Įkraunama...
Įkraunama...

Kastracija ir sterilizacija

QUOTE(zebenkstiejka @ 2012 01 05, 22:07)
Dar norėjau paklaust, gal kas sterilizavo katę Udraitės klinikoje? Kokie atsiliepimai?

Kaip savanorė vežiau ne vieną globotą katę ten, taip pat ir dalį padovanotų mano globotinių jau patys šeimininkai ten vežė sterilizacijom smile.gif

Atsiliepimai: operacijas atlieka labai gerai ir tvarkingai, patogus darbo laikas (darbo dienom galima net po darbo nuvežt sterilizacijai ir prieš 22h pasiimti). Tik mane kiek nustebina tai, kad po operacijos po 3 dienų reik vežt katę suleist antibiotikų, laikyt su marškinėliais arba gaubtu, nes labai lenda prie žaizdų.

Kitose klinikose (pvz. Rekso klinikoje (Pilaitėje)) nereikia jokiems antibiotikams vežti, jokių gaubtų dėti. Tik pleistras būna užklijuotas, kuris po kelių nukrenta ir susiūta būna stipria vidine siūle (katė išsilaižyt žaizdos negali). Patogu tuo, kad po sterilizacijos nebereik daugiau vežt pas vetus.

Štai marškinių po sterilizacijos modelis:
http://www_fotoz_lt/...ilizacijos.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laira4: 05 sausio 2012 - 22:08
QUOTE(laira4 @ 2012 01 05, 22:01)
Kaip savanorė vežiau ne vieną globotą katę ten, taip pat ir dalį padovanotų mano globotinių jau patys šeimininkai ten vežė sterilizacijom smile.gif

Atsiliepimai: operacijas atlieka labai gerai ir tvarkingai, patogus darbo laikas (darbo dienom galima net po darbo nuvežt sterilizacijai ir prieš 22h pasiimti). Tik mane kiek nustebina tai, kad po operacijos po 3 dienų reik vežt katę suleist antibiotikų, laikyt su marškinėliais arba gaubtu, nes labai lenda prie žaizdų.

Kitose klinikose (pvz. Rekso klinikoje (Pilaitėje)) nereikia jokiems antibiotikams vežti, jokių gaubtų dėti. Tik pleistras būna užklijuotas, kuris po kelių nukrenta ir susiūta būna stipria vidine siūle (katė išsilaižyt žaizdos negali). Patogu tuo, kad po sterilizacijos nebereik daugiau vežt pas vetus.

Labai ačiū už atsiliepimą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2012 01 05, 23:07)
Labai ačiū už atsiliepimą  4u.gif

Nėra už ką, ir dar radau po sterilizacijos marškinukų katei modelį:

http://www_fotoz_lt/...ilizacijos.html
Atsakyti
Mūsų katui 7 mėn., kaip ir laikas kastracijai, bet ir gaila jam priklausančių gražumynų? Ar operacijos metu visuomet pašalinamos sėklidės ar užtenka tik perrišimo?
Atsakyti
QUOTE(Demokratija @ 2012 01 28, 22:23)
Mūsų katui 7 mėn., kaip ir laikas kastracijai, bet ir gaila jam priklausančių gražumynų? Ar operacijos metu visuomet pašalinamos sėklidės ar užtenka tik perrišimo?

Lietuvoje kiek man teko girdėti neatlieka katinams sėklidžių latakų perrišimo, o katėms - kiaušintakių... Tik pašalina pilnai sėklides/gimdą ir kiaušides. Šiaip aš asmeniškai nematau didelio skirtumo, nes abi operacijos (pašalinimas/perrišimas) vistiek negrįžtamas dalykas, katinui kastracija charakterio nepakeis, tik jis neužsisios visų kampų ir naktimis nemiauks smile.gif (na, gal ir dienomis kai kurie miaukia smile.gif)

Kitas dalykas - gyvūnas, ne žmogus, jį valdo inkstinktai: valgyti, miegoti, daugintis. Katinas nemąsto, nes kai prireiks katės - sienom lips, o ir tiks jam bet kokia. Nesužmoginkite gyvūnų smile.gif Aišku, tai yra operacija su narkoze, tačiau trunkanti tikrai trumpai ir paskui jūsų katinui nereiks kankintis visą gyvenimą norint ir negaunant kačių.

