Mes irgi siandien uzsiraseme rytojui tai "baisiajai"operacijai. Visalaik sukasi mintys "ar teisingai elgiuosi" . Maniskis katukas kazkur 9 menesiu, priglaustas rastinukas, lyg nieko blogo jis ir nedaro. DAR nezymi, daro tvarkingai. Iki puses metu buvo laukinukas reksnys, nemegstantis sukuotis, db gi, menuo laiko mes tiesiog prasomes sukuojami, ir nuolatinis manes sekimas, uztenka sujudet jis iskart murkia be sustojimo ir minko viska kas minksta kaip kate... Gaila ziureti ir baisu pagalvot , kas butu jei nekastruociau.
Beja katukas kambarinis, lauka mate tik einant i masina. Daug kas patare nieko nedaryt, bet na koks gyvunas bebutu- jam reikia ,ar jis kieme ar namie leidzia laika:4u:
QUOTE(malinua @ 2011 12 12, 20:11)
Mes irgi siandien uzsiraseme rytojui tai "baisiajai"operacijai. Visalaik sukasi mintys "ar teisingai elgiuosi" . Maniskis katukas kazkur 9 menesiu, priglaustas rastinukas, lyg nieko blogo jis ir nedaro. DAR nezymi, daro tvarkingai. Iki puses metu buvo laukinukas reksnys, nemegstantis sukuotis, db gi, menuo laiko mes tiesiog prasomes sukuojami, ir nuolatinis manes sekimas, uztenka sujudet jis iskart murkia be sustojimo ir minko viska kas minksta kaip kate... Gaila ziureti ir baisu pagalvot , kas butu jei nekastruociau.
be abejo teisingai ,ateis laikas kai jis gali pradėti žymėti teritoriją.Ką tai reiškia gali pasakyti kas tai išbandė .Katinas visad nori panų ,nesvarbu kad jis neina į lauką.Dažniausiai ateina laikas kai jiems susisuka galvelė o tada jau negerai nei jam nei šeimininkui.Pas mane trys ir visi jau praėjo šitą procedūrą ,visiškai nesigailiu,anie dar meilesni patapo,pasibaigė rėkimai naktimis ir myžimai pakampėmis.Ir nieko čia baisaus nėra.Po paros jūsų katulis bus sveikas katinas.
QUOTE(Jonavietis @ 2011 12 12, 22:08)
be abejo teisingai ,ateis laikas kai jis gali pradėti žymėti teritoriją.Ką tai reiškia gali pasakyti kas tai išbandė .Katinas visad nori panų ,nesvarbu kad jis neina į lauką.Dažniausiai ateina laikas kai jiems susisuka galvelė o tada jau negerai nei jam nei šeimininkui.Pas mane trys ir visi jau praėjo šitą procedūrą ,visiškai nesigailiu,anie dar meilesni patapo,pasibaigė rėkimai naktimis ir myžimai pakampėmis.Ir nieko čia baisaus nėra.Po paros jūsų katulis bus sveikas katinas.
Aciu uz paguoda Jau grizome, sunkokai priemem vaistus, vemem... Vetas sake po pusvalandzio atsibus,laukiu ir laukiu...45min dar nepraejo, bet kazkaip baisu As uz tai, kad gyvunas nesikankintu ir butu visiems gerai, tiek mums tiek jam. Tikiuosi greit bus toks pats koks buvo
Bus. Mes kastravom pries menesi saviski. Irgi norejau isvengt tos operacijos, taip dziaugiaus, kad jis man nezymi niekur, ir ka, sulaukes 2.5 metu eme myzt. Dar gerai, kad ne visais pakampiais galutinai atsigavo po keliu dienu, o po operacijos namo gryzes irgi veme, ir vaiksciojo svirduliuodamas, griuvinedamas, ir miegojo paskiau. bet net ir dabar dar pasitaiko vienas kitas kartas, kad primyza kur. tikiuosi, su laiku visai pasibaigs..
