Įkraunama...
Įkraunama...

Kastracija ir sterilizacija

QUOTE(Chardonnay @ 2011 01 27, 10:47)
Sveikos, mano Siamo katytei prasidėjo morčius. Kaukia žiauriai, nu žodžiu visi simptomai doh.gif Vyras kėsinasi išmesti ją į lauką, nes neįmanoma miegot doh.gif  Noriu paklausti, gal žinote kokios sterilizacijos kainos Šiauliuose, kur geriausia ir kur pigiausia?  Ir ką manote apie gyd. Muzikevičių?

Del kainu tai nieko pasakyt negaliu, siaulietes gal pades...
O vyro paprasykite buti supratingesniam, juk tik kelias dienas, max savaite katyte pamorciuos, juk galima pakentet ax.gif juk vyrai kai knarkia tai neisvejam ju i lauka miegot biggrin.gif as saviske uzdarydavau i vonia kai jau visai neimanoma kentet budavo... o poto sterilizuokit ir isvis likusi gyvenima nebus problemu rolleyes.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Weronica @ 2011 01 26, 11:28)
As irgi sterilizavau savo kate, esu skaicius kad po sterilizacijos kates charakteris nesikeicia, bet maniske pasidare tokia meilune, ko anksciau niekada nebudavo... Nesitraukia nei per zingsni, meilinasi, laizo rankas, miega ant kelių rolleyes.gif po operacijos praejo dar tik 5 dienos, galvoju ar cia viskas laikinai ar kaip smile.gif  gal dar kamnors taip buvo?

Weronica, mano katytė iki sterilizacijos buvo visiškas žvėriukas,nei ant rankų paimsi, kandžiodavosi, draskydavosi, o po operacijos tą savaitę kol sveiko nesitraukė nuo kelių, miaukdavo kad ateitum pas ją, labai reikalavo dėmesio..na ir dabar ji liko žymiai meilesnė bigsmile.gif ant rankų gali imti kiek nori, visa patenkinta guli thumbup.gif tik priaugo svorio po operacijos, nes iki operacijos svėrė 3,5 kg, o dabar praėjus daugiau nei pusę metų sveria 5 doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ugnieshka @ 2011 01 27, 10:49)
Weronica, mano katytė iki sterilizacijos buvo visiškas žvėriukas, dabar ji liko žymiai meilesnė  bigsmile.gif ant rankų gali imti kiek nori, visa patenkinta guli  thumbup.gif tik priaugo svorio po operacijos, nes iki operacijos svėrė 3,5 kg, o dabar praėjus daugiau nei pusę metų sveria 5  doh.gif

Daugiau zaisti,judeti biggrin.gif ir maisteli sureguliuokit -apie tai yra info,-paieskokit,Sekmes.
Atsakyti
QUOTE(Weronica @ 2011 01 27, 10:57)
Del kainu tai nieko pasakyt negaliu, siaulietes gal pades...
O vyro paprasykite buti supratingesniam, juk tik kelias dienas, max savaite katyte pamorciuos, juk galima pakentet ax.gif juk vyrai kai knarkia tai neisvejam ju i lauka miegot biggrin.gif  as saviske uzdarydavau i vonia kai jau visai neimanoma kentet budavo... o poto sterilizuokit ir isvis likusi gyvenima nebus problemu rolleyes.gif  4u.gif

Ačiū už atsakymą biggrin.gif Vyras nuvažiavo pas Muzikevičių, tai nedirbo 16h, nors darbo laikas parašytas iki 18h. Tada nuvažiavo į Pauliaus vet. kliniką, sakė labai fainas vaikinas, toks šnekus, tai pas jį ir vešim sterilizuot. ir kaina sakyčiau visai maža, tik 80 lt. O kažkur buvau skaičius, kad apie 140lt kainuoja blink.gif Dabar nupirko tablečių Perlutex ar kažkas panašaus. Vakar sugirdėm vieną tabletę, tai nepadėjo, šįryt dar pusę, tai jau ramesnė. Ir po savaitės sakė jau galėsim atvežt sterilizacijai.
Atsakyti
QUOTE(Ameda @ 2011 01 27, 11:58)
Daugiau zaisti,judeti  biggrin.gif ir maisteli sureguliuokit -apie tai yra info,-paieskokit,Sekmes.

Maistą reguliuojam, duodu šiek tiek mažiau nei norma, na ir juda ji daug, laksto sienomis biggrin.gif pati katė pakankamai stambaus sudėjimo, bet kokį pusę kylo numesti būtų ne pro šalį rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Chardonnay @ 2011 01 28, 19:15)
Ačiū už atsakymą biggrin.gif  Vyras nuvažiavo pas Muzikevičių, tai nedirbo 16h, nors darbo laikas parašytas iki 18h. Tada nuvažiavo į Pauliaus vet. kliniką, sakė labai fainas vaikinas, toks šnekus, tai pas jį ir vešim sterilizuot. ir kaina sakyčiau visai maža, tik 80 lt. O kažkur buvau skaičius, kad apie 140lt kainuoja blink.gif Dabar nupirko tablečių Perlutex ar kažkas panašaus. Vakar sugirdėm vieną tabletę, tai nepadėjo, šįryt dar pusę, tai jau ramesnė. Ir po savaitės sakė jau galėsim atvežt sterilizacijai.

