Įkraunama...
Įkraunama...

Kastracija ir sterilizacija

Po 1-3 dienų katė tikrai turėtų atsigauti po operacijos, nos jos charakteris ir gali šiek tiek pasikeisti po jos. Gal pasikonsultuokite su veterinaru prie progos.

QUOTE(varinka @ 2011 09 21, 09:33)
Vakar ir mano katytei buvo atlikta sterilizacija. Nezinau, visa diena pragulejo, po to bande eit, svyravo, parkrito ant soniuko ir vel miegojo. Ir taip kelis kartus. O po to tik miegojo miegojo ir miegojo iki pat velyvo vakaro. O vakare dar truputuka svyruodama atsargiai vaikstinejo. Bet kas keisciausia - pries sterilizacija ji buvo tokia meilute, nei per zingsni nuo zmoniu, visur dalyvaudavo, miegodavo salia ir tt., o vakare po sterilizacijos, ji tarsi slepesi nuo zmoniu, lysdavo i visokiausius kampus but viena, ko anksciau nedare niekada. Siandien ryte, jau vaiksto nesvyruodama, bet is leto, atsargiai. Nelabai reaguoja nei i varda, nei i kac kac kac. Atsigeria tik vandens, ir tai ne per daugiausiai. Tokia atsiskyrus. Atrodo nebepazista ar taip, kad butu dinges noras but su zmonemis, bendraut....Man tai labai sirdi skauda del. Gal nepasiliks visam tokia. Vis del to, dar nepraejo pilna para po sterilizacijos.....
Papildyta:
Be to, jos ausytes ledines, to anksciau irgi neesu pastebejus. Leteneles truputi jau atsilusios, nes po savim laiki visada, kitaip neguli. O megdavo visaip issivartyt...Man dar neduoda ramybes ta jos pakritusi temperatura..

Atsakyti
Aciu. Siandien lygiai savaite po operacijos ir aciu Dievui, kate vel tokia pat kokia ir buvo, niekas nepasikeite. Jau savaitgali davesi. Ir be to, dar viena siula issitrauke pati... smile.gif
Atsakyti
o kokią kliniką Vilniuje galėtumėte rekomenduoti katytes kastracijai ?
noriu kad ja gerai pasirūpintų ir kad paslėpta siūle žaizdą susiūtų - skaičiau kad taip katės neišsilaižo.
Atsakyti
QUOTE(ikea @ 2011 10 14, 11:45)
o kokią kliniką Vilniuje galėtumėte rekomenduoti katytes kastracijai ?
noriu kad ja gerai pasirūpintų ir kad paslėpta siūle žaizdą susiūtų - skaičiau kad taip katės neišsilaižo.

Paslėpta vidine siūle tikrai siuva Pilaitės vet klinika, Papilėnų g. Esu ten sterilizavus apie 4 kates, gražiai susiūta buvo.

Bet man labiau patinka Filaretų vet klinikos veterinarų atliekama sterilizacija - jie gali siūti arba tirpiais arba netirpiais. Abiem atvejais nei viena iš mano globotinių kačių (o jų buvo tikrai daug ir dar po sterilizacijų) neturėjo problemų su siūlėm. Jums ramiau būtų, jeigu jūsų katei siūtų netirpiais siūlais, tuomet po 10d reiks atvažiuot siūlų išsiimt.
Atsakyti
o Kaune kokia parekomenduotumet ?
Atsakyti
QUOTE(^Braškytė^ @ 2011 10 17, 21:03)
o Kaune kokia parekomenduotumet ?

Kaune man teko susidurti tik su Kaivana (www.kaivana.lt) - nuostabūs veterinarai, gerai atlieka operacijas, kainos nėra labai didelės.
Atsakyti
ar visos kares po sterelizacijos pasidaro edrunes?maniske tik miega ir valgo ,beje isranki maisitui paliko.vandens nebegeria tik pienuka,jokio sauso maisto tik konservai ir tai ne visi tinka
Atsakyti
QUOTE(margustas @ 2011 10 18, 13:26)
ar visos kares po sterelizacijos pasidaro edrunes?maniske tik miega ir valgo ,beje isranki maisitui paliko.vandens nebegeria tik pienuka,jokio sauso maisto tik konservai ir tai ne visi tinka

Kai kurioms padidėja apetitas po sterilizacijos, bet tik kurį laiką. Už tai man siūlė po sterilizacijos katei riboti maistą ir kai jau siūlė sugijo, stengiausi daugiau žaisti, kad neaptingtų. smile.gif
Atsakyti
ką tik parsivežėm katyte iš daktaro,. Sterelizavom. Dabar paguldėm ant grindų minkštai ir laukiam kol prabus. Siūta su ištirpstančiais siūlais, kažink, ji pati per anksti jų neišsilaižys? g.gif
Atsakyti
QUOTE(laira4 @ 2011 10 17, 23:08)
Kaune man teko susidurti tik su Kaivana (www.kaivana.lt) - nuostabūs veterinarai, gerai atlieka operacijas, kainos nėra labai didelės.

Rašo, kad Veiverių gatvėj...kažkur Aleksote čia? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Isia @ 2011 10 18, 14:13)
ką tik parsivežėm katyte iš daktaro,. Sterelizavom. Dabar paguldėm ant grindų minkštai ir laukiam kol prabus. Siūta su ištirpstančiais siūlais, kažink, ji pati per anksti jų neišsilaižys?  g.gif

Jeigu laižys, galite pagaminti marškinėlius, kad dengtų pilvą ir ji negalėtų išsilaižyti. smile.gif
Atsakyti
gaila ziureti, dar vis svirduluoja, sunkiai oreantuojas, o jau laizosi... neturiu net is ko padaryt tu marskineliu... bijau, kad nebutu blogiau...
Atsakyti