Įkraunama...
Įkraunama...

Kastracija ir sterilizacija

Na o mums ne visai gerai sekasi :'( katinas jau isgijo,o stai katyte lygiai po savaites nuo sterilizacijos issitrauke viena siula ir atsivere zaizda... As tik porai valandu palikau ja viena ir radau su mesom kysanciom is pilvuko! Veterinaras turejo daryti narkoze ir siuti is naujo... Kate nelabai kreipe demesi i siule, bet kai turedavau ilgesniam laikui iseiti aprengdavau ja,kad nelaizytu pilvo, taciau išsidraske ji kai buvau namie! Merginos, saugokit savo grazuoles labiau negu as... Tikiuosi kad maniskei viskas baigsis gerai...
Atsakyti
QUOTE(Šerii @ 2011 02 02, 02:22)
o stai katyte lygiai po savaites nuo sterilizacijos issitrauke viena siula ir atsivere zaizda... As tik porai valandu palikau ja viena ir radau su mesom kysanciom is pilvuko! Veterinaras turejo daryti narkoze ir siuti is naujo... Kate nelabai kreipe demesi i siule, bet kai turedavau ilgesniam laikui iseiti aprengdavau ja,kad nelaizytu pilvo, taciau išsidraske ji kai buvau namie! Merginos, saugokit savo grazuoles labiau negu as... Tikiuosi kad maniskei viskas baigsis gerai...

Gerai kad visa sita paskaiciau kai jau maniske sterilizuota... blush2.gif
Pas mus po savaites jau zaizda sugijus beveik buvo... o siulus ji antra diena traukiot pradejo...bet laiku pamatem tai uzdejom gaubta. Po to nebelindo. Beto ir pjuvis labai mazutis, tai net nelabai ir isivaizduoju kaip ta zaizda galetu atsivert ir dar su mesom kysanciom blink.gif gal veterinaras nevisikai kokybiskai kazka padare? arba kaip cia rase kazkas kad pati zaizda negijo? nes pas mus po savaites viskas ten sulipe, sugije jau buvo ax.gif vakar isitraukem siulus ir visi baisumai jau praeity ax.gif
Linkiu kad ir jums viskas kuo greiciau praeitu ax.gif
Atsakyti
Pas mus po savaites jau zaizda sugijus beveik buvo... o siulus ji antra diena traukiot pradejo...bet laiku pamatem tai uzdejom gaubta. Po to nebelindo. Beto ir pjuvis labai mazutis, tai net nelabai ir isivaizduoju kaip ta zaizda galetu atsivert ir dar su mesom kysanciom gal veterinaras nevisikai kokybiskai kazka padare? arba kaip cia rase kazkas kad pati zaizda negijo? nes pas mus po savaites viskas ten sulipe, sugije jau buvo vakar isitraukem siulus ir visi baisumai jau praeity

As irgi maniau kad po savaites nebegali tokie dalykai atsitikti, bet atsitiko. Nemanau kad cia veterinaro kalte, mano kate labai aktyvi, ramiai nepabuna, tikriausiai laizydamasi uzkabino siula ir istrauke, nors iki sito įvykio beveik nekreipe demesio i siule. Veterinaras tvarkydamas siule antra karta sake, kad pjuvis jau buvo sukibes. Kate tik 1 ar 2 siulus istrauke (pati maciau, kad ta atsiverusi vieta ne ilgesne nei 1cm) ir uzteko kad tokie baisumai atsitiktu. Dabar mano grazuole sveiksta is naujo... Teko suleisti antra doze antibijotiku, kadangi is pilvuko kysojo visokie dalykai dideja infekcijos tikimybe, o ir antra narkoze sveikatos nepridejo doh.gif O kate jauciasi gerai kiek matau, vel siauteja, kaip iki operaciju lotuliukas.gif Dar anksti spresti, bet atrodo, kad po antros operacijos pjuvis gyja greiciau. Atsitiko kaip atsitiko, dabar viskas tures buti gerai. Tikriausiai taip atsitinka labai retai, linkiu, kad jusu katytes to nepatirtu.
Atsakyti
QUOTE(Šerii @ 2011 02 04, 15:19)
As irgi maniau kad po savaites nebegali tokie dalykai atsitikti, bet atsitiko. Nemanau kad cia veterinaro kalte, mano kate labai aktyvi, ramiai nepabuna, tikriausiai laizydamasi uzkabino siula ir istrauke, nors iki sito įvykio beveik nekreipe demesio i siule. Veterinaras tvarkydamas siule antra karta sake, kad pjuvis jau buvo sukibes. Kate tik 1 ar 2 siulus  istrauke (pati maciau, kad ta atsiverusi vieta ne ilgesne nei 1cm) ir uzteko kad tokie baisumai atsitiktu. Dabar mano grazuole sveiksta is naujo... Teko suleisti antra doze antibijotiku, kadangi is pilvuko kysojo visokie dalykai dideja infekcijos tikimybe, o ir antra narkoze sveikatos nepridejo doh.gif  O kate jauciasi gerai kiek matau, vel siauteja, kaip iki operaciju lotuliukas.gif Dar anksti spresti, bet atrodo, kad po antros operacijos pjuvis gyja greiciau. Atsitiko kaip atsitiko, dabar viskas tures buti gerai. Tikriausiai taip atsitinka labai retai, linkiu, kad jusu katytes to nepatirtu.