pastebejau dabar, kad zaidzia daugiau,duksta daugiau su kitu draugeliu, pas mane kartais ateina jau pagulet man apie kakla apsivyniojus, ko nebuvo jau 2 metai kazkur
pastebejau dabar, kad zaidzia daugiau,duksta daugiau su kitu draugeliu, pas mane kartais ateina jau pagulet man apie kakla apsivyniojus, ko nebuvo jau 2 metai kazkur
Na maniskis nebuvo koks tragiskas ar netoli to, kad butu neisvengiamas tas dalykas, tvarkingas, kulturingas, pakankamai ramus, tiesiog norejome laiku isokt i ta traukini. Po operacijos siandien dar 2kartus vaziavau pas veterinarus, nes:1. Pradejo kraujuot( nuvykus pasake kad nekresa kraujas, suleido vitamino K, kalcio berods.Sako sukreses ir baigsis bedos) Kazkur skaiciau kad kazkam jau taip buvo, tik nelabai supratau ar klaida veterinaro ar kas cia, nes nu kazkaip man keistai pasirode. Trecia karta vaziavau pas kita, nes nabagelis veme krauju, o pas ta pati nepatogu. As panikoj viska isdesciau kas ir kaip ir nuramino mane tiek, kad jis prisilaizes kraujo ir nieko blogo cia. Po sios dienos as db dvejoju savo sprendimu, na tieisog zvelgiant i esama padeti, aisku galima buvo kitur gal vaziuot, bet yra kaip yra Tiesiog nesitikejau tokio rezultato. Jis ziuri db i mane TOKIOM akim....
QUOTE(malinua @ 2011 12 13, 11:27)
Vetas sake po pusvalandzio atsibus,laukiu ir laukiu...
Na, taip nesakyčiau nė vienam klientui... Su katėmis sunku prognozuoti jų atsibudimą. Dažniausiai prispangusios jos būna parą-dvi, miegaliukės katės yra.
QUOTE(malinua @ 2011 12 13, 19:30)
1. Pradejo kraujuot( nuvykus pasake kad nekresa kraujas, suleido vitamino K, kalcio berods.Sako sukreses ir baigsis bedos) Kazkur skaiciau kad kazkam jau taip buvo, tik nelabai supratau ar klaida veterinaro ar kas cia, nes nu kazkaip man keistai pasirode.
Narkozė truputį umuša kraujo spaudimą ir sulėtina medžiagų apykaitą - gyvūnui bundant kraujo spaudimas kyla ir būna, kad kartais "pramuša" užrišimą. Aišku, krešėjimo sutrikimų atmesti negalima. Keli lašiukai kraujo parą po operacijos yra normalu, tačiau nesiliaujantis kraujavimas - tai jau pavojinga.
Šiaip kai kuriose klinikose gyvūno tuoj po operacijos ir neatiduoda, palaiko pusę paros ar atiduoda kitą dieną, kad laiku pastebėti tokius dalykus ir šeimininkui nereikėtų laktyti ps veterinarus su įvairiomis problemomis, o tik pasiimti visiškai prabudusį nekraujuojantį gyvūną.
QUOTE(malinua @ 2011 12 13, 19:30)
Trecia karta vaziavau pas kita, nes nabagelis veme krauju, o pas ta pati nepatogu.
Nelabai gerai - operavęs veterinarijos gydytojas PRIVALO žinoti, kas darosi jo pacientui ir normaliai išaiškinti viską šeimininkui. Dabar gaunasi, kad operavęs vetas sėdi ramus atidavęs gyvūną ir paėmęs pinigus, o vėmimu ir priežiūra po operacijos turi rūpintis kitas? Šitaip lakstydami per įvairias klinikas nepriversit veterinaro pajausti atsakomybės už atliktą darbą.
Kas liečia katuką - vėmimas po operacijos irgi yra normalu. Visuomet perspėjam, akd po operacijos gyvūnas gali drebėti, dejuoti, pavemti - tai normalios ponarkozinės haliucinacijos ir atsibudimo reakcijos. O išvemtas kraujas buvo raudonas ar juodas?
