QUOTE(Jūržolė @ 2010 11 01, 14:07)
Iš tiesų tai rimtų tyrimų ar argumentų nei už nei prieš aš nerandu. Dauguma sako, kad buvo atlikta tyrimas ir nustatyta..., tai ir nieko nemetu jokių nuorodų, kam reikės tas ir susiras - google visagalis
. Čia kaip ir su kava - vieni atlikti tyrimai rodo, kad kava žalinga, o kiti priešingai, kad labai naudinga
. Beja, tėtė norėjo 6 mėn. katinukus kastruoti, tai vetas atsisakė, sakė kad reikia palukti 8 mėn., laukia
. O kodėl Jūs manote, kad ankstyva sterilizacija yra gerai, aš kalbu ne apie beglobius gyūnus, o apie namuose laikomus augintinius. Ir kada Jūs savo mylimą katiną kastruotumėte, man įdomi Jūsų nuomonė ir aktualus klausimas - kaip tik maniškiui suėjo 8 mėn. ir jau pradedu galvoti apie kastravimą iki šiol jokių problemų dėl to nebuvo, nieko jis nežymi tai ir nematau reikalo anksti kastruoti.
Taip, kiek aš susidūriau, dauguma vetų tesiog bijo daryti nedideliam gyvūnui sterilizaciją/kastraciją ir apskritai pasiūlys geriau vadą ar kelias turėti
. Gal tai susiję su prastesniais įgūdžiais ar reikalingais kiek kitokiais įrankiais, to nežinau. Tik tiek, kad kas nepabūgo naujovių, pabandė, daro ir jau dabar patenkinti, nors pradžioj buvo daug burbėjimo. Aš asmeniškai remiuosi pokalbiais su Anglijos vetais, kurie daro ankstyvą kastraciją naminiams gyvūnams ir jau senokai. Su beglobiais jie dirba tik laisvalaikiu, apmokymuose. Labai teisingai pastebėjote, kalbų daug, o va kad konkrečiai pasakytų - kur kokie rimti tyrimai daryti, tenka matyti labai mažai.
Savo asmeniniam katinui kastraciją atlikčiau ne vėliau nei 6 mėn. Katės - nedideli gyvūnai, gana anksti bręsta.