Labai džiaugiuosi, kad Jūsų katei viskas gerai baigėsi smile.gif Aš savo aktyvistei dėjau marškinėlius, nes tik parnešta namo bandė traukti siūlus doh.gif O kitos dvi katės, tai nelietė visiškai pjūvio vietų, tik aplink laižė, bet siūlų nelietė g.gif
Smagu, kad viskas gyja tvarkingai smile.gif
Atsakyti
Šiandien isemė veterinaras mano draskūnei siulus, apziurejo pjuvi, viskas graziai uzgija. Pagaliau po 2 operaciju viskas gerai, kate siaucia kaip anksciau biggrin.gif O katinas po kastracijos seniai atsigaves, noriai eina i lauka, bet kasdien gryzta namo, iki operacijos megdavo pradingti savaitelei... Kate turejo iskesti 2 operacijas, bet nesigailiu, kad sterilizavau. Ji daug laiko praleidzia lauke, tikriausiai vasara butu padovanojusi mums mazu pukuotu kaciuku, kuriems gerus seimininkus rasti ne taip jau paprasta.
Atsakyti
Uz dvieju savaiciu sterilizuojame savo katyte , nes nebera jau jegu klausytis nesibaigianciu dainu.Kazkaip labai jau daznai ji morciuoja.Jai 1 metai.Viena savaite tyli , viena savaite dainuoja .Taciau ten , kur sterilizuosime , zaizda nesius siulais, o klijuos kazkokiais chirurginiais klijais (mes ne Lietuvoje).Ar esate kas nors su tuo susidure ? Kaip apsaugoti , kad nesilaizytu ? Labai laukiu patarimu , kaip jai padeti po operacijos ?
Atsakyti
Ar normalu, kad po kastarcijos, praėjus 5-iom dienom katinukas daugiau miega, nei anksčiau? Amžius 5 ar 6 mėn.
Atsakyti
QUOTE(Tangomanija @ 2011 02 14, 23:19)
Taciau ten , kur sterilizuosime , zaizda nesius  siulais, o klijuos kazkokiais chirurginiais klijais (mes ne Lietuvoje).Ar esate kas nors su tuo susidure ? Kaip apsaugoti , kad nesilaizytu ? Labai laukiu patarimu , kaip jai padeti po operacijos ?

O operuojantys veterinarai nieko nepataria? Nes jie turi geriau patirties ir geriausiai gali pasakyti, kaip elgtis po operacijos. Teoriškai mastant, apsauga turtų būti kaip siūnant siūlais: priklausomai nuo siūlė dydžio arba reikia saugoti, arba ne.

QUOTE(Vergine @ 2011 02 16, 20:51)
Ar normalu, kad po kastarcijos, praėjus 5-iom dienom katinukas daugiau miega, nei anksčiau? Amžius 5 ar 6 mėn.

Jei tuoj po kastracijos - būtų normalu. Tačiau praėjus kelioms paroms, jau nebeturėtų būti normalu. Nebent čia Mėnulio įtaka... Žiūrėkit pagal bendrus požymius - kaip ėda, ar eina į dėžutę, kaip elgiasi kai nemiega.
Atsakyti
Siandien ir musu katytei 5 dienos po operacijos. Toji chirurginiais klijais uztaisyta zaizduke gyja puikiai .Tik veterinarai liepe priziureti 10 dienu , kad nesokinetu ir nebegiotu per daug. Tai visokiais rakandais apkroveme visas vietas kambaryje , kur ji megdavo sokineti. Jau pradejo geriau valgyti ir gerti vandenuka . Antra nakti miega su mumis lovoje murkdama , nors anksciau sito niekada nebudavo.Leidziasi glostoma (ko anksciau nebudavo taip pat). Susidaro ispudis , kad tapo meilesne ir draugiskesne - kaip ir daugelis mamyciu cia rase anksciau.Miega taip pat daugiau nei anksciau , bet as nepergyvenu - galvoju jeigu valgo gerai ir geria , tai viskas gerai.Gal kokia hormonu pusiausvyra keiciasi , o ir stresas po operacijos.Na , bet as ne veterinaras - cia tik mano mintys 4u.gif . Beje , dar veterinaras mums patare priziureti , kad katyte tos zaizdeles nesilaizytu per daug.Tai 2 dienas po operacijos dejome jai tokia plastmasine apykakle.Dabar nebededam , nes ji ir taip nelaizo zaizdeles - kam gyvuneli kankinti.Labai jau jai ta apykakle nepatiko. biggrin.gif .Tai tiek ir tu naujienu.Musu namuose pagaliau isivyravo ramybe thumbup.gif .Baigesi naktines ir istisines dainos. Visoms katyciu ir katinuku seimininkems tikrai linkiu nebesikankinti ir kastruoti savo dainingus augintinius drinks_cheers.gif .
Atsakyti
sveiki, ruosiuosi katytei daryti sterilizacija Vilniuje, gal galetumete patarti kur butu geriausia tai atlikti ir kiek kainuoja? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(braskiki @ 2011 03 02, 21:53)
sveiki, ruosiuosi katytei daryti sterilizacija Vilniuje, gal galetumete patarti kur butu geriausia tai atlikti ir kiek kainuoja?  smile.gif

Paskaitykit šitą temą, jau buvo kalbėta ir patarinėta kur kas operavo ir kokie atsiliepimai mirksiukas.gif aš savo katę Jaruzalės vet. klinikoje operavau, atsiliepimai tik geri iš mano pusės rolleyes.gif
Atsakyti
dekui, paskaitinesiu smile.gif
Atsakyti