As kai veziau, man viena forumo dalyve patare pasiprasyt, kad leistu pasiimt, kai bus atsibudes. Kai nuvezem, klausiau , kada ateit, sako uz gero pusvalandzio, tai paprasiau, kad leistu, kai jau atsibudes bus, kad man nekiltu jokiu bedu, ar dar ko, nu maza ka, paskiau supanikuosiu. Tai paskambino po geru 3 valandu, kad galiu jau veztis namo.
o "pritrenktas" jis man buvo keleta dienu, gal 3-4 kazkur, net kitas katinas prie jo tas kelias dienas isvis nelindo...
o "pritrenktas" jis man buvo keleta dienu, gal 3-4 kazkur, net kitas katinas prie jo tas kelias dienas isvis nelindo...
Kraujas buvo sviesus, tikrai isitikinau, kad patekes po apsilaizymo. Kraujavimas jau vakar sustojo. Snd bande ziasti, valgo, bet maziau, nukabino eglutes zaisliukus ir aisku daugiau miega.
Nevaziavau trecia karta pas ji, nes ji zinau nuo mazumes, pas mus Panevezyje nelabai pas ka ir nueisi, o tikimybe , kad einant pas ta pati gali katuko ir nebetekti, nes nei sako ka leidzia, kokius vaistus, tiesiog vadovaujasi tuo, kad jau begale metu tuo uzsiima ir tikrai daug kas is pazystamu pas ji katinus kastravo be problemu. Kitas vetas pasake, kad ne as dariau, taip kad labai paaiskinti ir negaliu, stebekite sako, jei bus blogiau kas, tuomet atvezkit, Dar turiu vilti veterinare, kuri db mieste vazineja ir kuria galima i namus issikviesti, cia tokia naujove musu mieste, tai jei ka, teks kreiptis...Vis atrodo, kad man cia bausme kokia Gaila katuko db labai
Nevaziavau trecia karta pas ji, nes ji zinau nuo mazumes, pas mus Panevezyje nelabai pas ka ir nueisi, o tikimybe , kad einant pas ta pati gali katuko ir nebetekti, nes nei sako ka leidzia, kokius vaistus, tiesiog vadovaujasi tuo, kad jau begale metu tuo uzsiima ir tikrai daug kas is pazystamu pas ji katinus kastravo be problemu. Kitas vetas pasake, kad ne as dariau, taip kad labai paaiskinti ir negaliu, stebekite sako, jei bus blogiau kas, tuomet atvezkit, Dar turiu vilti veterinare, kuri db mieste vazineja ir kuria galima i namus issikviesti, cia tokia naujove musu mieste, tai jei ka, teks kreiptis...Vis atrodo, kad man cia bausme kokia Gaila katuko db labai
labas gal kam atsitiko panasi problema kaip mums.STERELIZAVOME savo katyte ir 2 paroje isdurnejo tikra to zodzio prasme.Pradejo siaubingai pulti ant namiskiu ,baisu per kambari pereiti tai uzdareme kamb.vonios.Ar cia susitvarkys ar jau reiks amzinai ja uzmigdyti.veterinaras patare prikulti smarkiai arba dar karta parai uzmigdyti.Patarkit
QUOTE(Janele @ 2011 12 14, 17:21)
labas gal kam atsitiko panasi problema kaip mums.STERELIZAVOME savo katyte ir 2 paroje isdurnejo tikra to zodzio prasme.Pradejo siaubingai pulti ant namiskiu ,baisu per kambari pereiti tai uzdareme kamb.vonios.Ar cia susitvarkys ar jau reiks amzinai ja uzmigdyti.veterinaras patare prikulti smarkiai arba dar karta parai uzmigdyti.Patarkit
Galbūt komplikacijos po sterilizacijos. Nepykit, bet veterinaras patariantis tokius dalykus gero įspūdžio nedaro, pas tokį net konsultacijai neičiau.
Galbūt katei skauda labai ir dėl to ji agresyvi.
SKUBIAI vežkite pas kitą veterinarą apžiūrai.
QUOTE(Janele @ 2011 12 14, 17:21)
Vežkit pas kitą vetą, būtinai! Ir patark tu man... prikulti
Vakar ir mes kastravom savo katina,vakar tai pasislepe spintoj ir miegojo ten,nakti jau atejo pas mane i lova.Siandien vaiksto kaip maisu trenktas,pavalge,bet toks letas pasidares.Laukiu kai visiskai atsigaus