80 litų tai tikrai mažai, mokėjau už savo katytės sterilizaciją 150 litų, ko gero paskubėjau, bet nesigailiu, nes viskas pavyko labai gerai thumbup.gif
Atsakyti
sveikos svelniuju astrianagiu myletojos smile.gif as ilgai galvojau ar sterilizuoti ir kastruoti savo augintines ir pagaliau pries savaite ryzausi. kastravau 3 metu katina ir 9 men. katyte. kai pasiemiau savo zveris is veterinaro buvo baisu ziureti, tokie apsnude, akytes stiklines, taciau dabar jie jauciasi gerai. katinas kita diena po operacijos elgesi iprastai, siautejo biggrin.gif , o katyte pora dienu daug miegojo ir visai nenorejo zaisti, visgi rimta operacija
Atsakyti
QUOTE(Chardonnay @ 2011 01 28, 19:15)
Tada nuvažiavo į Pauliaus vet. kliniką, sakė labai fainas vaikinas, toks šnekus, tai pas jį ir vešim sterilizuot. ir kaina sakyčiau visai maža, tik 80 lt. O kažkur buvau skaičius, kad apie 140lt kainuoja blink.gif Dabar nupirko tablečių Perlutex ar kažkas panašaus. Vakar sugirdėm vieną tabletę, tai nepadėjo, šįryt dar pusę, tai jau ramesnė. Ir po savaitės sakė jau galėsim atvežt sterilizacijai.

Nepadeda mums tie vaistai doh.gif Baubia jau va kelinta diena, sugirdėm dar ir trečią tabletę. Ramiau, bet vistiek užeina jai ir baubia sau doh.gif Dar nepaminėjau kad turim kastruotą katiną, tai jis į ją nekreipė dėmesio, o paskui žiūrim į ausį įsikandęs murdo ją, ant kupros užsilipa ir minko nugarą (bet "nepadarė" kiek mačiau)
Nugynėm mes jį, ir jau saugom kad neliptų, sakau gal ją erzina katinas, kad ji nenustoja morčiuot ir vaistai nepadeda?
Atsakyti
QUOTE(Chardonnay @ 2011 01 31, 11:27)
Dar nepaminėjau kad turim kastruotą katiną, tai jis į ją nekreipė dėmesio, o paskui žiūrim į ausį įsikandęs murdo ją, ant kupros užsilipa ir minko nugarą (bet "nepadarė" kiek mačiau)
Nugynėm mes jį, ir jau saugom kad neliptų, sakau gal ją erzina katinas, kad ji nenustoja morčiuot ir vaistai nepadeda?

daug patirties neturiu šiuo klausimu, bet turiu kastruotą katiną ir dar nesterilizuotą katytę (laukia ši procedūra greitu metu), taigi viena kačių žinovė man taip aiškino: jei delsiu iki katės morčiaus, tai katinas, nors ir kastruotas, vistiek ant jos 'lips', ir dėl to katei labai ilgai nesibaigs morčius. Taigi tiesos tame gali būti...

Papildyta:
QUOTE(Pievugele999 @ 2011 01 17, 11:14)
Kaip jau pavadinsim tą žymėjimą, ne esmė, aš tai pavadinau vyriškumu. Man didesnis klausimas, ar kastravus jį, jis atpras eiti į lauką, ar yra kas turi patirties tokioje situacijoje. Dabar, jį labai sunku išlaikyti namuose, nes jis kenčia kiek be gali ir nesisioja į tualetą miaukdamas iki begalybės, kad išleistume. Kol kas negalime kastruoti, nes turime kitas ligas pirma išsigydyti.

"žymėti" teritorijos katinas greičiausiai nenustos ir po kastravimo, bet tik lauke - mūsiškis išėjęs į lauką 'peržymi' viską kur kiti katinai pasižymėjo. Pakelia uodegą ir krapina smile.gif Užtat namie - švara ir ramybė.

Į lauką eina ir eina noriai, bet kaip ir Erendira sakė - neišlekia parom, nesikauna su katinais dėl kačių, daug ramesnis ir sukalbamesnis, pasišaukus parbėga namo, o ir šiaip per toli nesitraukia.

Taip pat neprarado instinkto ginti savo teritoriją jei užklysta svetimas katinas. Visus išveja.

O reikalus atlieka grįžęs, smėlio dėžutėje. Nors visai neprieštaraučiau kad tuos klausimus lauke išspręstų biggrin.gif
Atsakyti
Asku, ačiū už atsakymą, aš taip ir maniau, kad jai kvepia katinas, nors ir kastruotas.. ką dabar daryt? unsure.gif Reikia atskirti juos tada, nes nesibaigs jai tas morčius... oi vargas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Chardonnay @ 2011 01 31, 16:12)
Asku, ačiū už atsakymą, aš taip ir maniau, kad jai kvepia katinas, nors ir kastruotas.. ką dabar daryt? unsure.gif Reikia atskirti juos tada, nes nesibaigs jai tas morčius... oi vargas smile.gif

Nesugadinkit katei sveikatos tiek daug tableciu duodami nuo morciaus... man vetas sake kad 1-2 tabletes per visa gyvenima (!) tik galima duot, ir tai gali pakenkt negriztamai organizmui...inkstam, kepenim... unsure.gif veziai visokie po to prasideda ir t.t unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Weronica: 31 sausio 2011 - 16:20
QUOTE(Weronica @ 2011 01 31, 17:19)
Nesugadinkit katei sveikatos tiek daug tableciu duodami nuo morciaus... man vetas sake kad 1-2 tabletes per visa gyvenima (!) tik galima duot, ir tai gali pakenkt negriztamai organizmui...inkstam, kepenim...  unsure.gif veziai visokie po to prasideda ir t.t unsure.gif

Aišku, nesveika tie vaistai, bet ne taip jau žiauriai. Draugės katė 14-os metų numirė, o per kiekvieną morčių minimum 3 tabletes sugirdydavo.. Katė lauke nebuvus, prižiūrima buvo, ir nesirgo niekuo.

Saviškei nebeduosim, jau vakar geriau buvo, nebebaubė. Tai nuo vakar man tą savaitę skaičiuot, ir vežt pas gydytoją už 6 dienų?
Atsakyti