tai dar ir kazkokio dezinfekatoriaus uzpurske, ar kaip ten vadinasi, sake purskalas, kuris dezinfekuoja zaizda. o tas purskalas gi tokios sidabrines spalvos, tai vaiksciojo mano katinas su sidabrine pasikne biggrin.gif tai va labai dziaugiuosi kad viskas taip sklandziai praejo, be jokiu problemu, ir esu begalo patenkinta veterinaru darbu smile.gif
Atsakyti