QUOTE(Chardonnay @ 2011 01 31, 11:27)
Dar nepaminėjau kad turim kastruotą katiną, tai jis į ją nekreipė dėmesio, o paskui žiūrim į ausį įsikandęs murdo ją, ant kupros užsilipa ir minko nugarą
(bet "nepadarė" kiek mačiau)
Nugynėm mes jį, ir jau saugom kad neliptų, sakau gal ją erzina katinas, kad ji nenustoja morčiuot ir vaistai nepadeda?
daug patirties neturiu šiuo klausimu, bet turiu kastruotą katiną ir dar nesterilizuotą katytę (laukia ši procedūra greitu metu), taigi viena kačių žinovė man taip aiškino: jei delsiu iki katės morčiaus, tai katinas, nors ir kastruotas, vistiek ant jos 'lips', ir dėl to katei labai ilgai nesibaigs morčius. Taigi tiesos tame gali būti...
Papildyta:
QUOTE(Pievugele999 @ 2011 01 17, 11:14)
Kaip jau pavadinsim tą žymėjimą, ne esmė, aš tai pavadinau vyriškumu. Man didesnis klausimas, ar kastravus jį, jis atpras eiti į lauką, ar yra kas turi patirties tokioje situacijoje. Dabar, jį labai sunku išlaikyti namuose, nes jis kenčia kiek be gali ir nesisioja į tualetą miaukdamas iki begalybės, kad išleistume. Kol kas negalime kastruoti, nes turime kitas ligas pirma išsigydyti.
"žymėti" teritorijos katinas greičiausiai nenustos ir po kastravimo, bet tik lauke - mūsiškis išėjęs į lauką 'peržymi' viską kur kiti katinai pasižymėjo. Pakelia uodegą ir krapina
Užtat namie - švara ir ramybė.
Į lauką eina ir eina noriai, bet kaip ir Erendira sakė - neišlekia parom, nesikauna su katinais dėl kačių, daug ramesnis ir sukalbamesnis, pasišaukus parbėga namo, o ir šiaip per toli nesitraukia.
Taip pat neprarado instinkto ginti savo teritoriją jei užklysta svetimas katinas. Visus išveja.
O reikalus atlieka grįžęs, smėlio dėžutėje. Nors visai neprieštaraučiau kad tuos klausimus lauke išspręstų