Ir kastruoti geriau, kol žymėt nepradėjo; nes paskui sunkiau atsikratys šito įpročio.

Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Ar gerai supratau, katinuką geriau kastruoti 5-9 mėn. ? 4u.gif Ar yra kiti terminai ?
Manajam katukui 5 mėn, bet jis dar mažo ūgio, gal dar palauksiu kelis mėn. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Belwesta: 30 sausio 2012 - 10:00
QUOTE(Belwesta @ 2012 01 30, 09:59)
Ar gerai supratau, katinuką geriau kastruoti 5-9 mėn.  ?  4u.gif Ar yra kiti terminai ?
Manajam katukui 5 mėn, bet jis dar mažo ūgio, gal dar palauksiu kelis mėn.  g.gif

Katinuką galimą kastruoti,net nuo 2,5-3mėn.-jei tik jo vyr. atributai pakankamai užčiuopiami... Kai kurie vetai tokio amžiaus mažius kastruoja-sterilizuoja,pagal Vakarų vetų politiką. Mano katinas tokiam amžiui buvo nusexsintas-ir dabar gyvybingas padūkęs katsas. Katinukus galima net ir per morčių kastruot,bet katyčių nepatariama-tik po morčiaus praėjus keletai savaičių...
Atsakyti
QUOTE(Sandra29 @ 2012 01 30, 11:55)
Katinuką galimą kastruoti,net nuo 2,5-3mėn.-jei tik jo vyr. atributai pakankamai užčiuopiami... Kai kurie vetai tokio amžiaus mažius kastruoja-sterilizuoja,pagal Vakarų  vetų politiką. Mano katinas tokiam amžiui buvo nusexsintas-ir dabar gyvybingas padūkęs katsas. Katinukus galima net ir per morčių kastruot,bet katyčių nepatariama-tik po morčiaus praėjus keletai savaičių...

O netiesa, jog anksti kastruojamas kačiukas užauga mažesnis?
Atsakyti
QUOTE(BasaRasa @ 2012 01 30, 15:26)
O netiesa, jog anksti kastruojamas kačiukas užauga mažesnis?

Kastravau jauną globotinį, dabar jau nemažas katinas, tvarkingai auga. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2012 01 30, 15:29)
Kastravau jauną globotinį, dabar jau nemažas katinas, tvarkingai auga. smile.gif

Mm, o man veterinarė teigė, jog neneščiau kačiuko kastravimui kol jam nesueis šeši mėnesiai, antraip kačiukas nespės pilnai išaugti, bei nespės susiformuoti žandai smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

Gal kuri sterilizavote savo katytę "Toto" klinikoje (Vilnius, Karoliniškės). Mes ten visada lankomės ir esame labai patenkintos tiek bendravimu, tiek paslaugų kokybe.

Bet būtų įdomu sužinoti, ar ten kokybiškai atlieka sterilizacijas.
Atsakyti
QUOTE(Moncce @ 2012 02 01, 01:58)
Sveikos,

Gal kuri sterilizavote savo katytę "Toto" klinikoje (Vilnius, Karoliniškės). Mes ten visada  lankomės ir esame labai patenkintos tiek bendravimu, tiek paslaugų kokybe.

Bet būtų įdomu sužinoti, ar ten kokybiškai atlieka sterilizacijas.

Nemažai buvusių globotinių ten sterilizuot ir kastruot vežiau. Operacijas atlieka tikrai kokybiškai, siuva berods tirpiais siūlais, liepia dėt gaubtą ir dar po 3d po operacijos reik atvažiuot antibiotikams.

Tačiau man labiau patinka kai atlieka sterilizaciją ir susiuva vidine siūle tirpiais siūlais - nereik pakartotinai vežti pas veterinarus suleist antibiotikams bei nereik gaubto smile.gif Užtenka tik vienąkart nuvykti sterilizacijai ir viskas smile.gif Šitą būdą taiko pvz. Pilaitėje įsikūrusi Rekso klinika smile.gif
Atsakyti